על אוכל ותזונה

lilachi1

New member
שאלה על אוכל כמובן..

אופק בת 5.5 חודשים, אוכלת 4 ארוחות ביום 180-210cc ואני רוצה להתחיל לתת לה אוכל של גדולים. התחלתי עם טעימות של פירות מרוסקים - היא אוהבת , בטטה- לא אהבה, גם תפוח אדמה לא, היום אנסה גזר ועוד כמה ימים קישוא. השאלות שלי הן כאלו: 1.לבשל את הירקות רק במים או להוסיף למים תבלין או משהו?. 2. האם לטחון את הירקות עם הנוזלים שבהם הם התבשלו או לרסק אותם ללא המים? 3. האם לתת בבקבוק או עם כפית? 4. ושאלה אחרונה- האם זה בא במקום ארוחת צהריים/ערב או כתוספת לבקבוק ? תודה לילך

לא רוצה ללעוס ../images/Emo21.gif

הילה בת 11 חודשים ופשוט לא אוהבת/רוצה ללעוס. היא אוכלת מרק ירקות טחון, פירות טחונים אבל ברגע שמופיעה חתיכה, קטנה שבקטנות היא עושה פרצוף של הקאה בשילוב עם מבט של "אמא - מה עשית לי?" ולפעמים גם פולטת את ה"גועל" הזה שיושב לה בפה. לעיתים רחוקות יש הצלחה לכמה שניות עם פסטת אותיות קטנטנות וכמה ביסים מלחם. אבל רב הזמן היא ממש לא לועסת. האם כדאי לחכות קצת? להמשיך כל יום קצת? לא רוצה לגרום לה להרגיש שאוכל זה סבל ותמיד הייתי בעד לזרום עם הקצב שלה בשאר הדברים אבל היא מתקרבת לגיל שנה ולדעתי היא אמורה להתחיל ללעוס. מה דעתכן?

ציף שלי

New member
אבוקדו - מאיזה גיל? אוטוטו יש לישי שן

האם אפשר להתחיל לתת ביסקויט??

לנו בטיפת חלב אמרו שמגיל 6 חודשים

מותר אבוקדו. לגבי ביסקוויט - זה לא קשור לשיניים,כי זה נמס בפה גם ככה ותינוקות בלי שיניים מסתדרים גם יפה. אני מניחה שגם מגיל 6 חודשים פלוס,כי לפני זה אסור בכלל גלוטן(שנמצא בו)

תשובות

דבר ראשון לא לתת עם בקבוק. רק בכפית
אני בשלב שלה לא הוספתי שום תבלין וטחנתי עם קצת מאוד מים (מהבישול כמובן) עד שהגעתי למרקם שרציתי ונועה אהבה. בגדול נראה לי שעדיף כמה שפחות מים, בשביל מה לנפח לה את הבטן עם נוזלים אבל המים עוזרים להגיע למרקם חלק יותר ועדין יותר. בגיל שלה זה עדין לא החליף ארוחה והיא קיבלה ציצי אחרי הפירות/ירקות אבל תמיד העדפתי לא לתת מיד בשביל לא ליצור התניה כלשהי בין המוצקים להנקה. בהדרגה היא פתחה פער בין ארוחת המוצקים לארוחת ההנקה עד אשר היא החליפה לחלוטין ארוחה. בהצלחה ובתאבון.

אנדראה

New member
מוכר

גפן בת שנה ויש לה שמונה שיניים ורק השבוע התחלתי לתת לה ממש ללעוס והיא נחנקת פחות, עד לפני היתה מקיאה ולא הסתדרה כל כך. תמשיכי לטחון לה ומדי פעם תני משהו יותר לעיס ולאט לאט זה יסתדר. תתחילי לתת לה מדי פעם חתיכת פתי-בר/חתיכת לחם ומדי פעם תני בנוסף לטחון איזו חתיכה של ירק מבושל רך כדי שתכיר את הרעיון. דברי איתה ותסבירי שצריך ללעוס את האוכל ותראי לה איך לועסים. יש כאלו שלועסים בלי שיניים בכלל ויש כאלו שלא אז לא לדאוג- בסוף גם היא תלעס.

המנומשת

New member
בדיוק קרה לי עם ניקול שהייתה בת 10

חודשים לא רצתה ללעוס..לא וויתרתי המשכתי לתת לה משהו ללעוס,כמו פתי בר,או קציצה,חתיכה תפוח אדמה,היא לא אוהבת לאכול תפוח אדמה במיוחד..אז אני מבשלת מרק ומרסקת את תפוח אדמה וגזר במלזג..והיא אוכלת.. ניקול מתה על שוק עוף מחסלת הכל בשנייה טפו טפו טפו.. לאט לאט..בבוא הזמן היא תלעס את האכול..סבלנות

תשובות

תתני רק עם כפית שתתרגל לאכול מוצקים עם כפית. אצלנו אחרי שבועיים כבר החליפו הירקות ארוחה שלמה. אני עד היום לא מוסיפה שום תבלין ולא מלח או פלפל. אני מבשלת את הירקות עם סלרי ,פטרוזיליה ושמיר,זה נותן המון טעם וגיא מת על זה. וכן תוסיפי קצת נוזלים שיהיה מרקם חלק. אופק מתוקה מאוד בתאבון

lilachi1

New member
תודה על התשובות. ועוד ../images/Emo35.gifאחת../images/Emo92.gif

מתי מוסיפים עוף למרק? ואיך מכינים את מרק הירקות המפורסם..

עוף !!

אני הוספתי למאי את העוף בגיל 1/2 שנה אבל דבר ראשון חשוב !! קודם כל להרתיח את העוף לחוד ואחרי שהרתחת לבשל אותו עם המרק, ככה קודם כל כל האיחס יוצא. וכמובן.... בתאבון

למעלה