מתי הייתם בבית כנסת ?

• פותח הנושא lank
  • פורסם בתאריך

lank

New member
../images/Emo68.gifמתי הייתם בבית כנסת ?

איך נראה בית הכנסת בו אתם מבקרים? מה הקשר בין בית הכנסת לעיצוב? האם שני הנושאים יכולים להיקשר אחד בשני או האם הם רחוקים זה מזה שנות אור.....???? אווירת קודש לכבוד חגי תשרי

lank

New member
../images/Emo68.gifחגי תשרי

למי שאיננו יודע - חגי תשרי הם: ראש השנה ( א-ב' בתשרי ), יום הכיפורים ( י ' בתשרי ) חג הסוכות ( טו- כב' ) ושמחת תורה. בשנה האחרונה אני עובדת בפרוייקט מעניין במיוחד, החושף אותי רבות למשפחות דתיות צעירות וצעירות ברוחן. לכבוד החגים הבאים עלינו לטובה קיבלתי מייל שהרשים אותי במיוחד מאחת המשפחות והריני מצטטת ממנו ( באישור , כמובן ... ) . והרינו: "כבכל שנה בחודש תשרי מתאחד עם-ישראל עם עצמו סביב החגים המיוחדים השוזרים את התקופה הזו: חגי תשרי. זמן איחולים ידוע הוא חודש תשרי, אך הוא גם תקופה מיוחדת במינה, תקופת מעבר מעונה לעונה: מקיץ לסתיו. הקיץ הוא זמן של חום, שמש קופחת על ראשינו. זו עונה אשר בה ממעט האדם ביציאה ממקומו פן תשרפנו החמה, הוא מגן על עצמו מפני עוצמתה - ניתן לראות בה את תקופת הדין, שבו רק בורא העולם שולט בעולם. את העונה הזאת חותם יום הדין - ראש השנה. הסתיו היא תקופת ביניים נעימה אשר קור וחום משמשים בערבוביה, נעים לטייל בה, והאדם פוקד בה את סוכתו, ישן ואוכל בחוץ. זו היא עונה המסמלת חיבור עמוק בן האדם לטבע, ונחתמת בחג האסיף - חג הסוכות, חגיגה לטבע, לתנובת השדה ולמים (שמחת בית-השואבה). אך איך התאפשר המעבר החד הזה בן הדין הקשה של סוף הקיץ (ראש השנה) לתחילתו הנעימה של הסתיו ? יום הכיפורים מוכר לנו בתור יום צום ארוך ומפרך שמביא לסופו לכפרת העוונות. צריך לסבול, נדמה לנו, כדי להתכפר. אך בחז"ל בחינה אחרת מיוחסת ליום הזה, כך אומרת המשנה: "לא היו להם ימים שמחים לישראל כט"ו באב ויום הכיפורים" (תענית) - יום שמחה ! לא רק עוד יום שמח, אלא היום הכי שמח שיש ! הוא אף מוכר לנו בתור יום הרחמים ! תכונה זו של רחמים היא המפייסת בן האדם לקדוש ברוך-הוא, מלך העולמים, אל גדול ונורא, ומניבה את כפרת העוונות. אך לא זאת בלבד גורמת תכונת הרחמים של יום כיפור, אלא היא גם המפייסת והמגשרת בן הדין של סוף הקיץ לבן תחילתו העדינה של הסתיו, בין ראש-השנה לסוכות. כלומר: יום הכיפורים לא רק מחבר בן האדם לשמיים, אלא הוא אף מחבר ומפייס בן האדם לארץ, לאדמה. בתום התהליך הזה, מוצא האדם את עצמו מאושר. שכן הוא מחובר לשמיים ומחובר לארץ, הוא מילא את תכליתו : חיבור שמיים וארץ. אלא שאי אפשר לו לאדם לחבר אותם, בלא שיהיה הוא מחובר לעצמו, כלומר מחובר לאדם אחר, כי האדם אינו שלם לבדו, כך העידה עליו התורה: "לא טוב היות האדם לבדו" ! על כן מבקשים בני- ישראל סליחה ומחילה האחד מהשני, כדי להיות ראויים להיקרא 'אדם', להיות ראויים לחבר שמיים וארץ."
מקווה ומאמינה שגם לכם מילים אלו נוגעות . אז שיהיה לכולנו חג שמח .

lank

New member
../images/Emo68.gifועוד קצת באווירת הקודש

בית כנסת , מקורו מהשורש כ.נ.ס, והוא נקרא כך על שם ההתכנסות של האנשים בו. בארץ קיימים כ- 90 בתי כנסת עתיקים שמשתרעים מסביבות תחילת הספירה ועד המאה העשירית, ובהם למעלה מ-150 כתובות. חלק מבתי הכנסת נמצאו באופן אקראי, בשל עבודות הכשרה של הקרקע, ולא מן הנמנע שהרבה בתי כנסת טמונים באדמה ועדיין לא התגלו. חג הסוכות , חופשת חוה"מ , זה זמן מתאים לטייל בארץ ולהתרשם ממגוון בתי הכנסת שהתגלו. ההשקעה העצומה שהיתה בעבר בעיצוב ותכנון בתי כנסת אלו פשוט מדהימה. האם היום הייתם חושבים לתכנן בהשקעה כזו בית כנסת? חומר למחשבה... ושוב חג שמח לכולם.

אולי תספרי לנו קצת על הפרוייקט?

זה גם אתר לחילופי דעות מקצועיות ונראה שהפך בעיקר למדור עיצות..אז אשמח מאוד לשמוע. תודה.

lank

New member
../images/Emo68.gifבוקר טוב לך טלילה

מה שלומך? זהו שלחת כבר את הילדים מהבית ( לגן ... בית הספר ...????? ) .
אשמח לספר על הפרוייקט בהמשך היום ( מקווה שיהיה לי זמן ), אני אצה לדרכי ( היום - פגישות , פגישות באתר הבנייה המדובר ולסיום עוד פגישות ). דרך אגב, אהבתי מאוד את מה שעשית סביב החלונות ( שברי השיש ) . להשתמע יותר מאוחר

אתם מוזמנים לבקר בפורום:

"אומנות יודאיקה" וגם לחלוק עיצובי פנים של בתי כנסת שאתם מעצבים. בהצלחה וחג שמח.

למעלה