לחג: אומה מחתרתית שניה

Barmelai

New member
../images/Emo77.gif לחג: אומה מחתרתית שניה

מסורת היתה בעיר יאשי, שבכל נר ראשון של חנוכה היתה סבתא עליה השלום מודיעה לסבא עליו השלום, "המתנה הכי יפה היא זאת שאף אחד לא רוצה" ומפשילה את שמלתה בקול תרועה. וכך עבר לו המוטו מדור לדור כנר דקיק שאינו כלה ועד עצם היום הזה מקפידים נכדיה לחלק בחג מתנות שאין להן דורש. האומה המחתרתית השניה (Another Nation Underground) נולדה קצת אחרי שלא נותרה עוד מוזיקה של Pearls Before Swine לאתר ולרכוש. אותי, שלעולם לא יהיה לי די מהשירים של טום ראפ, זה לא ממש עצר. בשלב הזה כבר ישבתי על עשרות בצועים וגרסאות כסוי שונים ומשונים לרוב שירי PBS וזה נראה אך טבעי לשבת ולתפור מהם אלבומים מקבילים ואלטרנטיבים לאלבומי ראפ המקוריים. הגרסאות האלטרנטיביות לשירי PBS באות מהרכבים של נאו פסיכדליה, פריק פולק ומוזרויות אחרות מרחבי העולם. חלק מהגרסאות הן של ראפ עצמו, מהופעות שונות והקלטות אלטרנטיביות ובלבד שקיים שוני גדול מגרסת המקור. בהמשך – רשימת הבצועים והערות על ההרכבים השונים. ושוב, ה"אלבום" הזה מיועד בעיקר לאלה מאיתנו שכבר מכירים ומוקירים את One Nation Underground, האלבום הראשון של PBS מ 1967. לא מומלץ להחשף בפעם הראשונה לשירים האלה דרך בצועים אלטרנטיבים.

Barmelai

New member
Another Nation Underground

1. Shy Camp - Another Time להקתו של דיויד ראפ, בנו של טום. 2. Marissa Nadler - Ballaed To An Amber Lady הזמיר המחוזי של הדרים פולק, האוירה שהיא מייצרת בשיריה לא רחוקה מזו של Espers. נדלר היא גיטריסטית וכותבת מעולה, ארבעת אלבומי הסולו שלה מומלצים, כשהאחרון, Little Hells הוא הטוב שבהם. 3. Townies - (Oh Dear) Miss Morse הרכב אינדי וושינגטוני עם השפעות של Galaxie 500. הפרשנות שהם נותנים כאן לאפקט המורס מבריקה ממש. 4. Alchemysts - Drop Out אחת מלהקות הבית באורווה של ניק סלומן איש הבוויס פרונד. נאו גראג'/פאנק פסיכדליה. 5. Tono-Bungay - Morning Song - Footnote שלישיה ניו יורקית. רוק פסיכדלי, מבוסס ברובו על אלתורים באולפן. 6. Noxagt - Regions Of May no wave נורבגי (או nor wave, לשיטתם) נותנים לשיר פרשנות קיצונית וחסרת רחמים שהיתה גורמת לראפ להתהפך פעמיים, אילו היה בר מינן. 7. Bardo Pond - Uncle John נאו ספייס רוק שמגשר בין קראוט רוק למיי בלאדי וולנטיין וספיימן 3. ההרכב זכה למעמד רם בז'אנר ואלבומיו ניתנים להשגה גם בארץ, אצל הפושר השכונתי. אלבום מומלץ: Amanita (היחיד שיש לי). לטעמי ברדו פונד נותנים את הבצוע החזק והסוחף ביותר כאן. 8. PBS - Full Fathom Five/I Shall Not Care - The Wizard Of Is הבצוע הרחוק כל כך מהמקור של טום ראפ הוא גם טוב עד כדי כך שלא היה לי לב להעדיף על פניו את גרסת הכסוי (של Mourning Cloak). 9. Fit & Limo - Surrealist Waltz צמד פריק פולק גרמני, מושפע בעיקר מה Incredible String Band. קיימים בשטח מסוף שנות השבעים ועברו גלגולי סגנונות קיצונים בדרך, אלבום מומלץ: Astralis. שירי פולק קצרים, אינטימיים ויפים עד מאוד. Another Nation Underground להורדה.

Kaukji on dope

New member
kavod

כל הכבוד מיכה.. אחלה קונספט לאוסף וגם השקעה לעניין! BARDO POND ו FIT & LIMO מחביבי הקאוקג'י מזה שנים רבות! (אבל "נאו ספייס"? ההממממ.. זה בטח קראת בוויקפדייה או ב ALLMUSIC...) ונאדלר כמובן... מאז 2004 עם "בלאדות על חיים ומות" המהמם שלה - ללא ספק הסינגר-סונגרייטר המדהימה של השנים האחרונות.

Barmelai

New member
תודה ../images/Emo13.gif

איך אתה מתאר את המוזיקה של הברדו פונד?

Jflyaway

New member
ע"פ שני האלבומים שיש לי

BUFO ALVARIUS מ 1995 ו CRAWL AWAY מ 199 (אין לי את זה שיש לך) - זה קודם כל ולפני הכל פסיכדלייה. בוא נאמר שזה יותר פסיכדלייה מאשר כל הרכב נאו-סייק שאני שמעתי אי פעם, אלא שזה לא 60S סייק. זה משהו אחר... זו הפסיכדלייה ה"כבדה" של העידן החדש, מעין "אנטי-פופ-סייק עם המון DRONES, ותחושה של פריק אאוט אמיתי. אין לי הגדרה. דבר אחד בטוח: זה מהדברים הכי שווים שיש משנות התשעים. פשוט מוסיקה נהדרת. וכן... לשמוע ח ז ק .

uribash

New member
מיכה, אתה אדיר ! מדובר בפנינה ואני החזיר ../images/Emo13.gif

למעלה