השיר של אביתר.

Walk Two Moons

New member
../images/Emo79.gif השיר של אביתר.

ערב טוב הפעם בפינתנו, 'הרמח"ל' מתוך 'עומד על נייר' תהנו
----------------------------- מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר?

Saffron

New member
../images/Emo13.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] בגרסת האלבום - נמוך מאוד. אני לא נהנית לשמוע אותו. בגרסת ההופעות, בעיקר מפסטיבל הפסנתר - די גבוה. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אין לי רעיון, הוא מתאים בול לאביתר. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! מרגול? שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? השם קצת מרחיק אותי מהשיר, אבל זה רגע מסוים בחייו של אביתר וכנראה שהרמח"ל היה מרכיב משמעותי בו. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: ארבע בבוקר :) אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? עבר די הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שהאזנתי לו, כך שקשה לי לתאר בדיוק מה מפריע לי בגרסת הדיסק. הייתי פשוט מכניסה את הביצוע מפסטיבל הפסנתר (או ביצוע דומה, בהנחה שאין לאביתר מכונת זמן
). איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "מה שחסר לא באמת חסר, וחבל אפילו למצמץ" במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? אין. במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? לא הייתי מצלמת קליפ. אני מתחברת לשיר מהחוויות האישיות שלי, בעיקר של לילות קיציים לבד בבית. קליפ היה פוגע בזה. דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? 'הזאב והאיילה' רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? מה שחסר לא באמת חסר. הנה משפט שרצוי שאזכר בו לעתים תכופות יותר :)

אווו, שיר מיוחד.

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] לא בטופ, אבל בהחלט יש לי פינה חמה בלב בשבילו. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: זה אכן שיר אביתרי מדי. לא עולה לי מישהו שיכול לשיר אותו (למרות שאביתר לא ממש שר שם, זה יותר מעין מונולוג כזה). זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! מרינה מקסימיליאן בלומין? שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? הכי מתאים בעולם. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: רגעים של התעוררות, מחזק מאוד מאוד. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? כלום. איך שהוא קצר, ככה הוא מושלם. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "והעיר שקטה, ציפורים של בוקר, מה שחסר- לא באמת חסר" בפעם השניה. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? ---- במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? האמת? שמתוך כל השירים באלבום, השיר הזה הכי מתקשר לי לעטיפה דווקא, ולכן הייתי רוצה לראות את אביתר על רקע אפלולי והוא חבוש בדיוק בכובע/כיפה שבעטיפה. דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? הזאב והאיילה זה שיר של גלעד כהנא ולכן אני לא מת על השיר. ובכלל גם מצד עצמו, הרמח"ל לוקח בגדול. רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? אתם צריכים לדעת מי זה הרמח"ל, אדם עצום בחוכמתו האלוקית. חובה לקרוא, ולו רק לעיין בו כדי לראות את גדולתו, בספר "מסילת ישרים" שהוא חיבר. ספר מדהים.

Karma Killer

New member
בתור שיר סיום הוא נפלא. הוא שיר אווירה מושלם,

אבל בהחלט שככה לכשעצמו הוא לא כל כך חזק. מה שכן יש לו פינה חמה, ובהופעה הוא באמת נשמע טוב יותר.

Walk Two Moons

New member
../images/Emo79.gif איזו מציאות זו הייתה... ../images/Emo29.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה. זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אף אחד. אחרי הכל, זה שיר אישי, שמתאר חוויה מאוד אישית, שאמנם העוצמות שבה מקרינות ונוגעות גם במאזינים (להלן: אני), אבל אני לא חושב שאיזשהו מבצע יוכל להתחבר לשיר הזה מהמקום המיידי שבו אביתר היה כשהקליט אותו - וכל 'נקודת פתיחה' אחרת תהיה מיותרת. זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! אום-כולתום (כפיים) פאריד (כפיים) מרגול... שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? אולי 'ארבע בבוקר' או 'לא באמת חסר', כי 'הרמח"ל' מטעה לחשוב שהשיר עוסק ברמח"ל עצמו - וכידוע הוא לא. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: רגעים ריקים, מעקצצים, לילות - כשאני לבד, והבזקים נדירים של התפכחות, כשיש איזשהו הגיון שמתעורר ותופס אותי רגע לפני שאני שוקע, ואז לשמוע את אביתר שר "מה שחסר לא באמת חסר..." זה הדבר הכי נכון כדי להחזיק את הראש מעל המים. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? שלילי. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "מה שחסר לא באמת חסר, וחבל אפילו למצמץ." גם יפה בעיניי השילוב בין הקול הראשון לשני. (עוד לא החלטתי איזה מהם הוא הראשון ואיזה השני.
) והכי מגניב, זה ששומעים שם ציוצי ציפורים למרות שלא באמת שומעים אותם. במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? לפעמים יפה בעיניי לביים את המציאות שמתוארת בשיר כמו שהיא, כשאביתר מעמדת מתבונן בלתי-נראה (או אולי דווקא מתבונן נראה, עם קיסמים תקועים בעיניים כדי שלא ימצמץ
). ולפעמים אני מרגיש שכל 'מימוש' של הרגע ההוא יוריד לפספוס של העומק, של המיסטיקה המסויימת הזאת. דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? הרמח"ל, בקלות.

TEENAGER1

New member
../images/Emo13.gif

מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] גבוה זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: במקרה הזה, אביתר והוא בלבד זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! בהתאם לשאלה הקודמת שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? די מתאים.. רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: עם כל הדיסק אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? הייתי מעדיפה גרסת אביתר+פסנתר נטו איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? כולו.. ומבחינת מילים - "מה שחסר לא באמת חסר, וחבל אפילו למצמץ" במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? נראה לי שזה מסוג השירים שממש אי אפשר לעשות להם קליפ דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? הרמח"ל, לגמרי רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? זה פשוט שיר קטן ויפהפה. מתאים בול לסיום הדיסק. ואני מצטרפת להמלצה על ספרי הרמח"ל. לאו דווקא בארבע בבוקר

eliavtu

New member
אללה

<אל תתייחסו לדיליי, צבא וזה> מה מיקום השיר בערך ברשימת המועדפים שלך? [חוות דעת כללית, לא צריך מספרים.] זמר/זמרת/להקה שהיית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר: אביתר וזהו זמר/זמרת/להקה שלא היית רוצה לשמוע ביצוע שלו לשיר בשום אופן! שם השיר מתאים, או שאולי היית מעדיף שיקראו לו בשם אחר? לא יכול לחשוב על שם אחר.. אבל לוידע, השיר מביא משהו אחר מהשם שלו רגעים מיוחדים בהם אתה אוהב במיוחד לשמוע את השיר: ב- 4 בבוקר, וברגעים שלבים כאלה.. אילו יכולת לשנות משו בשיר, להוסיף בית, להוריד אחד, כל דבר, היית עושה? כלום, אני אוהב אותו ככה.. איזה חלק מתוך השיר אהוב עליך במיוחד? "מה שחסר לא באמת חסר, חבל אפילו למצמץ" המשפט הזה הוא תיאור מושלם לרגעים מושלמים, עם כל הקסם של 4 בבוקר.. במידה ויש לשיר קליפ, הקליפ מתאים לשיר? במידה ואין לשיר קליפ: איפה היית מצלם אותו ואיזה קליפ היית עושה? האמת שזה שיר להפעיל איתו ת'דמיון, אבל אם אני הייתי עושה קליפ זה היה איזשהו רגע מושלם מבחינתי שקורה ב- 4 בבוקר <לווא דווקא מישהי שקוראת ספר של הרמח"ל..> בקיצור עדיף שלא. דו קרב: 'הרמח"ל' או 'הזאב והאיילה'? הזאב והאיילה, רק כי הוא הראשון שהכרתי, אז שמור לו הכבוד P: רוצה להוסיף עוד משו לאומה בקשר לשיר? שאפילו אם אין לכם מושג מי זה הרמח"ל, אפשר לאהוב ולהתחבר לשיר הזה

יואו.מגניב.

"הזאב והאיילה" זה גם היה השיר הראשון שאני הכרתי
... ואני לגמרי מסכימה עם המסר שלך לאומה...:) שבוע מחוייך!

למעלה