תפוחי אדמה בתנור בתיבול אדםדם ומלהיב

Bavmorda

New member
../images/Emo71.gifתפוחי אדמה בתנור בתיבול אדםדם ומלהיב ../images/Emo23.gif

אין כמו תפוחי אדמה אפויים בתנור. רכים ותמיד אכילים, במגוון תיבולים ובלי הרבה עבודה, ויכולים להתאים את עצמם לכל מנת בשר שיש. הרעיון למתכון התחיל כאן (סיפור קצר לרקע) : שלשום בשלישי הייתי בהופעה של מזי כהן, בפתיחה המחודשת של מועדון הכליף ביפו, שמתאמץ להיות מועדון ג'אז. קובי אושרת הוגדר כמנהל האומנותי של המועדון, שרצה להיות מועדון כמו הבלו נוט (BLUE NOTE) שבניו יורק.... ונראה לי שלצערי הוא לא כ"כ יצליח
, אם המקום שלא היה סופית מסודר מבחינת שיפוץ, השירותים שנראו יותר גרועים ממועדון בדרום ת"א ובכלל - לא הזכיר תא מקום הג'נטלמנס שהוא קיווה שיהיה (אחרי הצהרות שקראתי באתר מומה). מה שכן היום, כל מיני סלב בתחום המוזיקה והברנז'ה, מי עורכי תחנת הרדיו שאני אוהבת 88FM, עד לדובר על מלון הילטון (גבר מרשים
) דרך איש בתחום האוכל אחד שאני ממש לא זוכרת את שמו... (מגיש פינת אוכל ברשת ב'). והמוזיקה . - למזי יש אולי יכולות ווקליות מדהימות, זוגריאות קטלניות, אבל גם שותפתי להופעה, אישה שיודעת ומבינה מוזיקה, לא התרשמה. האויר לא היה מחושמל ומזי כמו שרה לעצמה במקלחת - לטעמי. המקום גם מגיש אוכל ולבחירת החברה לקחנו פוטטוס קייג'ון ולאחר מכן היא אכלה גם כנפיים ולסיום הזמנו גם מנת טארט טאטן אישית שהגיעה עם כדור גלידת וניל שלזכותו יאמר שהרגישו לו טובטוב את הוניל.
תפוחי האדמה עשו לי חשק לחקות אותם מאחר וזיהיתי עליהם משהו מוכר: כדורי פלפל אנגלי. בביתי יש על מדף התבלינים את תבלין פילדלפיה|סגדש|, שניתן למצא בחנויות התבלינים לפי משקל והוא אדםדם ועם פלפל אנגלי. הוא מומלץ לתפוחי אדמה בעיקר אבל גם לבשרים / עוף.
את הפתק מלגעת באוכל זרקתי ממזמן. אני קונה אותו כבר מספר שנים ומאד אוהבת לפזר על מנת הפירה אישית שלי ולערבב טובטוב. לקחתי תפודים טריים, חתיכתי לרבעים ובישלתי במשך 20 דקות (לא מרגע הרתיחה אלא מרגע מזיגת המיים). פיזרתי אותם (אחרי שהתפטרתי משאריות המיים) בתבנית גדולה ומזגתי מעליהם כשליש כוס זמן חמניות. פיזרתי את התבלין הפלידלפיה שלי, עם לא מעט פפריקה אדומה (אדירה בשביל הצבע, אני מוספיה להרבה דברים) ולא יכולתי בלי פפריקה חריפה בשביל ה KICK
לערבב טוב, ולתנור ל 45 דק'' בחום מקסימלי - 275 מעלות - רצוי מדף מעל האמצע או יותר לכיוון גוף החימום העליון של התנור.
לאכול עם הידיים (או כתוספת כמובן !) , עם מיונז וגם חרדל טוב (ואולי פחות חריף מיזה של דיז'ון
). תהנו ! [הכלים באדיבות הארון
] BAV.
 

g u r a

New member
../images/Emo99.gifיאמי..תפ"א מתובל בתנור

בשבילי בלי מיונז בבקשה
 

g u r a

New member
ס@#$%^& ../images/Emo43.gif

כותב לי הודעת שגיאה ..ובכל זאת שלח
 
ברמודה בואי רגע../images/Emo124.gifמוצא חן

בעיני הפוטטוס שלך, אכין כתוספת נוספת לארוחת הערב אבל נגמרה לי הפילדלפיה מה נראה לך אפשר במקום
 

Bavmorda

New member
הכל ולא הרבה ובלי אבקות מרק וכאלו ../images/Emo4.gif

אצלי אין כאלו בבית - לא אבקת מרק עוף ולא אבקת מרק בצל. אפשרי: פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה פפריקה חריפה כמובן, אפילו אולי מעט סוכר וגם מעט כורכום. הפפריקה המתוקה בעיקר צובעת אז זה מה שגורם להם להיות בכי "מתובלים" למראה. והכי חשוב - לשים לא במרכז התנור אלא שלב אחד לפחות מעל המרכז או יותר שישחימו יפה-יפה. אחרי חצי שעה אפשר אפילו להוריד ל 180 מעלות (לא זוכרת אם כתבתי את זה במקור או לא). שולחת מהר לפני המחשב שלי יקרוס שוב
 

Bavmorda

New member
תודה .... ואלף האיים עושה לבד עם מיונז

קטשופ ומיץ לימון או מיץ ממלפפון חמוץ. חרדל מעורב עם מיונז מראש זה נפלא. תודה לכל המגיבות
 
כאילו דה עושים בבית!!!

כל כך פשוט שזה פשע לקנות - ממילא לא מתקרב לטעם שאנו אוהבים!! אני מכינה בקופסית לשבוע ותמיד יש בנמצא גם לשעת חירום( האטורחים בדלת דינג דונג צריך לאלתרררר)
 

Bavmorda

New member
המתכון בהודעה המקורית....

וממליצה בחום ללכת לקנות את תבלין הפילדלפיה בחנויות התבלינים. והייתה לי טעות קטנה / גדולה : גרגירי חרדל.....
לא פלפל אנגלי. B.
 
למעלה