פלאפל עם טוויסט קטן בסוף

bigjack

New member
../images/Emo71.gif פלאפל עם טוויסט קטן בסוף

המתכון הוא לכמות מאוד גדולה של לפחות 100 כדורים.....אני טיגנתי חצי מהכמות והחצי השני נכנס להקפאה. הפלאפל של יוסי והטוויסט של bigjack מצרכים: 500 גר` חומוס יבש מושרה ללילה מסונן ושטוף 1 בצל גדול קלוף 1 חב` כוסברה טריה וגדולה חצי חבילה פטרוזיליה טריה 3 פרוסות עבות של לחם או חלה שהורטבו במים ונסחטו טוב 2-3 שיני שום כתוש 2-3 כפות כמון טחון (רצוי טרי) 2 כפות כוסברה יבשה כ-2 כפות מלח שולחן 1 כף פלפל שחור טחון 1 כפית צ`ילי יבש גרוס במטחנה 2 כפות שטוחות קמח 1 כפית מחוקה אבקת אפייה ההכנה: טוחנים במטחנת בשר את כל המצרכים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות, במידה ויש נוזלים בעיסה אז סוחטים בזהירות, מוסיפים את התבלינים חוץ מאבקת האפייה ומערבבים טוב, משהים את העיסה כחצי שעה בקערה על השייש ואז מוסיפים את אבקת האפייה ממש לפני הטיגון ומערבבים טוב,
במידה ומקפיאים חצי מהכמות אז לא להוסיף לעיסה שמקפיאים אבקת אפייה. מחממים שמן עמוק ומטגנים 2-3 קציצות פלאפל שאותן טועמים לראות אם חסר תיבול, משפרים תיבול במידת הצורך ומטגנים את כל הקציצות עד להשחמה טובה.
איך להגיש ולאכול פלאפל אני כבר לא צריך להסביר לאף אחד
אפשר לטגן אחרי הפלאפל באותו השמן שניצלים והטעם שלהם יוצא מאוד מיוחד.
הטוויסט הוא פילה אמנון שטחנתי במטחנת הבשר ועירבבתי עם חלק מתערובת הפלאפל... יצא פלאפל נהדר עם טעם עדין של דג... ואת הרעיון קיבלתי ממתכון בספר ישן של קומרובסקי הגדול.
 
למעלה