פ ר ו י י ק ט

LLLLL

New member
../images/Emo71.gif../images/Emo101.gif פ ר ו י י ק ט ../images/Emo101.gif../images/Emo71.gif

קודם כל שלווווווום לכוווווולם! אז ככה, לחבר שלי יש ביום שבת יומולדת, ואני רוצה להכין לו ארוחה של הלייף! אבל משהו באמת מושקע, לא ספגטי בולונז בנאלי... בגלל שאני יודעת שאתם פורום פעיל ונחלץ לעזרה (אני?!? מתחנפת?!?! לאאאאא...) אני פונה אליכם בבקשה להצעות (לא מסובכות מדי... אני עדיין בקבוצה של המתחילים) למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים. רק כמה מאפיינים: מנות ראשונות- משהו בכיוון אנטיפסטי או (וגם רצוי מאוד) כבדים ברוטב יין אדום או ריבת בצל או מה שלא יהיה אבל שיצא טעים טעים כמו במסעדות! מנות עיקריות- חש תי על פסטה ברוטה רוזה (אני לא בטוחה שככה קוראים לזה אבל על בסיס שמנת ועגבניות) ופה אני מ-מ-ש פתוחה להצעות. קינוחים- על טהרת השוקולד (לא ברמה של סופלה, אבל שיראה כאילו... אתם יודעים נו...). כדי שיהיה יותר נוח, גם לי וגם לכאלה שיחפשו אח"כ דרך החלון חיפוש, אני אחלק את ההודעה ל-3 הקטיגוריות הנ"ל, ואני אשמח אם תגישו עם הצעות למנות בתוך הקטיגוריה הנכונה. אני יותר מדי מסודרת נכון? טוב בקיצור אני כבר מודה מראש, ורק שתדעו שזאת ארוחה נורא נורא חשובה. טוב? אז אני מחכה לתשובות. שוב תודה
ירון

sjarjar

New member
כבדי עוף בבצל ויין אדום

לפי בקשתך: השתמשי בכבדי עוף טריים, שלמים ויפים (אם את רוצה להשקיע אז התחילי ממוצרים טובים). חתכי כמות שווה של בצל לבן ובצל אדום לחצאי טבעות דקות (לשני אנשים הייתי משתמש בבצל לבן אחד ובצל אדום אחד בגודל בינוני גדול). חממי 5-6 כפות שמן זית במחבת על אש גבוהה, כשחם הוסיפי את הבצל והורידי את האש לבינונית. כסי את המחבת וטגני כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שכל הבצלים זהובים חומים. שיטת טיגון זו מבטיחה שהבצלים המטוגנים יהיו מטוגנים. הוציאי את הבצלים לצלחת ושמרי בקרבת מקום. את הכבדים מטגנים בטיגון ערבוב: הגבירי את האש, אם חסר שמן הוסיפי מעט (לא אמור להיות חסר) החזיקי כף ערבוב גדולה ביד והוסיפי את כל הכבדים בבת אחת והתחילי מיד לערבב. טגני וערבבי כל הזמן עד שכל הכבדים שינו את צבעם מכל הצדדים ורק עד לדרגה זו. הוסיפי יין אדום יבש טוב (שאת מתכוונת גם לשתות) בכמות שתכסה את המחבת בגובה 3-4 מ"מ והוסיפי את הבצלים המטוגנים. טבלי במלח ופלפל שחור וקצת סוכר. כסי את המחבת חלקית, החלישי את האש ובשלי עד שהיין יצטמצם לכדי רוטב סמיך. ערבבי מידי פעם כדי שכל הכבדים יכוסו ברוטב. הגישי על פרוסת תפוח-עץ או אגס מס´ כבדים ושפכי את הבצל עם הרוטב מעל ומסביב, ולחמניות טריות על יד.

שושkה

New member
לדעתי חסר סלט ירוק ועסיסי ../images/Emo126.gif

או מרק חם לחורף. אישית הייתי מתחילה עם מרק בטטה או מרק בצל עם כיסוי של בצק עלים אפוי בתנור. מרשים, טעים, מחמם את הלב ועוזר לשלבים מתקדמים של הערב... יש הרבה מתכונים טובים במנוע החיפוש, אבל אם את רוצה מתכונים שנוסו באופן אישי השמיעי קול ואקליד לך
בנוסף לצד המנה העיקרית הייתי מכינה סלט ירוק מתערובת של עלי חסה מסוגים שונים, רוקט, בדיליקום ועירית. אפשר להוסיף עגבניות שרי חצויות גרעיני דלעת קלויים במחבת ו /או אגוזים ושומשום קלוי. הרוטב המועדף עלי הוא ויניגרט.

LLLLL

New member
שושkה-../images/Emo124.gifקולללללללללללל../images/Emo124.gif

אני משמיעה קול.... אני לא מאמינה שלא חשבתי על סלט! חייבים סלט! וכן, אני מאוד רוצה לשמוע על דברים שהצליחו מנסיונך האישי (וכאלה שלא מסובך להכין, כי אני "שפית" רכה בתחילת דרכי...) מרק גם נשמע מצויין. בצל בצל. אני רוצה מתכון למרק בצל עשיר וג´וסי. זהו החלטתי! אני מחכה למתכון! thanX
ירון

sjarjar

New member
לאחר שקפצת כל-כך גבוה

שהרגשתי את הרצפה רועדת, אני מקווה שנחתת בשלום. אז ובכן: לסלט ירוק (תוספת למנה העיקרית) קני חסות (מוכרים היום באריזת פלסטיק חסה אדומה וחסת משי במיוחד לסלט) וכן אריזת פלסטיק שרשום עליה "עלים לסלט" (או משהו כזה). שטפי טוב את החסות וקרעי לחתיכות לא גדולות לתוך קערה. כנ"ל לגבי העלים, אבל צריך לקרוע רק אם הם גדולים. את יכולה לגוון ולהוסיף עגבניות שרי חצויות, צנונית פרוסה דקיק, פלפלים בצבעים שונים, בצל אדום ו/או ירוק וכו´. הכיני רוטב ויניגרט (שנתתי היום) וצקי אותו על הסלט ברגע האחרון, כלומר ממש בשולחן וערבבי. בקשר למרק בצל: לא הייתי ממליץ כיוון שהוא מאד ממלא וגם לוקח די הרבה זמן להכינו (שעה עבודה בערך אבל שעה הדורשת התעסקות כמעט צמודה), ולדעתי שווה ארוחה נפרדת שהוא במרכזה. אם זה עדיין בחירתך חפשי במנוע חיפוש ותמצאי שהיו דיונים ארוכים בנוגע למרק בצל ודי הרבה הצעות למתכונים (אחד מהם שלי, אגב, שגם הגיע למפגש). שי

שושkה

New member
LLLLL רק עכשיו ראיתי את ההודעה

שלך. אם זה לא מאוחר מדי, אקליד לך את המתכון של המרק מהבית. לגבי סלט, כמו שאמרתי אני אוהבת רוטב ויניגרט (לא כבד מדי ולא מאפיל על טעמים אחרים בסעודה). רוטב ויניגרט טוב 6 כפות שמן זית משובח 4 כפות מיץ לימון (אני לא כ"כ אוהבת חומץ) 1/2 כפית חרדל טוב 1/2 כפית מלח כף פטרוזיליה קצוצה דק 3 שיני שום כתושות מערבבים הכל בצנצנת הרמטית היטב, כמה שעות לפני הארוחה (אפשר גם יום מראש כי זה חוסך לחצים של הרגע האחרון, אבל אז את הפטקוזיליה תוסיפי רק כמה שעות לפני הארוחה כדי שתשמור על רעננותה) אפשר לשחק עם הכמויות, אנחנו אוהבים יותר חרדל למשל. באשר לסלט עצמו אני ממליצה על 3 סוגי חסה: למשל אמריקאית, מסולסלת וסגולה. בכל מקרה תבחרי ממה שיש בסופר / שוק אבל תסתכלי על העלים אם הם יציבים או נפולים כי זה יקבע את איכות הסלט. גם רצוי לבדוק אם יש הרבה עלים בשלב קלקול (רקבון). אם יש 2-3 בחוץ, בד"כ זה בסדר, אבל שווה להציץ פנימה. אני לא כ"כ אוהבת חסה ערבית בסלט הזה כי היא קשה וסיבית מדי בד"כ, אבל זה עניין של טעם. לזה הייתי מוסיפה עלי רוקט שלמים. צריכים להיות ירוקים ו-ל-א צהובים !!!רצוי ירוק בהיר. אני בד"כ טועמת אחד לראות שהם לא מרים כי כשהם מתבגרים (ואז העלים גדולים יחסית) הם מרים וזה מקלקל את הסלט. לזה אפשר להוסיף גם עלי רשאד (יש בשוק) יש להם טעם חרדלי, ולצבע הייתי מוסיפה 2-3 פלפלים בצבע כתום וצהוב חתוכים לקוביות קטנות ועגבניות שרי שלמות או חצויות. אם את רוצה הגשה מעניינת אז תסדרי את הצלחות עם הסלט מראש: בתחתית הצלחת פזרי חסה ורוקט ורשאד שטופים במים קרים (זה שומר על הפריכות)ומיובשים היטב על זה פזרי באקראי קוביות פלפלים ועגבניות. קחי עגבניית שרי עשי בה חור עם קיסם ותתקעי 2 עלים של עירית (2 עלים באורך שונה) בחור והניחי על הצלחת לאיזה כיוון שמתחשק לך. דקה לפני ההגשה פזרי רוטב ויניגרט עם כף, מעל הסלט. רוטב אלף האיים האהוב בביתנו 10 כפות מיונז 2-3 כפות קטשופ 2 מלפפונים חמוצים קצוצים דק 3-4 שיני שום כתושות 1 בצל קטן קצוץ דק ביצה קשה מעוכה היטב עם מזלג 5-6 עלים של עירית קצוצים דק כ-10 עלי בזיליקום קצוצים דק מיץ לימון לפי הטעם מלח לפי הטעם פלפל אנגלי לפי הטעם הכנה ככלל, אנחנו אוהבים רוטב די נוזלי ולכן אם צריך מדללים עם מיץ לימון מים או חלב. אנחנו גם לא אוהבים שטעם הקטשופ משתלט ולכן הרוטב שלנו די בהיר בד"כ. אבל כאן זה גם עניין של העדפה אישית. בכל מקרה מערבבים הכל בצנצנת עם מכסה. טועמים, מתקנים תיבול ואפשר לשמור עד יום-יומיים.

sjarjar

New member
עלי מנגולד קטנים!!!

הם רכים טעימים ויפהפיים עם ורידים אדומים העוברים בהם, ומוסיפים הרבה לסלט ירוק.

LLLLL

New member
מה עם העיקריות???

יש קינוחים ויש מנות ראשונות, אבל באמצע נישאר רעבים!!!

המרחפת

New member
יש לך כל כך הרבה מסביב

אני לא יודעת אם יהיה לכם כוח גם לעיקרית... מה גם שזו ארוחה עם חבר, ואני מניחה שתרצו להצליח לזוז אחריה, ולא להשאר מעולפים עם כפתור פתוח במשך ארבע שעות. מרק, כמה סלטים ועוד אנטיפסטי (בתוספת קינוח) יספיקו כאשר הם מלווים פסטה כלשהי או מאפה איטלקי. ואיתו גם פשטידות. אם את מכירה את הלזניה של רות סירקיס, אולי תנסי לזניה אחרת? שידרוגים, הוספות אנינות טעם, רעיונות חביבים.... לאחד הפיקניקים של אחותי, הביא אחי לזניה חצילים (או פטריות) ובשמל, שנטרפה תוך דקות ספורות על ידי כל הנוכחים (כלומר, מי שהצליח לקפוץ ע הלזניה ולחלץ ממנה נתח), למרות שאני חושבת שרוטב בשמל צריך לעשות כשיש כבר ניסיון בהכנתו. ואם לא לזניה, מנה עיקרית המבוססת על ירקות.

sjarjar

New member
מוס שוקולד

המיסי 100 גרם (חבילה) שוקולד מריר עם 25 גרם חמאה או מרגרינה במיקרוגל או בבן-מארי. כשנמס הוסיפי 1 כפית קקאו וכף או שתיים של אלכוהול אהוב (ברנדי, וויסקי, או ליקר כלשהו) והניחי לקרור. הפרידי 2 ביצים. לחלמונים הוסיפי 2 כפות סוכר והקציפי עד שהם צברו נפח והמקצפת בהירה. קפלי פנימה בזהירות את תערובת השוקולד המומס. הקציפי את החלבונים לקצף קשה. הוסיפי אליהם תוך כדי הקצפה 1 כף סוכר. קפלי את 2 התערובות בזהירות והעבירי לגביעי יין גדולים ושקופים. חוץ מקינוח מצויין לארוחה חגיגית הוא גם פתיח טוב לאחר-כך
.

שושkה

New member
אם את רוצה להרשים גם במראה

בקינוח אפשר לעשות כמה הכנות מראש (יום -יומיים מראש) צריך טבעות גבוהות לעוגות אישיות (יש בגרובשטיין) מכינים מנייר אפיה מלבנים שניתן להניח בתוך הטבעת סביב סביב בגובה הטבעת לפחות (יותר קל בשלב ההגשה) עם הטבעות כשבתוכן נייר האפיה, חותכים עיגולים מעוגת שוקולד טובה ומשאירים את העוגה בתוך הטבעת. מעל העוגה מוסיפים מוס שוקולד של שי עד שהטבעת מלאה עד שפתה. מכניסים לפריזר לכמה שעות לפחות (עדיף לילה) מכינים קישוטי שוקולד: ממיסים שוקולד בסיר מעל סיר עם מים כמעט רותחים. מערבבים היטב את השוקולד המומס בתוך הסיר ולאחר מכן מזליפים בצורות מעניינות על תבנית עליה מונח נייר אפיה ונותנים לזה להתקרר. (אפשר למרוח עם מכחול על החלק החיצוני של עלי ורדים -לא עלי הכותרת...) כשהשוקולד התקשה מסירים את הנייר או עלי הוורדים בזהירות וכמה דקות לפני ההגשה מוציאים את המוס מהפריזר. מסירים את הטבעות ומקלפים בזהירות את נייר האפיה. "תוקעים" את קישוטי השוקולד ככל שיעלה על רוחך ואפשר לפזר מעט רוטב פטל או תותים טריים מסביב. עשיתי את זה לארוחת ערב משפחתית די שגרתית וכולם "התעלפו" כי זה נראה נורא מושקע ויוצא מעולה.
ברוכה הבאה ומזל טוב

sjarjar

New member
שושKה אני לא חושב שהמוס שלי

יתאים למשימה הזו כיוון שהוא רך מאד גם לאחר הקירור. לדעתי כדי להפוך אותו לכזה שיתאים לקינוח המדהים שלך צריך לערבב את החלמונים ללא הקצפה עם השוקולד, להקציף שמנת מתוקה לקצפת ולערבב עם תערובת השוקולד-חמאה-חלמונים ואת זה לערבב עם קצף חלבונים.

שושkה

New member
תודה על המחמאה ../images/Emo8.gif

בגלל ההקפאה אני חושבת שהמוס שהצעת יכול להתאים למשימה, אבל המתכון השני שנתת בטוח מתאים לזה.

מוס השוקולד של ידידינו

ראשית ברצוני לשבח ולהלל את המתכון הנ"ל הוא הוא פשוט נהדר ןפשוט להכנה אם כי אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בקפה במקום קקאו וליקר תפוזים... בהצלחה ומקווה שזה יובחל רק לדברים טובים!!!!

פריזB

New member
זביונה

3 חלמונים, 3 כפות סוכר, 1/2 כוס מרסלה, קליפה מגוררת של 1/2 לימון,טיפה ציפורן טחון. שמים הכל בסיר על אש בינונית, טורפים עד שנהייה אורירי, מוזגים לתוך כלי הגשה אישיים - ניתן להגיש חם או קר וששק תגיד: להוסיף קינמון!

ששק

New member
טעים מאוד!!!! (אבל להוסיף קינמון...

נו טוף הייתי חייבת....

פנדורה4

New member
אז ככה, לי יש מתכון ללזניה שתמיד

קוצרת שבחים והיא פשוטה לאללה, עד כדי כך שאני מתביישת להקליד את המתכון... ובכל זאת: חבילת דפי פסטה רחבים 2 גביעי קוטג´ 5% 250 גרם גבינה צהובה 1/2 כוס רסק עגבניות(כ 2 חבילות קטנות) 1/2 כוס מים 3 ביצים מלח פלפל אורגנו 3 שיני שום מרוסקות מכינים 2 תערובות: 1. מים+רסק+שום 2. קוטג+ביצים+אורגנו, מלח ופלפל טובלים את דפי הפסטה בקערה עם מים חמים עד אשר אלו מתרככים במקצת מסדרים בפיירקס בשורה. מעל הפסטה יוצקים מחצית מתערובת הקוטג ומעליה מחצית מתערובת הרסק מעל מסדרים שורה של גבינה צהובה. ושוב-שורת דפי פסטה, תערובת קוטג, רסק, גבינה צהובה ומכניסים לתנור לחום בינוני-גבוה לכ 45 דקות

למעלה