סדר במטבח

• פותח הנושא maz
  • פורסם בתאריך

maz

New member
../images/Emo71.gif סדר במטבח

בטח גם אתם מורידים לפעמים מתכונים מהרשת או גוזרים מהעיתון מה אתם עושים איתם? קלסר? כרטיסיות? מעתיקים למחברת? ערימה של פתקים וניירות? (מאז, שעכשיו עסוקה בלסדר את מצבור המתכונים שלה)

yoyo10

New member
גם אנחנו זורקים מתכונים מרשת

אני יודעת שזה לא בדיוק ידידותי לסביבה אבל ממילא אני לא אחפש בהרמת דפים אלה יעדיף לחפש ברשת

Mורני

New member
ערימה של ניירות ופתקים במגירה

במחשב במשרד יש לי תקייה של כל המתכונים , אבל כשאני רוצה להכין אז אני מדפיסה ולוקחת הביתה . בבית יש עירמה של ניירות במגירה , באמת צריך לעשות סדר .

shelycat

New member
חסר לי ניירות?

מתייקת בתיקיה על המחשב, כשצריך מדפיסה באופן חד"פ מלכלכת את זה במהלך הבישול וזורקת לפח בסיום.

shmantz

New member
כנ"ל - במחשב זה הכי נח

גם ככה אני לרוב לא נצמדת למתכון, אז מדפיסה רק דברים שצריך לדייק, כמו עוגות (נדיר שאני מכינה)

mich78

New member
צריכה לאמץ את הרעיון

בינתתים ערימות ניירת שזקוקות לסדר

קלסר מסודר של כל גזרי העיתונים

פעם הייתי ממש מסודרת והייתי גוזרת מהעיתון, מדביקה יפה על ניירות A4, מכניסה לשרוולי ניילון ואז מתייקת בקלסר לפי נושאים. יש כמה מתכונים מנצחים שככה שרדו אצלי המון שנים. יש גם הרבה מתכונים מצויינים שנזרקו יחד עם העיתון
מתכונים מהרשת תמיד אפשר להוריד שוב, מקסימום מתייקת כקובץ במחשב.

maz

New member
ככה זה היה אצלי. מצאתי את השיטה

לפחות אצלי היא עובדת: מדביקה את המתכונים עם צלוטייפ בספרי בישול ליד מתכונים דומים. גיליתי שאף פעם לא ניגשתי לקלסרים למיניהם כדי לחפש משהו אלא רק לספרים ואם אין בהם אז לרשת. ככה אני רואה גם את המתכונים המנצחים שהורדתי/גזרתי וגם נחסך ממני הזמן של החיפוש מחדש ברשת. למדתי גם לסנן - לא שומרת מתכונים שהסיכוי שאני אעשה אותם זניח (מרכיבים מוזרים למשל) ורק כאלה שניסיתי והיו מוצלחים זוכים לשימור.

הפתרון שלי: מחברת ורודה עם סנופי

ואני מעתיקה בכתב יד שלי את כל המתכונים למחברת. היא תמיד שם ותמיד מאירת פנים...

Darth Foofoo

New member
יש לי קלסר

ואליו אני מוסיפה כל מיני תוספות של דברים שאני מוצאת .

לי יש מחברת גדולה ועבה

ממש רצינית כזו בכריכה קשה, שבה אני מדביקה את מה שנראה לי שבאמת אנסה להכין ולפעמים באמת יוצאים לי משם אחלה דברים (הלהיט - קציצות גזר וג'ינג'ר. יאמי !!!).

pumikili

New member
אשמח למתכון של קציצות גזר וג'ינג'ר

ואצלי יש שילוב של ערימת דפים ופנקס עם מתכונים - בלאגן קטן אני כל הזמן אומרת שאני אקנה מחברת וארשום שם הכל... אבל זה עדין לא קרה

ליה76

New member
אלא אם מדובר במשהו מדהים-זורקים

משתדלים לא לשמור סתם דפים - יש בודדים, עם מתכונים מסדנה של אורין גירון, ומתכון לבצק פיצה - וזהו. בד"כ - פשוט זורקים את המתכון.

אפרתים

New member
חברה נתנה לי במתנה פנקס פיות

שהוסב למחברת המתכונים שלי. כל מה שיוצא טוב ואני חושבת שארצה להכין שוב - נכנס לשם בכתב יד.

שמה את המתכון במועדפים

ואת העיתונים עורמת במקום קבוע מיותר לציין שכל מתכון אני צריכה לחפש מחדש?

למעלה