צלי עוף טנדורי עם קציצות

bigjack

New member
../images/Emo71.gif צלי עוף טנדורי עם קציצות

צלי עוף טנדורי עם קציצות וגריסים - bigjack מצרכים: לקציצות: 0.5 קג` בשר בקר טחון עם שומן כבש 2 פרוסות חלה או לחם ישנים פרוסות עבה 2 ביצים חופן פטרוזיליה חופן שמיר 1 בצל חתוך לרבעים 3-4 כפות שמן זית כרבע כוס מים 1 כפית אבקת אפיה כחצי כוס פרורי לחם (אני השתמשתי במוזהבים) מלח פלפל שחור טחון 1 כף כמון 1 כפית קינמון מעט קמח לקימוח שמן לטיגון לתבשיל: 4 כרעיים מופרדים לירך (המשולש) ושוק (הפולקע) 2 גזר חתוך לקוביות חצי כוס גריסים מושרים במים ושטופים היטב שמן זית 4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות חצי צרור כוסברה קצוץ גס 4-5 שיני שום כתושות 2 כפות תבלין טנדורי (אדום) 1 כף חוואייג` למרק 1 כפית כורכום 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה פלפל שחור גרוס מלח אופן ההכנה: טוחנים דק במעבד מזון: לחם + פטרוזיליה + כוסברה + בצל, מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר ושאר מצרכי הקציצות חוץ מהפירורים המוזהבים, מערבבים ולשים טוב את התערובת הרכה ומתחילים להוסיף לאט פרורי לחם, כשהתערובת מגובשת ולא רכה מידי מעבירים למקרר לחצי שעה מכוסה בניילון נצמד. בסיר רחב מזהיבים בצל וגזר ומוסיפים את חלקי העוף, מזהיבים קלות את העוף משני הצדדים ומוסיפים תפוחי אדמה + גריסים + תבלינים + כוסברה, מוסיפים מים רותחים עד כ-3-4 סמ` מעל הכל ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית חצי שעה. בנתיים יוצרים קציצות מתערובת הבשר, מקמחים את הקציצות ומטגנים אותן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הקציצות לסיר, מכסים ומבשלים עוד חצי שעה.
התבשיל הולך נהדר עם קוסקוס או אורז לבן
אפשר להחליף את הטנדורי בקארי או גראם מסאלה או פשוט בפפריקה מתוקה או חריפה
אפשר להחליף חלק מהנוזלים בחלב קוקוס מקופסה....זה ישדרג עוד יותר את הטעמים.
 

פוקסי99

New member
פשוט נחנקתי !!איזה יופי

פשוט אומנות הבישול במיטבה רק מוכיח לי כמה יש לי עוד ללמוד בנושא הבישול ושוב כל הכבוד פוקסי
 

סמד13

New member
כועסת איפה משלוחה שלי

אההההההההההה גרררררררררררררררררררררר אין רחמים עלינו תבורך יקירי סמדי
 
למעלה