- רע לי

../images/Emo7.gif - רע לי

הייתי אתכם בקשר לפני חודש בערך. בקשר לעומר הבן הגדול שעולה לחטיבה. היינו צריכים לשלול לו בעיית קשב וריכוז בעקבות לקויות הלמידה שלו. לבסוף בגלל הפרוצדורה הארוכה במכונים, הלכתי לנורולוגית דרך המושלם, שילמתי 100 ש"ח, ואכן שללו לו את הקשב והריכוז ונשארנו עם לקויות הלמידה. עכשיו אני פה בקשר לסער. סער בסוף החודש בן 7. שעמד לעלות לכיתה א', הרגשתי שהוא לא מוכן. הגננת הביעה מחאה. פניתי עצמאית למכון התפתחות ולאחר איבחון, הם סיכמו שיש לו קצת ריפיון כתפיים, לא משהו רציני, ושאני אעשה לו "עוול", אם לא אעלה אותו לכיתה א' ואשאיר אותו עוד שנה בגן כפי שחשבתי. סער עלה לכיתה א' בהתלהבות. עוד בשבוע הראשון הוא התחיל להתנגד ללכת. לא התלהב משעורי הבית ודי התעופף. אני הפסקתי ללחוץ עליו, נתתי לו לזרום. הרגשתי כל הזמן שכמעט אין לי קשר עם הבית ספר ואני לא ממש יודעת מה קורה, אבל חשבתי שכך זה צריך להיות, ואני סתם לחוצה בגלל הנסיון של הבן הגדול. אני לקחתי את הטיפול בבן הגדול ובעלי נטל אחריות על הקטן-בדיעבד חוסר אחריות מצידי. אתמול אחרי אספת הורים יצאתי ממש בוכה עם גוש בגרון. אני כל הזמן הרגשתי שמשהו לא בסדר, אבל הדחקתי. היא אמרה לי שלמרות הציונים הטובים שלו, יש קצת פער בכתיבה. הילד ממש יושב בכיתה בבועה מכונס בעצמו. אין לו חברים. היא אמרה שהוא נראה ילד מאוד עצוב. מאוד ריגשי. אומנם לא קשה לו לשבת בכיתה בשקט (מה שקשה לו בבית, הוא מאוד תזזי), אבל הוא בקושי משתף פעולה, אלא אם זה אחד על אחד. הוא לא אוכל כמו שצריך, הוא מאוד פגיע. נרתע בטירוף מלהסתפר ולגזור ציפורניים, נלחץ ממעליות.

וחוץ מזה..

קשה לו גם במוטוריקה העדינה, בגלל זה הקושי בכתיבה. אני רוצה להתחיל לטפל בו, לא רוצה שהמתוק הבלונדיני שלי יסבול, רוצה להגן עליו ושיהיה מאושר. אבל אני יודעת שבכל המכונים להגיע לטיפול זה בעוד חצי שנה שנה במקרה הטוב. אז מה עושים? מאיפה מתחילים? אנחנו גרים בפ"ת ויש לנו כללית-מושלם. תודה לכם מראש

מתחילים באבחון של ריפוי בעיסוק

וטיפול. חוץ מזה שצריך להיות עם המורה ובכלל עם בית הספר בקשר, אפשר גם דרך מחברת קשר, לראות מה קורה עם הילד. אסור לתת לילדים לצבור תסכולים והתנגדות אחרת קשה מאד לילד ואין לו מוטיבציה לעבוד בכלל. אפילו שסוף השנה קרב, נא לפנות למורה ולעמוד על כך שתדווח מה מצבו של הילד ומה היא יכולה לעשות בשבילו. כשיש הרבה מה לעשות מתחילים לאט ומעט ומשם ממשיכים.

ronenscha

New member
טיפול

לא ברור לי אם כבר עשו לו אבחון של ליקויי למידה או לא. אם לא, כדאי לעשות בבית ברל, פשוט כי התור שם יותר קצר. לבקש ב144 את הטלפון של מרכז האבחון של בית ברל, או באינטרנט. לבית ברל יהיה גם מרכז תמיכה פתוח לכל שנה הבאה, כך שמפ"ת זה אולי האופציה הטובה ביותר פרט לשניידר - שם האבחון יותר ארוך. מכל מקום, עם אבחון מבית ברל תוכלי לקבל גם הדרכה בשניידר.\ הייתי ממליץ גם על המרפאה לבריאות הנפש בפ"ת. היא אמנם עמוסה, אבל אם תתקבלו זה יכול להיות פתרון מעולה. יש שם אנשים טובים מאוד. אפשרות אחרת היא חוג לתרפיה באמצעות בעלי חיים. זה יעזור לבן שלך מאוד. גם חוג רכיבה יכול לעזור - במיוחד לבעיות מוטוריקה. (בכפר סירקים יש חווה נחמדה מאוד). מעבר לזה, חשוב להבין שאין פה עניין של אשמה או לא. חשוב להבין כי זה המצב, ויש להתמודד עמו. חזקו ואמצו רונן

א רויטל

New member
../images/Emo24.gif לאמא של עסע ותמיכה בכל שכתב

ronenscha לצערי נסיוני זהה לשלך (משבר חמור שהתגלה בסוף כיתה א) וביתי כבר בת 10 עשינו אבחון לקויות למידה בבית ברל ויצאתי מאד מרוצה מהמקצועיות. התחלנו רכיבה טיפולית בכפר סירקין וגם משם אני מרוצה מאד כמו כן התעקשתי עם בי"ס והילדה קבלה טיפול במת"י וכן חונכת פר"ח. אם ברצונך לשמוע פרטים נוספים תצרי קשר דרך המסרים

אפלטונה

New member
קודם כל מתחילים בזה

א. מורידים רגשי אשמה (זה לא עוזר לאף אחד, והוכח שזה נתון סובייקטיבי לגמרי, מה שגורם לאמהות לשלוף אותם מיד ודי בקלות) ב.משפחה היא מערכת מורכבת כשכל פעם שמים את הכוחות במקום אחר. עד עכשיו זה היה לגדול, עכשיו הגיע תורו של הקטן. אני מציעה להתחיל בזה שתקחי את הילד למקום מיוחד (גלידריה או מסעדה) ותשבי ותדברי איתו. תשאלי אותו מה קשה לו, אם הוא מרגיש עצוב, למה קשה לו עם חברים וכו'. אח"כ תגידי לו שאת שמעת מהמורה שקצת קשה לו, אולי משעמם לו אולי לא מעניין אותו אולי הוא מרגיש שהוא לא מבין את הכל, שכולם רצים מהר והוא לא מספיק... ותגידי לו שאת דואגת לו מאוד ושתעזרי לו שיהיה לו טוב. זה ואמר שיבדקו אם קשה לו להתרכז, אם הוא צריך ללמוד בשיטה שמתאימה לו (ליקויי למידה) וכו'. ג. מתחילים לאט לאט את האבחונים (לדעתי חשוב לב\הזכיר את הקושי במעלית, השיער והציפרוניים למרפאה בעיסוק . ד. הייתי מציעה לך לרשום אותו לחוג ספורטיבי כלשהו. זה עושה פלאים מבחינה חברתית וביטחון עצמי. מקווה שעזרתי אפלטונה

אני כל כך טעונה ריגשית בעצמי..

מאתמול אני רק בוכה ומרחמת עליו - עכשיו אני מבינה לשם מה צריך סדנת הורים.. אני לא יודעת איך ומאיין להתחיל. אני חוששת שאני אדבר איתו ואתחיל לבכות, הוא לא ממש משתף אותי שאני שואלת אותו שאלות על חברים ובבית ספר. לא מוכן ללכת לימי הולדת או אפילו לל"ג בעומר. לפני חודשיים הכנסנו גורת כלבים הביתה, והוא צמוד אליה ומשתולל איתה, או שהוא צמוד למחשב ולטלויזיה. לפעמים יש לו התקפות ריצה מצד לצד בבית, הוא אומר לי שהוא כמו סוניק הקיפוד מהטלויזיה. אפילו שהוא עומד במקום הוא זז מצד לצד כאילו שיש לו פיפי, אבל הוא מתעקש ואני יודעת שאין לו, אלא פשוט צורך לזוז.

למה הכוונה שאומרים "אבחון קליני"?

שהייתי עם הבן שלי הגדול לשלול בעיית קשב וריכוז, הנורולוגית שאלה אותו כל מיני שאלות ואחר"כ בדקה אותו בדיקות של יד לאף בישיבה ועמידה ורפלקסים. באמצעות זה מאבחנים? זאת בדיקה קלינית?

ronenscha

New member
אבחון קליני או דידקטי?

נראה כי הנוירלוגית בחנה תגובות גופניות... זה בהחלט יסודי. רונן

zivadina

New member
אבחון קליני

זהו אבחון רפואי. הנוירולוג מתמקד יותר בבעיות נוירולוגיות. הפסיכיאטר מתמקד יותר בבעיות רגשיות והתנהגותיות. שניהם קשורים לבריאות הגוף והנפש. האבחון הרפואי נבדל מאבחון דידקטי שמתמקד יותר בבעיות חשיבה של טיפול בחומר לימודי.

אפלטונה

New member
אז למה שלא תלכי שקצת ייעוץ והדרכה

כדי שתוכלי לקבל קצת הכוונה והדרכה. משהו לא מחייב של כמה פגישות. זה יכול לעשות פלאים לפחות ברמת הארגון של הדברים. לא קרה שום דבר נורא, אין שום סיבה לחשוש יותר מידי, טוב שאת אמא כזו רגישה ודואגת - הבן שלך ממש בר מזל, רק שצריך לעשות אולי קצת סדר ולעזור לך לארגן את העיניינים. בהצלחה ותעדכני אפלטונה

נוירו9

New member
טעונה רגשית בעצמי..

לאמא של עסע היקרה, מבינה מאד ללבך, יש לי ילד עם הפרעת קשב בבית שמטופל בריטלין כבר שנתיים וזה עשה לו רק טוב. מעבר לכך, אני מאבחנת ומטפלת בגישה הנוירו התפתחותית תפקודית של רמי כץ. בעזרת הגישה ניתן לגלות על איזה מערכות בסיסיות בגוף יושבים ליקויי למידה ותופעות של הפרעות קשב. כמו כן, לפני כשנה עברנו קורס הורים דרך קופ"ח מכבי אצל פסיכולוגית מהרצליה בשם אסתר גולדברג. הסדנה מאד עוזרת בשני מישורים: א. את רואה שאת לא לבד ב. לומדים דרך סיפורים של אחרים וכן מקבלים עצות והכוונה כיצד לנהוג עם הילדים. אני לא יודעת אם עדיין היא מקיימת גם קורסים לילדים עם הפרעות קשב, גם זה עברנו. אשמח לתת לך פרטים נוספים בקשר לטיפול בילדך. ניתן בהחלט לעשות הרבה. לפני שאת מתחילה להתרוצץ מאבחון לאבחון ולקבל טונות של מידע שלא תמיד תדעי מה לעשות בו, באמת אשמח לכוונך ולתת לך עצות מנסיוני. את יכולה לפנות אלי דרך המייל. אני גם מופיעה ברשימת המטפלים שבאתר של זיוה דינה. להתראות רונית

zivadina

New member
הצעה לאמא של עסע

שלום רב לך. לצערי, לא התפניתי לקרוא את הודעתך הראשית, ולכן לא התייחסתי לתופעות שכתבת: "הוא לא אוכל כמו שצריך, הוא מאוד פגיע. נרתע בטירוף מלהסתפר ולגזור ציפורניים, נלחץ ממעליות." לעניות דעתי אלו תופעות של חרדה, וצריך להתחיל את האבחונים אצל פסיכיאטר לילדים. יש לטפל בתופעות אלו לפני שמטפלים בלקויות למידה. באזור השרון יש מספר פסיכיאטרים, ורצוי לבחור בפסיכיאטר שמתמחה באבחון הפרעת קשב, כדי לכסות את כל האפשרויות. הפסיכיאטר גם ימליץ לך על הטיפולים שיש לתת לילד. מציעה לך לחפש באינדקס המטפלים המצורף את המטפלים לבעיות רגשיות, ושוב, אני ממליצה על פסיכיאטר.

מודה מאוד לכל ההודעות..

אני אתחיל לסדר לי את הכל בראש, אנסה להתקבל לכמה מקומות שהומלצו לי במקביל, ונראה מה יהיה.

מלאתי את השאלון של בית ברל

ואעביר למחנכת את השאלון לבית הספר מחר בבקר, המזכירה במרכז אמרה לי שתוך שבועות יהיה לי האיבחון ביד, אבל הבנתי שהם לא מטפלים. אז?! אני עדיין אצטרך לחכות חודשים לטיפול?! ובכל מקום יקבלו את האיבחון של בית ברל? אני לא יכולה להתחיל לברר לגבי טיפול, כי אני לא יודעת את תוצאות האיבחון, אני לא יודעת לגבי איזה טיפול הם ימליצו.

zivadina

New member
האבחון של הפרעת קשב הוא רפואי

להבדיל מאבחון לקויות למידה שהוא דידקטי או פסיכודידקטי.

ronenscha

New member
היי

ראשית השאלון הוא רק התחלת האבחון לא הסוף. האבחון של בית-ברל הוא פסיכו-דידקטי, לא רפואי (הוא לא בודק קשב), אבל הוא יקצר את התור לבדיקת קשב בגהה או בשניידר. הוא מקובל בכל הארץ. לגבי טיפול, כדאי לחכות לאבחון המלא, ולפי ההמלצות להחליט על טיפול מתאים. בתחילת השנה הבאה יפתחו בבית ברל ו את מרכז התמיכה שלהם לכל אחד במחיר סביר לחלוטין. מאוד מומלץ. רונן

ronenscha

New member
לגביי סער

לא ברור לי למה נלחצת, אם הציונים שלו טובים? איטיות בכתיבה יכולה לנבוע בהריפיון בכתפיים. האם יתכן שהבעיה היא רגשית?

אני ממש מיואשת-לא יודעת מה לעשות..

בכל המכונים שהם דרך קופ"ח (כמו גהה, שניידר וכו') ההמתנה לאיבחון-טיפול היא בין שנה שנה וחצי.. בכל שאר המכונים האחרים (ויש רבים רבים מהם-וללא זמני המתנה כמובן) הסכומים (כולל החזרים מקופ"ח) הם סכומים שלא אוכל לעמוד בהם, במיוחד שבעלי נגד אבחון-טיפול בסער (הוא מתכחש שישנה בעיה כלל). אז מה עושים?!

כשמילאתי את השאלון של בית ברל..

ראיתי שזה הרבה יותר מבעיה ריגשית וריפיון כתפיים.. הוא עונה על רוב השאלות.

למעלה