ארוח מפתיע לשבוע הספר

aiziq

New member
../images/Emo63.gif ארוח מפתיע לשבוע הספר../images/Emo63.gif

השנה נארח לכבוד שבוע הספר את קסנדרה*
והארוח יעמוד בסימן האנתולוגיה "מעגלים כתומים". אתם מוזמנים לשרשר לכאן שאלות הנוגעות לפרוייקט המיוחד הזה. ולתהות בקול רם אודות פרוייקטים עתידיים
קסנדרה וחברי הפורום - הבמה כולה שלכם
איציק.

איציק, האם אפשר פירוט

הסבר או לינק? איני מכירה פרוייקט זה ולא רוצה לשאול שאלות של בורות. תודה. מצטערת אם פספסתי משהו.

קסנדרה*

New member
איציק תודה, אשמח להשיב על שאלות

שאלות בקשר לרעיון, איך התגבש ומה היה המניע. מי הם חברי האנתולוגיה, מה קרה בתהליך, על עבודת העריכה, הניקוד ההתלבטויות ועוד. קסנדרה

aiziq

New member
השאלה שלי ../images/Emo13.gif

מעגלים כתומים היה מעין שיא בפעילות של הפורום והוכיח בעצם שניתן להגיע ממצב של למידה בסדנא באינטרנט עד להוצאת ספר שירה ממש. האם המסלול הזה פשוט קרה מעצמו ונשען על נסיבות מיוחדות, או שהוא היה פועל יוצא של תכנון ועבודה שלך על פי יעדים מוגדרים מראש? שאלה נוספת: כיום מבין עשרת המשתתפים בפרוייקט נותרו באופן קבוע בסדנה מעטים. האם לתחושתך עצם העובדה שהשתתפו בספר הביאה לתחושת מיצוי של החברים בו בכל הקשור לשירה , או שאולי עבורם הוצאת הספר הייתה הדחיפה מחוץ לקן אל השמים הגדולים ? ובהזדמנות זאת, שוב תודה רבה על הכל
איציק.

קסנדרה*

New member
איציק, תשובתי לך ../images/Emo13.gif

לגבי השאלה הראשונה, זה לא היה יעד מתוכנן, אבל בשלב מסוים, כאשר התגבשה כאן חבורת כותבים טובים, והיה שלל שחשבתי שיהיה ראוי שיראה עלה, קרם הרעיון עור וגידים, אבל רק אצלי. כאשר נפגשנו לראשונה, שאלתי האם הכותבים מעוניינים, ומהרגע שהתשובה הייתה חיובית, זה הפך לפרוייקט, ובמשך שנה עסקתי בו, עד לתוצאה המופלאה. אז לסיכום, המסלול הזה התרחש מעצמו ובאופן כמעט מתבקש. לגבי השאלה השנייה, לדעתי, הוצאת הספר לגבי כמה מהכותבים, היוותה מחסום כתיבה, שיא שממנו הם רק ירדו, ולכן החליטו לפרוש מהכתיבה. והאחרים שעזבו, לדעתי זה מסיבות אחרות, שאין להם קשר להוצאת הספר. אני גם לא כ"כ רואה בהוצאת הספר שיא, מבחינת הפורום, השיא יהיה הספר הבא
קסנדרה

עדה ש

New member
שאלה / חשיפה

שאלתי לקסנדרה היא: איך השכלת לחבר בין האינטרנט, אליו מגיעים המשתתפים עם אפשרות לכתוב ולא להחשף באופן אישי, למדיה הכתובה? האם למדת על הצורך תוך כדי ניהול הפורום, נסיון בקהילה אינטרנטית? או שהכוונה היתה מלכתחילה? השאלה קצת יותר רחבה מכיוון שהאינטרנט משתנה כל הזמן ומשנה גם אותנו ואולי החיבור נוצר מתוך צורך לחבר בין שני העולמות ולהתפתח איתו? רקע אישי והסיבה שלי לכתיבה באינטרט: במעקב אחרי סופרים, משוררים, זמרים, אני מוצאת שלרוב הם כותבים על מה שסביבם ולא ישירות על עצמם וחשיפה, כתיבה אישית, לעיתים מגיעה אחרי שנים. ואילו בפורום התהליך, אצלי, התחיל מחשיפה, כדי לבדוק האם אהיה מובנת מספיק כדי לחשוף את עצמי בעולם החיצון. וכשראיתי שיש תגובה רצינית ומקצועית התעורר בי רצון לשתף עוד ועוד וגם צורה להודות למי שגם לי לטריגר למצוא את עצמי גם מתוך כתיבה. עדה

קסנדרה*

New member
עדה תשובתי אלייך ../images/Emo13.gif

עדה, איני חושבת שאני זו שהשכלתי להצליב בין השניים, לדעתי זה היה תהליך שהתרחש תוך כדי התקרבות והכרות בין החברים, זה קרה תחילה פה בפורום, יותר מאוחר זה עבר למפגש שערכנו, ערב חנוכה, הדלקת נר (שלישי), הכרות והקראת שירה, דיון בשירים ועוד. מכאן הדרך כבר נסללה כמעט מעצמה. אכן, יש קושי בחשיפה, אבל זה תהליך שלומדים להתגבר עליו. קסנדרה

עדה ש

New member
תודה קסנדרה

לנהל פורום כזה צריך לא רק כשרון כתיבה. אלא מספר נוסף של כשרונות ותכונות שבורכת בהם. זה גם מחיר החשיפה, לקבל מחמאות בפומבי
שפע ברכות והצלחה בכל מעשי ידיך! עדה

omer chen

New member
גם לי יש שאלה ../images/Emo13.gif

כמה היה קשה לבחור את עשרת הכותבים, ויותר מזה את השירים של אותם כותבים? האם תחילה נבחרו הכותבים ואח"כ הם נתבקשו כל אחד לבחור את השיר המועדף עליו או שאת (קסי) בחרת לפי רמת הכתיבה? האם לאחר שנבחרו השירים הםעברו שכתובים נוספים? תודה

קסנדרה*

New member
עומר, תשובתי לך ../images/Emo13.gif

כן, היה קשה מאד לבחור את הכותבים, רי כ"א שכתב בפורום בזמנו, (ואני מניחה שגם היום) חושב שהוא ראוי, אני לעומת זאת, ידעתי שיש כמה כותבים שיצירותיהם עדיין לא בשלות מספיק כדי להתפרסם באנתולוגיה. לגבי השירים, אז בוודאי שזה היה קשה מאד. אצל 2 מהכותבים אני בחרתי את השירים, או נכון יותר המלצתי מה לפרסם והם אישרו. אצל יתר הכותבים אני איפשרתי להם לבחור בעצמם, עם התערבות קלה מצידי. אבל גם לכותבים עצמם ההתלבטות הייתה קשה, אני זוכרת במיוחד את ההתבטויות הקשות אצל סנדרלין מונרו ופרח תרבותי. כן, לאחר שנבחרו השירים, הם עברו אצלי שכתובים, אם כי קלים, כי הרי הם כבר עברו שכתובים בפורום, עת פורסמו לראשונה. אמשם המשכתי לבד עם הניקוד, סימני הפיסוק, הגהות וכו'. קסנדרה

yakir390

New member
למה בחרת רק 10 כותבים ולא יותר?

ומדוע דווקא את אותם הכותבים...האם יש מאפיינים שאותם חיפשת בכותבים האלה ולא יכלת למצוא כאן בפורום

yakir390

New member
*ולט יכלת למצוא כאן בפורום אצל

כותבים אחרים בפורום הזה? או שהבחירה מעבר לניסיון מקצועי?

קסנדרה*

New member
יקיר תשובתי אליך ../images/Emo13.gif

לא בחרתי 10 כותבים, בחרתי 12 כותבים שלדעתי יצירותיהם היו ראויות לפרסום, היו להם יותר מ-9-10 שירים טובים, אבל זה היה המקום ולכן הסתפקנו בכמות השירים שפורסמו. 2 מתוך ה-12 לא הסכימו ליטול חלק, אחד כי לא יכול היה מבחינה כלכלית והשני כי היו לו יומרות גבוהות מידי
לא חיפשתי מאפיינים מסויימים שלא יכולתי למצוא אצל כותבים אחרים שלא היו חלק מהפורום, אבל המטרה שלי הייתה, עם סיום הסדנא, להוציא את הספר עם הכותבים שנטלו חלק בסדנא, למדו והשתפרו וגיעו לאן שהגיעו. וגם אם חלק מהם לא נטלו חלק בסדנא, הם למדו כאן בפורום והתקדמו. קסנדרה

איתי224

New member
זה נשמע מאד מעניין

אבל אותי מעניין מה היה עורך חיי המדף של הספר כי אני זוכר שנתקלתי בו לפני כך וכך שנים אבל מאז לא ראיתיו. מה הייתה מטרת הספר מבחינת כותביו. האם סתם מחווה לפורום או באמת איזה יעד לא מושג. הספר הזה במדכונתו הדוגמתית (קצת מכל יוצר) מרגיש כמו כתב עת או בטאון האים לזאת הייתה הכוונה??

קסנדרה*

New member
איתי, כרגיל אינך מדייק !!

לא נתקלת בספר לפני כך וכך שנים, היות והוא ראה אור רק לפני פחות משנתיים, דקה אחת לא לפני כן. הוא עד היום נמצא בחנויות הספרים הנבחרות, ועד היום מוצאים אותו בשבוע הספר, זה שבוע הספר השני שלו. הוא נמכר במידה, הוזכר במקומות הנכונים, קיבל מחמאות ומוצאים אותו בספריות ובעוד מקומות. באשר לביטוי "חיי מדף" זה ביטוי שמיש בתחום העיתונות, כמה זמן העיתון נמצא בהישג יד וקריא עד שהוא נזרק - ספר לעולם לא נזרק, כך שאיני בטוחה שהביטוי מתאים לחייו של ספר, חייו של ספר הם נצחיים. באשר לשאר השאלות, אמנם יש בהן מידה לא מבוטלת של זלזול, אבל אשיב לך. כי ממילא, אינך מבקר ספרות והבנתך בתחום לא "משהו" אז הנה אאיר לך. מטרת הספר הייתה אחת - להוציא לאור שירים טובים, ולפני שכ"א יוציא את שיריו באסופה עצמאית, בחרנו להוציא אנתולוגיה. הספר זכה לשבחים, הוא מכובד ומושקע כמו כל ספרי השירה בארץ, לא חסכנו בשום תחום. מעצב הכריכה, הוא המעצב שעבד בספריית הפועלים וזכה בלא מעט תחרויות. העורכת הלשונית, היא העורכת של עוד הוצאות, כולל של הוצאת הקיבוץ המאוחד. השירים עברו עריכות, עברו תחת ידיהם של 3 מבקרי ספרות שחוו דעתם, וברכו את המפעל. ואיתי, נדמה שפחות שאלת שאלות, יותר הצגת את דעתך השלילית על הספר. אמנם זו זכותך, אבל, לפני בבקשה לדייק בעובדות. קסנדרה

איתי224

New member
טוב אם כך אני מתנצל

כניראה שאני לא זוכר את הספר ואין לי אותו לפני. אני באמת מתנצל אם דבריי נשמעו כמזלזלים אני פשוט רציתי לקבל תשובה על השאלה איך הכותבים קיבלו את העובדה שהבמה הבלעדית שלהם נדחקת לטובת ספר קבוצתי. זה מעניין אותי באמת ולא בצורה צינית. אני מצטער אם לא הובנתי נכון להבא אנסה לקלוע לפוליטיקליקורקט.

קסנדרה*

New member
איתי הבמה שלהם לא נדחקה כלל

הרי מלכתחילה לא היתה להם במה זולת הפורום, לחלק מהם אני מאחלת ומקווה שתהייה הוצאה עצמאית ובלעדית בבוא היום, לחלק מהם, אולי זו ההזדמנות היחידה לחשיפה, לכן זו הזדמנות מבורכת. הרבה משוררים מהמובילים והידועים, פרסמו תחילה בכתבי עת, בבטאונים לספרות, בטורי ספרות בעיתונות ועוד - זו התחלה מכובדת ביותר, ויש להעריך אותה. קסנדרה

למעלה