לא קל כמו שחשבתי

cryptic Nina

New member
../images/Emo73.gifלא קל כמו שחשבתי../images/Emo73.gif

תמיד חשבתי שלי יהיה קל ללמוד נהיגה, לפי איך שאני מכירה את עצמי. כבר לקחתי שלושה שיעורי נהיגה
והפתעה
זה בכלל לא קל
אומנם אני רק בשיעור שלישי אבל אני מרגישה כאילו אני בחיים לא אסתדר לבד בלי שהמורה יגיד לי איזה הילוך להעביר ובלי שהוא מדי פעם ינחה אותי. מישהו הרגיש ככה בהתחלה
באיזה שיעור ההרגשה עברה לכם
יענו מתי הרגשתם שאתם נוהגים פחות או יותר טוב והמורה פחות מתערב וחוץ מזה הגעתי למסקנה שללמוד בידני זה מעצבן
אבל אני אוהבת את זה
קיצור..יום שישי(מחר) שיעור נהיגה, אז אני ממליצה לא לצאת מהבית
יאללה ביי ביי, עפתי ללמוד אזרחות ב14:30 בגרות

Krishi

New member
האמת שזה די קל..

לי לפחות אז כמובן שבהתחלה אף אחד לא נכנס ישר לאוטו ונוהג חבל על הזמן (טוב נו, חוץ מאלה שנהגו בלי רישיון לפני זה, אבל גם הם לא התחילו לנהוג מצויין על הפעם הראשונה שהם ישבו באוטו) בכל מקרה... הנקודה שלי שהיא שאת לא היחידה וזה בסדר וככה זה אצל הרוב ואי אפשר להגיד לך מתי ההרגשה הזאת תעבור כי זה עניין אינובידואלי אבל אפשר להבטיח לך שזה יעבור (מתישהו
) ושיהיה לך המון בהצלחה.. נ.ב. ידני זה השטן!!! וקלאץ' זה מלאך המוות!!! איכס... הכי טוב אוטומט..

hodaya151

New member
ברור- כולם בוכים בהתחלה ובסוף|סביון

באמצע חושבים שזה משחק ילדים- (מי פה בשיעורים 10-25 ולא מרגיש מלך על הכביש ) אני זוכרת שאמרתי לחברה שלי באיזה שיעור 4 (היא היתה סביבות טסט) שאני בחיים לא ידע להחזיק את ההגה לבד והיא צחקה עלי- את בשיעור תינוק- ברור שלא תדעי... כמו כל דבר זה בא בשלבים- בהתחלה זה מסובך- יש פול דברים ביחד (הילוכים- תמרורים-כיגרות זכות קדימה - הולכי רגל - קלאץ............) אח"כ מרגישים- וואלה למה לא עושים טסט בשיעור 20- אני מעולה.... אח"כ אומרים- איך ישאירו אותי לבד מול ההגה? אימא!!! היום עשיתי טסט! 7:10 . מודיעין. טסטיאדה- זה הטסט הראשון של אותו יום- הייתי בשירותים עד שבע ורבע מרוב לחץ אבל בטסט עצמו דווקא לא. הגעתי לכיכר שברור שכולם פונים לפני שהם יעברו לפני- כלומר- אין לי כמעט למה לתת זכות- אבל פשוט עמדתי- שיתפוצץ העולם- אני בטסט- ונתתי לשיירה ארוכה של איזה 15 מכוניות-משאיות לעבור... שיקשקתי- לא היו לי יותר מידי טעויות... והבוחן פשוט א-ד-י-ש!!! טיפ לטסט- שהמורה שלי נתן- להסתכל במראות כל דקה! זה נותן הגרשה של בנאדם זהיר- והבחנים פשוט אוהבים את זה. הלוואי שעברתי.

hodaya151

New member
תודה. אני גם מקווה.

אפילו לא נוגעת באזרחות.... אולי אני ילך ללמוד אזרחות קצת עכשיו....

hodaya151

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif;-

אתם חמודים- אבל הטסטר = ***!!!! אוף באמת שהיה לי מעולה!!! רק טעות אחת- כמו שאמרו קודם- הוא פשוט חיפש אותי! באמת נהגתי פרפקט- נראה לי בחיים אני לא ינהג ככה- אבל פניה אחת שמאלה באתי לעבור לנתיב שמאלי- המבט שלי ברח- והאוטו נדבק למדרכה- וזה הסיבה שלו להכשיל אותי!!! הוא לא נורמלי- ויותר מזה- פשוט חמורות לשמה! כ"כ חלמתי לגמור עם זה! נמאס לי מהדרך לשיעור (חצי שעה הליכה אם אין טרמפ)- נמאס לי מהשיעור עצמו- נמאס לי מהתלמידים האחרים שלו (יש כמה מפגרים ממש)- נמאס לי מהמורה (הוא נחמד, אבל שבוז לי)- יש לי עוד 2 טסטים כדי לעשות טופס ירוק שני.... [עכשיו הגיע הזמן שלכם לניחומים...] והכי גרוע- שמרתי את זה בסוד מכל הכיתה שלי [4 יודעות]- ובא לי לצרוח- איזה טעות מפגרת!!!!

shiray

New member
בהצלחה!!!!!!!

חחח מזכיר לי איך אתמול בשלוש בצהריים בהיתי בסיכום על הסדר החדש וכל שניה פזלתי לפלאפון בתקווה שהמורה שלי כבר יצלצל... והיום אני עסוקה בלחגות שהמורה יתקשר להגיד שהרשיון כבר הגיע לבי"ס ומתי הוא יעבור לתת לי אותו.... אבל ממה שהבנתי לאזרחות לא צריך ללמוד המון, לא? זה בעיקר הבנה ואז אם מצליחים במתכונת אין עד כדי כך בעיה, לא?

ChilD SouL

New member
הסדר חדש../images/Emo35.gif אזרחות../images/Emo35.gif ../images/Emo12.gif

זה לא היסטוריה

shiray

New member
זה היסטוריה

לי הטסט יצא כשהתחלתי ללמוד להיסטוריה (ביום ראשון הבגרות)... אבל כבר למי אכפת כמה אני אקבל כל עוד אני אנהג לבגרות?!?!

hodaya151

New member
גם אני לא נגעתי באזרחות בגלל הטסט

מישו מוכן לשכנע את הבנאדם שהוא מדבר שטויות???????????? נמאס לי ללמוד נהיגה!

8-AN

New member
למה "לשחק אותה" ולא באמת להסתכל

במראות
אם בוחנים אוהבים את זה כנראה שזה דבר שצריך לעשות וזה ככל הנראה יעזור גם לנהיגה בחיים - להיות מודע למה שקורה מסביב לכביש ולא רק לדעת מה יש בכיוון שאת נוסעת אליו........

shiray

New member
ברור שצריך להסתכל במראות

השאלה היא באיזו תדירות וגם אחת הבעיות היא שלא תמיד מישהו אחר יכול לשים לב אם הסתכלת במראות... היו לי קטעים שהרמתי שניה את העיניים למראה האמצעית ולא הזזתי את הראש כי זה קרוב והמורה שלי לא קלט בכלל שהסתכלתי, ככה שאני מניחה שגם עם הטסטרים זה ככה ובגלל זה חשוב טיפה להזיז את הראש כדי שהם יקלטו שהסתכלת וכ"ו... ונגיד גם בטסט הייתה לי צומת T והייתי צריכה לפנות בה ימינה (הייתי בחלק שצריך לתת זכות קדימה) ולא היה משהו שיסתיר לי את הומת וקלטתי שאין שום מכונית בכלל שמתקרבת אליי אז אין טעם להאט בצורה מוגזמת ולהוריד לראשון אז פשוט הסתכלתי המון זמון משמאלי והכל כדי שהטסטר יקלוט שאני רואה שריק ולא סתם נכנסת לשם יותר מהר מאיך שאמורים בדר"כ כשיש תמרור של מתן זכות קדימה...

8-AN

New member
מסכים לגביזה

שהם לא תמיד רואים אבל רק אם הבנתי לא נכון...
כי לפי מה שהבנתי את רק מביטה למעלה ולא מסתכלת(נו את יודעת..מזיזה רק ת'עיניים ולא ת'ראש
) ולפי היגיון בלבד(כי בדוק שאת נוהגת הרבה יותר טוב ממני כי אני דיי בהתחלה-שיעור 12...) אבל אם רק מזיזים ת'עין כדי לראות משו זה לא ממש יעיל כמו את כל הראש. אולי את מצליחה לראות מעולה ככה אז במקרה הזה-זה "בסדר" לשחק אותה קצת ולהזיז ת'ראש יותר ממה שצריך לגבי תדירות? זה כבר בא נדמה לי עם ניסיון גם היגיון שיהיה בהצלחה!

shiray

New member
המראה האמצעית היא כמה ס"מ מעל הראש

לא יודעת מה איתך, לי מספיק להרים טיפה את העיניים ואני קולטת בול מה קורה שם וגם המראה השמאלית קרובה אז גם אפשר להסתכל עליה בלי בעיות... גם נגיד היה לי שיעור פעם שהייתי צריכה לצאת מחנייה ואותתי שמאלה וראיתי במראה האמצעית שאין שום מכונית ואז המורה שלי אמר שכדאי לי להסתכל גם בשמאלית למרות שברור שלא יקפוץ לי משם רכב פתאום, אבל עדיין יש טסטרים שמקפידים... בכל אופן חשוב להסתכל במראות אבל בטסט עצמו חשוב להראות בפירוש שאת מסתכלת ולא רק לדעת שאת הסתכלת וקלטת מה הולך שם... אח"כ מספיק להרים טיפה את העיניים וכל זה...

Krishi

New member
לא. למדתי על ידני..

אבל אני עדיין שונא קלאץ'.. אוטומט הרבה יותר קל ואישית גם יותר כיף בשבילי, אני יותר נהנה מהנסיעה למרות שגם חצי אוטומט זה אחלה אבל רק לפעמים.. כשבא לי לשלוט על ההילוכים של האוטו (ובחצי אוטומט אין קלאץ'!!!)

למעלה