../images/Emo71.gifתפוחי אדמה בתנור בתיבול אדםדם ומלהיב ../images/Emo23.gif
אין כמו תפוחי אדמה אפויים בתנור. רכים ותמיד אכילים, במגוון תיבולים ובלי הרבה עבודה, ויכולים להתאים את עצמם לכל מנת בשר שיש. הרעיון למתכון התחיל כאן (סיפור קצר לרקע) : שלשום בשלישי הייתי בהופעה של מזי כהן, בפתיחה המחודשת של מועדון הכליף ביפו, שמתאמץ להיות מועדון ג'אז. קובי אושרת הוגדר כמנהל האומנותי של המועדון, שרצה להיות מועדון כמו הבלו נוט (BLUE NOTE) שבניו יורק.... ונראה לי שלצערי הוא לא כ"כ יצליח
, אם המקום שלא היה סופית מסודר מבחינת שיפוץ, השירותים שנראו יותר גרועים ממועדון בדרום ת"א ובכלל - לא הזכיר תא מקום הג'נטלמנס שהוא קיווה שיהיה (אחרי הצהרות שקראתי באתר מומה). מה שכן היום, כל מיני סלב בתחום המוזיקה והברנז'ה, מי עורכי תחנת הרדיו שאני אוהבת 88FM, עד לדובר על מלון הילטון (גבר מרשים
) דרך איש בתחום האוכל אחד שאני ממש לא זוכרת את שמו... (מגיש פינת אוכל ברשת ב'). והמוזיקה . - למזי יש אולי יכולות ווקליות מדהימות, זוגריאות קטלניות, אבל גם שותפתי להופעה, אישה שיודעת ומבינה מוזיקה, לא התרשמה. האויר לא היה מחושמל ומזי כמו שרה לעצמה במקלחת - לטעמי. המקום גם מגיש אוכל ולבחירת החברה לקחנו פוטטוס קייג'ון ולאחר מכן היא אכלה גם כנפיים ולסיום הזמנו גם מנת טארט טאטן אישית שהגיעה עם כדור גלידת וניל שלזכותו יאמר שהרגישו לו טובטוב את הוניל.
תפוחי האדמה עשו לי חשק לחקות אותם מאחר וזיהיתי עליהם משהו מוכר: כדורי פלפל אנגלי. בביתי יש על מדף התבלינים את תבלין פילדלפיה|סגדש|, שניתן למצא בחנויות התבלינים לפי משקל והוא אדםדם ועם פלפל אנגלי. הוא מומלץ לתפוחי אדמה בעיקר אבל גם לבשרים / עוף.
את הפתק מלגעת באוכל זרקתי ממזמן. אני קונה אותו כבר מספר שנים ומאד אוהבת לפזר על מנת הפירה אישית שלי ולערבב טובטוב. לקחתי תפודים טריים, חתיכתי לרבעים ובישלתי במשך 20 דקות (לא מרגע הרתיחה אלא מרגע מזיגת המיים). פיזרתי אותם (אחרי שהתפטרתי משאריות המיים) בתבנית גדולה ומזגתי מעליהם כשליש כוס זמן חמניות. פיזרתי את התבלין הפלידלפיה שלי, עם לא מעט פפריקה אדומה (אדירה בשביל הצבע, אני מוספיה להרבה דברים) ולא יכולתי בלי פפריקה חריפה בשביל ה KICK
לערבב טוב, ולתנור ל 45 דק'' בחום מקסימלי - 275 מעלות - רצוי מדף מעל האמצע או יותר לכיוון גוף החימום העליון של התנור.
לאכול עם הידיים (או כתוספת כמובן !) , עם מיונז וגם חרדל טוב (ואולי פחות חריף מיזה של דיז'ון
). תהנו ! [הכלים באדיבות הארון
] BAV.
אין כמו תפוחי אדמה אפויים בתנור. רכים ותמיד אכילים, במגוון תיבולים ובלי הרבה עבודה, ויכולים להתאים את עצמם לכל מנת בשר שיש. הרעיון למתכון התחיל כאן (סיפור קצר לרקע) : שלשום בשלישי הייתי בהופעה של מזי כהן, בפתיחה המחודשת של מועדון הכליף ביפו, שמתאמץ להיות מועדון ג'אז. קובי אושרת הוגדר כמנהל האומנותי של המועדון, שרצה להיות מועדון כמו הבלו נוט (BLUE NOTE) שבניו יורק.... ונראה לי שלצערי הוא לא כ"כ יצליח