אנדומטריוזיס

שלומית 1

New member
../images/Emo7.gifאנדומטריוזיס

אני חוזרת עכשיו מרופא שמתמחה בפוריות. אחרי שהתעסקתי חצי שנה בניחושים אם יש או אין ביוץ, הרופא אמר שכנראה יש ביוץ תקין, אבל לא מזה הוא מודאג. יש לי ציסטה בשחלה וכאבי מחזור איומים, והא אמר שיכול להיות אנדומטריוזיס, לא ידוע באיזה מצב, יכול להיות שיש הידבקויות וציסטות קטנות גם ברחם. ואז הוא בדק אותי... וכנראה ראה את מה שלא רציתי שיראו... כנראה שהמצב ממש גרוע. הוא אמר שלא צריך לחכות יותר מידי, וצריך ללכת מיד אחרי המחזור הבא לניתוח שבו יאבחנו מה בדיוק המצב שם. הוא אמר ששחלה לא צלולה, והוא לא יכול לראות בדיוק מה יש שם, אבל זה לא נראה טוב... מאז אני
מי שעברה את הניתוח, יכולה להסביר לי מה מחכה לי? ומה יהיה אחר כך? ואם אחר כך אני אוכל להיכנס להריון? בקלות? עם טיפולים? יש לי עוד סיכוי החודש הזה להכנס להריון?

oc101

New member
יונתן שלי ילד אנדו../images/Emo163.gif

הרופא שלך צודק - אם הוא ראה ציסטה לא צלולה ויש לך כאבי מחזור קשים הדבר היחידי שיכול לומר לך בברור אם יש לך אנדו או לא הוא - לפרסקופיה , ניתוחון קטן ממש לא נורא. לי יש אנדו רמה 3 ,ונכנסתי להריון מהפרייה מלאכותית (הפרייה ראשונה). אבל זה לא אומר שאין את יכולה להיכנס להריון טבעי - את האמת לא ממש יודעים מה האנדו עושה , יש בעיקר השערות אבל אין בהכרח שיש לך את כל הסיפטומים שבינהם 1. הדבקויות של השחלות לאגן 2. כאבי מחזור 3. כאבים במתן שתן 4. צלקות ברחם ובשחלות 5. הנוזל אנדומטריומה יכול להפריע לקליטה .... יש אומרים וזה גם הוכח שלעיתים אחרי הריון האנדו נעלם - יכול להיות שזה קשור ברמת הורמונים שונה במשך 9 חודשים שמרדימה אותו - לא אצלי.... סיכוי יש תמיד !!!! זכרי זאת !!!! אני כאן לתמיכה כל הזמן באימייל במסר ובפורום הצעירה בבשלניות בוסטון

שלומית 1

New member
שלום יקרה, הצלחת לעודד אותי מעט

מה זה אנדו' רמה 3? מהסימנים שאמרת לי, יש לי רק את הסימפטום של כאבי מחזור, ואיך אפשר לדעת אם יש הידבקויות? רק בניתוח? אה, דרך אגב, החשד הוא שיש לי את זה רק בצד שמאל-שם הציסטה.והחודש אני מבייצת בשחלה השניה זה יכול לעודד מעט את מצבי? ואיך הניתוח? יש לי סיוט שבניתוח יראו ממש דברים נוראים... ועוד מחשבות רעות שאני מתביישת לכתוב כאן...אם את יכולה למסור לי פרטים נוספים אני אשמח, בפורום או במסר תודה רבה וממש הצלחת לעודד אותי!

שלומית 1

New member
אגב, שאלה על הפריה

הרופא הזכיר את הנושא הזה, ורציתי לדעת האם זה עולה הרבה כסף, או שזה משהו שהקופה משתתפת בו?

oc101

New member
עוד נתונים

אנדו מגיע עד רמה 5 , אין מושג איך מדרגים את האנדו , אבל סביר להניח שאני בכר לא רמה 3 אלא יותר - בניתוח קיסרי חירום שהיה לי מצאו לי המון צלקות ברחם כך שפתחו אותי לאורך ולא לרוחב - שויין..... לא חייב שיהיה לך את כל הסיפטומים , יש בנות שאין להן בכלל סיפטומים "חיצוניים" כמו כאבים או ציסטה , ושהן מנסות ולא מצליחות אז רק עולה החשש...אז את יקירתי אם אכן מצבך מוגדר כאנדו קיצרת לך את סבל הטיפולים או ניסיונות טבעיים. את הניתוח עשיתי לפני 6 שנים היום אחרי הפרייה מלאכותית , ניתוח ראש, קיסרי דחוף , אני יכולה לומר שזה שטויות , אבל יקירתי זה ניתוח עם הרדמה והכל , ההחלמה שלי הייתה קצרה מאוד תוך שבוע ההיתי בעבודה ! לגבי המחיר - אני עברתי את הטיפולים בארה"ב כך שאין לי מושג כמה משלמים בישראל , אני מקווה שהבנות המקומיות יענו לך. בכל מקרה תקלידי "אנדו" בחיפוש של פורום פוריות תקבלי המון מידע . אני כאן הצעירה בבשלניות בוסטון

שלומית 1

New member
אנדומטריוזיס וחוות דעת נוספת

סליחה שאני פותחת הודעה חדשה, אבל זה מאוד חשוב לי: לאחר שהרופא שלי, מומחה לפוריות המליץ לי לעבור ניתוח לבדיקת אנדומטריוזיס, המליצו לי אנשים ללכת לעוד חוות דעת. מישהו מכיר מומחה בתחום של אנדו' או ציסטות , בירושלים? האם מגיע לי מקופת חולים לקבל חוות דעת שניה מרופא פרטי? מישהי שמעה על פרופ' בז'יז'נסקי מהדסה עין כרם? פשוט את הציסטה בשחלה רואים, והרופא אמר שבבדיקה הוא לא הצליח לראות בוודאות מה יש שם אבל השחלה וסביבתה לא "צלולים", ולכן הוא ממליץ על ניתוח (זה, וכאבי בטן חזקים במחזור)

uliss

New member
הסירי דאגה מלבך...

אני כבר יומיים מנסה לענות לך , אך הילדה שלי כל הזמן על הידיים... כן , חמודה , יש לי ילדה שנולדה לאמא עם אנדו... הרופא שלי הציע לעשות לי ניתוח לפרוסקופי(ניתוח ממש לא סיפור, נו, יהיה לך שלושה חורים בבטן שעוברים עם הזמן, תתכונני , הלידה משאירה לך יותר סימנים ויותר חוויות...). אנדו שלי היה בדרגא 2-3 עם הדבקויות בחצצרות - לפני ניתוח האפשרות היחידה להריון זה הריון חוץ רחמי... לאחר הניתוח טיפלו באנדו שלי חצי שנה עם זריקות הורמונליות, אחר כך עוד ניתוח (אבחוני) וחודשיים לאחר קביעת המחזור נכנסתי טביעי לדרך של אושר. אני אומרת לנסות, לא לקפוץ לזריקות והפריות. אם הרופא מומחה הניתוח יכול מאד להצליח ותלדי עוד יותר מילד אחד. בהצלחה רבה (שוב הניתוח עצמו שטויות של חצי שעה)

פיצקים

New member
אל דאגה

אנדומטריוזיס הינה מחלה שניתן לחיות איתה. ישנן בנות שלאחר ניתוח נפתרות מן המחלה ויש שנפתרות אחר הריון - תלוי מה החומרה של האנדו. הריון בא בחשבון, תסירי דאגה מלבך - היה וה"אנדו" בדרגה קלה, יתכן ותצליחי להכנס ללא טיפולים והיה ולא ... תמיד יש I.V.F הניתוח בדר"כ מתבצע בלפרסקופיה (חתכים קטנים במס' מקומות), מבצעים ניקוי של הציסטות וההדבקויות - ניתוח יחסית קל. שיהיה בהצלחה

למעלה