אז מה עכשיו?

../images/Emo7.gif אז מה עכשיו?

לא מזמן עזבתי מקום עבודה בצורה הכי קשה שלא חשבתי שכך תעשה.. כתבתי להם מכתב התפטרות מכל הלב.. (ראו קובץ) אבל מה עכשיו? איפה מתחילים לאן הולכים? אני כבר לא מחפש את הכסף שבעבודה אלא את הסיפוק שהיא תעניק לי.. את הערכה מצד המונים עליי.. אני מאמין שמשם והלאה פערי השכר אולי יוכלו להצטמצם.. אבל שוב.. אין לי מושג אפילו איפה להתחיל..ובמה לחפש.. עצות מישהו? המחפש ה"טרי".

זרקו אותי פה כבר לדף 4...

..כנראה שעדיף להמשיך להתבשל בחרא של עצמי אם אין תגובות מפה.. או לפחות לנסות במקום אחר....

HAMUVTAL

New member
אני בדיוק באותו מצב

מחזיק לך אצבעות אח שלי גם לי נמאס ממקומות העבודה הנ"ל עם היחס המשפיל למרות שאתה עושה את המקסימום לרוב אינך מקבל את המינימום לי אישית כבר נמאס להתגלגל בצורה כזאת ממקום עבודה אחר למשנהו (ועוד הכי מרגיז שאתה זה בסוף נתפס כחסר יציבות זה שהחברות האלה מחליפות כל חודשיים את כל האנשים שלהם זה לאף אחד לא מזיז ... אני אישית כבר תשעה חודשים בבית (חוץ מכמה חלטורות ממש לא רציניות בדרך) אני מאמין שהסבלנות משתלמת שבסוף אמצא מקום עבודה שהיה שווה לחכות לו לא צריך להתפשר על כל הבא ליד (גם אם אתה תקוע קצת... כי בסוף יש הרי פתגם שאומר "זמני זה הכי קבוע" אז להתקע במקום עבודה "זמני" שבסוף תתקע בו כמה שנים גם זה כבר נמאס כי כמה כבר אפשר ... הרי אף אחד לא יחזיר לך את השנים האבודות... אני בטוח שהמעסיקים שלך קראו את המכתב פיטורין שלך מבלי להניד עפעף הם הרי תמיד צודקים באמת למה שהם יעשו טעויות הרי תמיד אפשר להחליף אותך בסחורה אחרת (מבין ככה זה עובד) מציע לך ידידי בפעם הבאה שיתנהגו אליך ככה תגרום להם לפטר אותך זה מה שאני עשיתי בכל אופן ולא על ידי עשיית נזקים וכדומה זה ממש ממש ממש לא במקום ! פשוט תתייחס לעבודה בדיוק כמו שמתייחסים אליך הם מהר מאוד יבינו שלא עסק להעסיק אותך ויפטרו אותך במקום (ככה לפחות לא תצא פרייר בלי כלום ביד) כי הרי תמיד הם רוצים שנעזוב בלי כלום ביד ושזה יבוא מיוזמתנו תלמד אם אתה לא תדאג לעצמך אף אחד לא ידאג לך (בטוח שלא כאלה בוסים) אז להבא ידידי פשוט תשים פס על העבודה ברגע שנמאס לך... תעשה טובה שאתה שם תגרור את עצמך כזה בקושי מהראש הכי גדול שהיה לך תהפוך לראש הכי קטן (בדיוק כמו שהם יודעים לעשות) מבין צריך לשחק במשחק שלהם. להעריך הם גם ככה לא ידעו אף פעם . אני אישית מרוב שידעתי שאין עם מי לדבר אפילו לא טרחתי לומר להם את מה שאני חושב כשפטרו אותי (אחרי שראו שאני לא שם עליהם וכל מילה שלהם נכנסת מפה יוצאת משם ... כי באיזשהו שלב אתה מבין שכבר לא יעזור לך להתנצח עם אף אחד ולנסות לדבר הרי המצב יחזור תמיד לקדמותו ומקסימום זה יעזור ליום או יומיים לא מעבר)

yuli c

New member
מאוד מסכימה...

גם אני הייתי ב-2 מצבים דומים. מצב ראשון היה מקום שבו עבדתי כמעט שנתיים, לא נכנס לכל הפרטים אבל בשורה תחתונה היחס שם לעובדים ה"זוטרים" ולאלה שלא מתחנפים לאדם מסויים היה משפיל ביותר, הגעתי למצב שפשוט לא רציתי להיות שם. כל בוקר התבאסתי ללכת לעבודה והשתדלתי ללכת משם כמה שיותר מוקדם, הגיע היום אחרי ההשפלה האחרונה שהחלטתי שזהו עד כאן פשוט קמתי והלכתי וקיוויתי שהם יפטרו אותי (ככה לפחות אני אקבל פיצויים על שנתיים עבודה) וכך היה, למזלי פיטרו אותי אבל עדיין מצאתי את עצמי בכל מיני ראיונות מנסה לתת הסברים על למה עזבתי את מקום העבודה הזה. מצב שני היה לא מזמן, בלית ברירה הסכמתי לעבוד (3 חודשעם ראשונים) דרך חברת כ"א בעבודת קלדנות, סיפרתי פה את הסיפור בעבר אבל גם שם היחס היה נורא, בפעם הראשונה קבעו לי הדרכה, באתי להדרכה ביזבזתי זמן וכסף על נסיעות אבל הם "שכחו" להודיע לי שזאתי שהיתה אמורה להדריך אותי לא תגיע, אז כן ביזבזתי את זמני לשווא. בכל זאת החלטתי לתת למקום צ'אנס נוסף עבדתי שם חודשיים ואז יום אחד שאני מגיעה אומרים לי באבטחה שאני לא יכולה להכנס כי אין לי כרטיס עובד, דיברתי עם המנהלת מחלקה ואמרתי לה שמסרתי את הטפסים לכרטיס עובד לפני 3 שבועות ושאם יש בעיה הם יכלו להודיע לי בכדי שאני לא סתם אגיע לעבודה ולא יתנו לי להכנס, כמובן שזה לא עזר לי ואמרו לי ללכת הביתה ושם יודיעו לי מתי שיהיה כרטיס. מן הסתם החלטתי שלשם אני לא חוזרת, והחודש למזלי מצאתי עבודה שאני מאוד מרוצה ממנה, עם יחס נורמלי לעובדים.

0 אור 0

New member
איפה מתחילים

קודם כל מתחילים בשיקום ההערכה העצמית - לא פשוט לעזוב כך ודורש אומץ רב. עכשיו גם צריך לשאת במחיר - הקושי הגדול למצוא עבודה ממצב של אבטלה, וכשאין אפשרות לקבל המלצות מהמקום הקודם. אני יודעת שבכל הטיפים לראיון טוב, מדגישים מאד עד כמה לא בריא לספר על סיבת עבודה לא חיובית של המקום הקודם - כי איכשהו זה תמיד מציב אותך במצב של חשד על כישורים/מטיבציה/יכולת השלבות וכו' ... כדאי מאד שחיפוש העבודה הבאה יעשה באמצעות ממליצים שמכירים אותך ומעבירים אישית את קורות החיים לאנשי קשר שלהם בארגון וכן חברות השמה שמשקיעות בהכרת העובד. אם ניתן - רצוי לגייס פול של ממליצים אוהדים ממקומות עבודה קודמים.

אורום

New member
איזה תפקידים אתה מחפש?

איזה נסיון יש לך? תעלה קו"ח לפורום ללא פרטים מזהים אולי צריך לשפץ אותם.

yaronjob

New member
קודם כל לנשום..

אל תתן למקום עבודה אחד לגרום לך לחשוב שהכל שחור וכל המעסיקים חראות המטרה שלך היא כעת כפי שהגדרת למצוא מקום שתהנה ממנו.. שמעסיק ידע להעריך אותך.. ויהיה לך סיפוק אישי. חשוב להתחיל לחפש במקורות ובלוחות השונים.. אתה מוזמן לבקש .. אני מניח גם מכאן עזרה... על לוחות ואתרים שאנשים מכירים.. כמו כן יש את שירשורי העבודה השונים שאורום פותחת למצוא מקום עבודה טוב.. זה כמו למצוא אהבה.. זה כמו למצוא דירה.. צריך לדעת על מה להתפשר ועל מה לא.. צריך לדעת מתי לחטוף ומתי לזרוק.. חשוב שתדע להרגיש כשאתה ניכנס למקום עבודה שהמקום משרה בך הרגשה נינוחה ובטוחה ולא נותן לך להרגיש זר ומנוכר.. וכן אתה בהלחט מוזמן להעלות ת קו"ח שלך לקבלת עצות בנושא. בהצלחה. ירוןJ

yaronjob

New member
אגב .. כמתב קשה כתבת לא?

רואים שהיה לך קשה במקום ההוא.. ונדיר למצוא כאלה דברים.. לרוב זה "אני מתפטר כי ...." משהו שטחי שכזה.. או שזה רק אני :p ירוןJ

../images/Emo9.gifתודה רבה לכל המגיבים על התמיכה

מעט מילים באופן כללי אני לא חושב שהערכה העצמית שלי ירדה או נפגעה.. סך הכל הרגשתי שמקום העבודה חונק אותי והיחס היה שם ממש גרוע.. עזבתי כי האמנתי שיש לי מקום להתקדם שם ואין לאף אחד מושג בנהלי עבודה בסיסיים.. כשאני בא למקום עבודה אני מצפה הן מהמונים עליי והן מהאנשים שעובדים איתי שיהיו טופ וברגע שיש עובד שמרגיש שהוא מדוכא בעבודה הוא משפיע על כולם .. כמו כן מעסיק שבא ומשפיל עובד אחד גורם לשנאה ותחושה שהיום זה הוא מחר זה אני.. לא רציתי בזה. לא יכולתי לעמוד בזה. צריך שתהיה כימיה במקום העבודה מרגע הכניסה למשרדים ועד לעבודה עם הצוות שלך.. אם אין את זה.. חבל לי על הזמן. בכל אופן, הימים האחרונים היו קצת יותר טובים, ניצלתי את הזמן הפנוי שלי להנות מהשמש ומזג האויר האביבי.. זה עזר לי מאוד לשכוח את המצב וכעת אני יכול להתחיל לחפש עבודה כמו שצריך.. עכשיו, אשמח לקבל המלצות על מנועי חיפוש לוחות ואתרים למינהם.. שמעתי פה ושם כמה אבל אני רוצה תכלס..כתובות. אין לי סיבה להעלות את קורות החיים שלי, לפחות לא בשלב הזה. בגדול אני מחפש מקום עבודה שייתן לי את החופש להתבטא .. ולא יכבול אותי יותר מידי למסגרת שלו.. (זאת כמובן מבלי לחרוג ממנה יותר מידי) אני חושב שזה חשוב מאוד לעובד.. כדי לא להרגיש שהעבודה משעממת אותו. ושוב תודה לכולם. המחפש ה"טרי"

למעלה