../images/Emo66.gifSkill assessment for chef
שלום לכולם, זו הופעת בכורה אקטיבית בפורום לאחר מספר חודשים של השתתפות פסיבית מהנה.(מקווה שתסלחו לי על אורך ההודעה) קראתי את המאמרים, ואת רוב הדיונים ולא הצלחתי למצוא נתונים ספציפיים שיכולים לעזור לי בשאלותי. קצת רקע: אני מעוניין להגיש בקשה להערכה מקצועית כשף. נכנסתי לאתר של ה TRA ,בררתי את כל הנתונים הטכנים לצורך קבלת הערכה והתחלתי לנסות לאסוף את המסמכים הדרושים. לצערי כמו לרבים וטובים בענף ההסעדה אין לי כל תעודה רשמית בתחום. לעומת זאת יש ניסיון כולל של כ- 13 שנה במטבחים מהן כ- 5 שנים כשף של מסעדה הבעיה היא יכולת ההוכחה. אין שום בעיה להוכיח את 4-5 השנים האחרונות באמצעות מכתב מרואה חשבון. באמצעות מכתב מהמעסיק ניתן אף להוכיח כ 6-7 שנים. אולם קצת בעייתי עד בלתי אפשרי לקבל שום הוכחה מלבד הצהרה עצמית לגבי ניסיון קודם. מספר שאלות: האם יש בפורום שפים או טבחים שקיבלו הערכה חיובית מ ה- TRA? כעקרון לפי הנתונים היבשים צריך להוכיח 6 שנים במקצוע. אם אני יכול להוכיח 5 שנים כשף ועוד שנתיים כטבח האם זה מספק להכרה כשף, כטבח או שצריך 6 שנים מלאות בכל רמה? הבנתי שצריך להיות מאוד מפורט ולתאר כל תפקיד, תחומי אחריות, שיטות עבודה,כלי עבודה, להוכיח ידע תיאורטי וכו.. כמה מפורט צריך להיות תאור העבודה, האם מספיק תיאור ושימוש במושגים כלליים או שיש צורך לתאר שיטות עבודה כמו בספר לימוד? למיטב הבנתי גם מכתבי ההמלצה מהמעסיקים צריכים להיות מאוד מפורטים. עד כמה? ברור שאלו שאלות שבעצם צריך להפנות ל- TRA, וכך עשיתי, אולם כמובן שהתשובות שניתנו היו מאוד כלליות ולא מספקות. לסיכום אודה מאוד על כל פיסת מידע שיכולה לקדם אותי בנושא. אם אין לאנשים מידע אישי אשמח אפילו להמלצה על סוכני הגירה עם ניסיון ספציפי עם שפים או עם ה TRA? בתודה מראש רן
שלום לכולם, זו הופעת בכורה אקטיבית בפורום לאחר מספר חודשים של השתתפות פסיבית מהנה.(מקווה שתסלחו לי על אורך ההודעה) קראתי את המאמרים, ואת רוב הדיונים ולא הצלחתי למצוא נתונים ספציפיים שיכולים לעזור לי בשאלותי. קצת רקע: אני מעוניין להגיש בקשה להערכה מקצועית כשף. נכנסתי לאתר של ה TRA ,בררתי את כל הנתונים הטכנים לצורך קבלת הערכה והתחלתי לנסות לאסוף את המסמכים הדרושים. לצערי כמו לרבים וטובים בענף ההסעדה אין לי כל תעודה רשמית בתחום. לעומת זאת יש ניסיון כולל של כ- 13 שנה במטבחים מהן כ- 5 שנים כשף של מסעדה הבעיה היא יכולת ההוכחה. אין שום בעיה להוכיח את 4-5 השנים האחרונות באמצעות מכתב מרואה חשבון. באמצעות מכתב מהמעסיק ניתן אף להוכיח כ 6-7 שנים. אולם קצת בעייתי עד בלתי אפשרי לקבל שום הוכחה מלבד הצהרה עצמית לגבי ניסיון קודם. מספר שאלות: האם יש בפורום שפים או טבחים שקיבלו הערכה חיובית מ ה- TRA? כעקרון לפי הנתונים היבשים צריך להוכיח 6 שנים במקצוע. אם אני יכול להוכיח 5 שנים כשף ועוד שנתיים כטבח האם זה מספק להכרה כשף, כטבח או שצריך 6 שנים מלאות בכל רמה? הבנתי שצריך להיות מאוד מפורט ולתאר כל תפקיד, תחומי אחריות, שיטות עבודה,כלי עבודה, להוכיח ידע תיאורטי וכו.. כמה מפורט צריך להיות תאור העבודה, האם מספיק תיאור ושימוש במושגים כלליים או שיש צורך לתאר שיטות עבודה כמו בספר לימוד? למיטב הבנתי גם מכתבי ההמלצה מהמעסיקים צריכים להיות מאוד מפורטים. עד כמה? ברור שאלו שאלות שבעצם צריך להפנות ל- TRA, וכך עשיתי, אולם כמובן שהתשובות שניתנו היו מאוד כלליות ולא מספקות. לסיכום אודה מאוד על כל פיסת מידע שיכולה לקדם אותי בנושא. אם אין לאנשים מידע אישי אשמח אפילו להמלצה על סוכני הגירה עם ניסיון ספציפי עם שפים או עם ה TRA? בתודה מראש רן