שרשור קיש ופאי לשבועות

קיש טונה - אצלי אוהבים אותו מאוד

קיש טונה תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ החומרים: 1 חבילה (600 גרם) בצק פריך מרודד 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה החומרים למלית: 2 קופסאות טונה, מסוננות משמן 3/4 כוס עגבניות שרי 3 ביצים 1/2 חבילת גבינה בולגרית 'פיראוס', מפוררת גס 1 חבילה עירית, קצוצה גס 3 שיני שום, קצוצות מלח פלפל שחור גרוס אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה 180 צ. משטחים את הבצק על גבי תבנית הפאי. מערבבים את כל חומרי המלית, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ויוצקים על הבצק. אופים כ- 30 דקות, עד הזהבה. מצננים מספר דקות ופורסים למשולשים. מגישים.
 
קיש פלפלים

קיש פלפלים 4 צבעים , צנוברים ורוקפור - מיצמיצ חומרים: לבצק: ל2 קישים: 180 גרם חמאה 2 כוסות קמח לבן 1 ביצה 3 כפות מים קרים קצת מלח- משהו כמו חצי כפית ** מלית ל 1 קיש: פלפלים- 2 מכל צבע - רצוי שלושה או ארבעה צבעים שונים 1חבילת צנוברים –100 גרם 1שמנת לבישול 15% 1 ביצה מלח פלפל שחור גרוס גס חבילת גבינת רוקפור של תנובה קולאג' ** וגם: קצת פירורי פרמזן – 20-30 גרם. פרורי לחם –קצת – בערך 2 כפות *** ** הוראות הכנה: 1. במעבד מזון מכינים את הבצק הפריך (אם דביק מוסיפים קמח) מקררים כחצי שעה עד שעה במקרר עטוף בניילון.. 2.בזמן הזה מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות דקות 3. בסיר רחב או מחבת גדולה מקפיצים את הפלפלים בשמן זית עד שהם מתרככים וטיפונת שרופים ושמים בצד- רצוי במסננת גדולה מעל צלחת. 4. במחבת נקיה מטגנים את הצנוברים בשמן זית עד להזהבה ומניחים על צלחת עם נייר סופג 5. מחממים תנור לחום 200 מעלות 6. מרדדים את הבצק (הכח קל לרדד על נייר אפייה בעזרת מערוך) ומשטחים בתבנית קיש נמוכה עגולה או אליפטית -משומנת בחמאה 7. מכניסים לתנור בחום 200 מעלות בערך ל 10 דקות 8. מוציאים מהתנור 9. בקערה מערבבים את הפלפלים, עם הרוקפור חתוך לקוביות, 1 גביע שמנת לבישול, 1 ביצה, קצת קצת מלח, קצת פלפל גרוס גס, צנוברים. מערבבים וטועמים- לבדוק אם טעים - אם מספיק מלוח ומפולפל- אבל בזהירות כי הרוקפור מלוח. 9. מפזרים פרורי לחם על הבצק שכבר נאפה קצת כדי שיספגו את הנוזלים קצת 10. מפזרים על פרורי הלחם את מה שבקערה - הפלפלים עם הנוזלים. אם אין מספיק נוזלים -כלומר אם יש תלולית של פלפלים ועדיין יש גובה פנוי בתבנית - לערבב בקערית נפרדת 1 ביצה עם 1 קופסה שמנת וקצת מלח ופלפל ולמזוג מעל הפלפלים- כך שכל הפלפלים יהיו מכוסים בנוזל אבל לא יותר מדי כמובן. 11. להדק הכל בקו ישר שיהיה אסתטי 12. לפזר מלמעלה פרורי פרמזן 13. לנקות את גבולות התבנית עם נייר סופג ולהכניס לתנור ל 20-30 דקות בחום 180-200 מעלות עד שהפרמזן למעלה מזהיב והקיש נראה יציב. אם הפרמזן כבר הזהיב והקיש עדיין לא נראה יציב - - לכסות בעדינות בנייר אלומיניום ולאפות עוד 10 דקות . בהצלחה
 
למעלה