צלי בקר בכרשה ויין
לפי מתכון של נירה רוסו - הובא לפורום מתכונים ע"י משתמש בשם "אחשל" נתח טרי של צלי כתף במשקל 1.5-2 ק"ג 2 כרישות פרוסות דק (הוספתי גם בצל יבש חצוי ופרוס) 2-3 עגבניות פרוסות או חתוכות לפלחים כוס יין לבן (השתמשתי באדום, ושמתי 2 כוסות...למה ככה אני אוהב ) 2 עלי דפנה (והוספתי כמה גרגרי פלפל אנגלי ו-2 מסמרי ציפורן) 4 שיני שום 50 גר' פטריות מיובשות (השתמשתי בטריות) מלח ופש"ג 4 כפות מרגרינה ( לא משתמש - שמתי שמן זית) מתבלים את הבשר במלח ופש"ג (השתמשתי במעט מלח גס והרבה פש"ג) וסוגרים אותו ע"י טיגון בסיר עמוק ורחב, עד שמשחים. מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים את הכרישה והבצל עד שישימו גם הם. מחזירים את הבשר, ומוסיפים את כל שאר המרכיבים שציינתי, (למעט הפטריות הטריות). מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה - אצלי זה התבשל למעלה מ- 3 שעות. בגמר הבישול הוצאתי את הבשר להצטנן מעט והמשכתי לבשל את הרוטב, ובשלב הזה הוספתי לסיר ארטישוק ירושלמי חתוך גס שישמש כתוספת. את הפטריות הוספתי לכמה דקות ממש לפני ההגשה. פורסים את הבשר, מסדרים יפה בכלי הגשה ומוזגים מעט מהרוטב