הרחקת ילד מהגן

shonshon5

New member
../images/Emo7.gifהרחקת ילד מהגן../images/Emo7.gif

בני בן חמש הוא נמצא בגן ובו שלושה גילאים. כשמתחילים איתו הוא כועס ומתפרץ לעיתים אף זורק חפצים. אם לא מתחילים איתו הוא משתלב יפה ומשחק.מספר פעמים הייתי בגן והתנהגותו הייתה נפלאה. לדברי הגננת הוא מהווה סכנה לילדים. הדבר תמוהה בעני. בגן יש ילד נוסף עם בעיות התנהגות קשות ואין זה המקום לתאר אותם.לבקשת הגננת נעשה לילד איבחון. גם לגבי האבחון יש לי הסתייגות מאחר והא נעשה במשך 3 שעות ברציפות ללא הפסקה ולמרות זאת הילד התנהג וביצע את כל המשימות יפה מאד. טרם קיבלתי את תוצאות האיבחון. בכל פעם הגננת מתקשרת שאני אבוא לקחת את הילד. אני מבלה ימים שלמים בגן ובמרבית הימים לא היו בעיות. וכשהוא כועס אני ניגשת אליו וכעבור שיחה קצרה הוא נרגע. היחס אל הילד השני הוא שונה בהרבה ויתורים וליטופים. הגננת החליטה שלא ניתן להשאיר את בני בגן והיא מבקשת שהוא ישאר בבית עד למציאת פתרון. עלי לציין שבמקביל לכל המאמצים שאני עושה פניתי להתפתחות הילד וקבעו לי תור. אני מבקשת לדעת האם הגננת יכולה להזעיק אותי בכל פעם שהיא רוצה?? האם יש לגננת זכות לומר לי להשאיר את הילד בבית? מי יכול להגיד לי מהם זכויותי ומהו החוק? אני מבקשת תשובה בדחיפות

gili111

New member
שוחחת עם הפיקוח?????????

מי קבע שהוא יישאר בבית? אם זו הגננת בעצמה? האם יש לה אישור בכתב ממפקחת משרד החינוך? אם לא, אסור לה!

ניסנמה

New member
אסור

ניתן להרחיק ילד רק כאשר יש אישור של הפיקוח, צריך גם התערבות של הפסיכולוג. אבל אני במקומך הייתי מקשיבה לגננת ומבררת איתה מתי בדיוק הוא מתנהג כך. באיזה שעה במהלך היום: האם זה במעברים בין פעילות לפעילות, בהפסקת חצר כאשר ילדים משחקים ללא הכוונה. ואם את מרגישה שלילד שלך לא טוב בגן, אין לו חברים, הוא לא רוצה באופן קבוע לבוא לגן, אז יש בעיה וצריך לטפל בבעיה של הילד ולא בהעדפות של הגננת.זה דעתי.

4נירה

New member
השעיית ילד

מותרת רק ליומיים בלבד. וזאת באישור המפקחת והרשות המקומית. נכון שגננות סובלות מאוד מילדים מסויימים ולא תמיד מצליחות להתמודד איתם אבל.... זהו.... אסור לגננת לדרוש ולהשעות ילד מהגן בשום צורה. בבחירת המקצוע היה ברור לכולנו שעבודת החינוך "קודש היא" היא קשה ושוחקת אבל מי שבחרה בה צריכה לעשות את עבודתה נאמנה.כדאי להתייחס לעבודה עם ילדים מקשים כאל אתגר. ומניסיון כשמצליחים בה אין לתאר את הסיפוק והשמחה. (וניתן להצליח,הרי מדובר בגיל רך).

למעלה