פרוסות סלמון בקארי וירקות

bigjack

New member
../images/Emo71.gifפרוסות סלמון בקארי וירקות ../images/Emo19.gif

עוד מתכון קליל, נהדר וגם דיאטטי שהכנתי לי ולאלון אתמול.
אפשר בכיף להחליף לכל פילה או פרוסות דג אחר שיש או שאוהבים ביחוד למי שלא אוהב להתעסק עם עצמות. פרוסות סלמון בקארי וירקות - bigjack מצרכים: 5-6 פרוסות סלמון מופשר ושטוף 2-3 בצל חתוך לרצועות 10 שיני שום קצוצות גס 1 פלפל חריף קצוץ (אפשר להחליף לפלפל ירוק או לוותר) 6 פרוסות לימון דקיקות עם הקליפה 1 כף אבקת קארי (או משחה למי שיש) 1 כף פפריקה מתוקה פלפל 4 עונות גרוס (או שחור) מלח 1-2 כוסות מים רותחים חופן נדיב של כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה במקום) מעט שמן זית אופן ההכנה: מטגנים בשמן זית את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום והפלפל, מערבבים בכוס מים רותחים את הקארי והפפריקה, מסדרים את פרוסות הדג מעל הירקות ומסדרים פרוסות לימון על הדג, שופכים מעל הכל את תערובת התיבול ומפזרים מלח ופלפל גרוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים עוד מים במידת הצורך או חלב קוקוס. מפזרים חצי מכמות הכוסברה ומבשלים מכוסה על אש קטנה 20 דקות, מפזרים את שארית הכוסברה ומגישים.
אפשר להסמיך את הרוטב עם חלב קוקוס או שמנת לבישול.
נהדר עם אורז לבן
 
למעלה