All the Young Dudes

melancholy man

New member
../images/Emo62.gifAll the Young Dudes ../images/Emo62.gif

אלבום ליום ל 19/8. ובשמו המלא: Mott the Hoople- All the Young Dudes להזכירכם, הרעיון הוא התגובות שלכם, אז תרגישו חופשי לעזור בדעות שאלות תהיות וכו', הכוונה היא שהאלבומים יהיו מאגר מיידע שנשאר. מפרט טכני: שנת הוצאה: 1972 רשימת שירים: 1 Sweet Jane Reed 4:21 2 Momma's Little Jewel Hunter, Watts 4:26 3 All the Young Dudes Bowie 3:32 4 Sucker Hunter, Ralphs, Watts 5:03 5 Jerkin' Crocus Hunter 4:00 6 One of the Boys Hunter, Ralphs 6:46 7 Soft Ground Allen 3:17 8 Ready for Love/After Lights Ralphs 6:47 9 Sea Diver Hunter 2:53 קרדיטים: Verden Allen Organ, Arranger, Vocals David Bowie Arranger, Saxophone, Producer Terry Buffin Arranger, Drums Keith Harwood Engineer Dave Hentsche Engineer David Hentschel Engineer Ian Hunter Guitar, Piano, Arranger, Keyboards, Vocals Larry Keyes Remixing Mott the Hoople Arranger Mick Ralphs Guitar, Arranger, Vocals Mick Rock Art Direction, Concept Mick Ronson Strings, Arranger, Brass Ted Sharp Engineer Ray Staff Mastering George Underwood Retouching Pete Watts Bass, Arranger לא סתם השם של האלבום מוכר ומייד עולה בראשכם דמותו הססגוגנית של בואי כשאתם חושבים על שיר הנושא, בואי הוא חלק מרכזי גם מהעיצוב וגם מהמוסיקה של האלבום, השיר All the Young Dudes אחרי הכל, הוא שיר שבואי כתב ללהקה, וכל האלבום הוא הפקה שלו, אבל לחלוטין לא מדובר בפרויקט אישי של בואי, מוט דה הופל היו שם לפניו והמשיכו אחריו, בואי פשוט הגיע כשהחברה רצו כבר לסגור את הבאסטה והציל אותם. הלהקה שהוקמה בשלהי שנות השישים, הייתה שילוב מעולה של רוק כבד עם מילים שיש בהם רוח דילנית, הלהקה הייתה מימייה הראשונים, להקת "מחתרת" מאוד משפיעה, בעיקר על טיפוסי שוליים מהסוג של בואי, אבל לא רק. יחד עם זה, הקו היחודי שלהם, לא תפס מעריצים רבים וגם הביקורות לא היו משהו. אז נכנס לעסק בואי, שהיה בתחילת הזיגי מאניה שלו, הוא הציע לחברה את השיר "Suffragette City", שלו, ולאחר שסירבו הוקלט All the Young Dudes שהפך לא רק לראושנה בתולדתיהם ללהיט ענק, אלא נשאר לאורך כל העשור לאחד משירי הדגל של הגלאם. היה בשיר את הזה, את כל מה שאפשר לקחת מגלאם כדבר טוב, רמיזות מיניות (לא ממש רמיזות, השיר פשוט סוג של הימנון הומוסקאלי) רוק סוער ומדליק ביצוע כובש ויחד עם העיצבו החדש של זיגי בכבודו ובעצמו, מוט דה הופל הפכו למיצגים של דור שלם במוסיקה. אבל לא רק את הלהיט הזה יש לנו כאן, לצידו ולפעמים מעליו עומדים שורה של שירים, כמו "Momma's Little Jewel," "Sucker," ו "One of the Boys", שכתב איאן הנטר (הכותב המרכזי וסולן הלהקה) וכל הלהקה נשמעת כמו חטיבה מקצועית ומגובשת, שמגישה את הרוק הסוער שלה "בנחישות ורגישות" כמו שמקובל להגיד היום על חטיבות
. בסך הכל, הם אולי לא סקסיים וצבעוניים כמו בואי, מרק בולאן או קווין, אבל האלבום הזה, הוא מהטובים שיצאו מסוגו, אם לא הטוב שבהם.

John Barleycorn

New member
כדי שלא תשב בדד

הלהקה לא לגמרי זרה לי. אפשר למנות את השירים שאני מכיר על יד אחת, את כולם אני אוהב, ושניים מהם באלבום הזה (רצועה 1 ושיר הנושא). מזמן רשמתי לפני לתקן את העוול ההיסטורי באחד הביקורים הבאים בחנות התקליטים. יום אחד זה גם יקרה.

melancholy man

New member
Mott אלבום מעולה

אולי אפילו יותר טוב מ All the Young Dudes הוא מוכיח שבעצם הלהקה מצאה את הקול שלה, בעצם לפני שבואי בא לעזור להם. אגב, באלבומם הראשון מ 69 (Mott the Hoople-Mott the Hoople) יש קאבר מעולה ל "You Really Got Me" של הדיוויסים, בכלל, באלבומים הראשונים שלהם (עד All the Young Dudes וממשיכו Mott), יש איזו תחושה קינקית מקסימה.

LadyG

New member
All The Young Dudes

נעשה רגע לפני שהחבילה עמדה להתפרק והוא אלבום מיוחד מאד. אבל עכשיו בלבלת אותי לגמרי. ממה שאתה אומר משתמע ש- Mott קדם ל-All The Young Dudes ואני חשבתי לתומי, שהוא בא אחריו.

melancholy man

New member
לא לא

בשביל הסדר הטוב All The Young Dudes (להלן ATYD) הוא האלבום ה 5 של הלהקה, Mott הוא השישי (ומכאן הבא אחריו) מה שרציתי להגיד, שהעובדה, שבאלבומם הבא, הם הראו יכולת וצליל שהזכירו את ATYD ועשו זאת בלי העזרה של בואי, מוכיחה ש ATYD הצליח כל כך לא משום שבואי הגיע, אלא בגלל שבלי קשר אליו, ולמרות שהם עמדו על סף פרוק, החברה מצאו בתוכם משהו אמיתי שבואי התחבר אליו ולא ההיפך. בעצם, זה יותא יותר מבלבל ככה, נעזוב זה, Mott בהחלט בא אחרי ATYD

כן, חשבתי לכתוב את זה מקודם

אבל התחרטתי.
היינו, האם ההשפעה של בואי - או ההתערבות שלו בחומר שהקליטו - היתה באמת השפעה מבורכת? בוודאי הצלחת השיר ATYD דחקה את איאן האנטר לצל עקב כך, ככותב שירים. לא מפליא אותי שהם הושפעו מהקינקס, למרות שלא ידעתי על זה. הגלאם כולו חייב הרבה לריי ודייב.

melancholy man

New member
נדמה לי

שבואי עזר בעיקר "לארוז אותם" נכון, בסך הכל גם ב ATYD (האלבום) רוב השירים הם של הלהקה, ההילה של בואי, והשיר הספציפי הזה וגם בשוליים ההפקה שלו, עזרו ללהקה, אבל לא באמת עשו מהם משהו שהם לא, או שינו אותה בצורה רצינית. בעצם, זו המחאמה הכי גדולה שאפשר לתת למפיק, שהוציא מהלהקה את המייטב שלה ולא נתן לעצמו לצאת החוצה על חשבונם.

noamrap

New member
טעות...

האלבום נעשה כבר אחרי שהלהקה התפרקה. דיוויד בואי שהיה מעריץ שלהם, יצר קשר עם חברי הלהקה והציע להם להתאחד ולהקליט את שיר הנושא שהוא כתב להם - כפוטנציאל ללהיט.

melancholy man

New member
לא טעות

מה שכתבת נאמר כמה פעמים בשרשור, החברה כאמור עמדו בפני פרוק ובואי בא ועשה להם אלבום והציל להם את הקריה.

bibi50

New member
צודק

באלבומם הראשון מ 69 יש גירסא נהדרת ששווה את מחיר התקליט. At the crossroads נקרא הקטע והוא יותר דילני מבוב דילן, קטע ארוך ונהדר. התקליט נקנה בהתקליט חיפה ומעטפת התקליט קישטה את קיר חדרי לצד הפוסטר הענק של פיט טאונסנד שצורף ל Live in Leeds

melancholy man

New member
הקינקס אכן

להלן ריי ודיב דיוויס. (או הדיוויסים כמו שהיינו קוראים להם בשכונה...)

LadyG

New member
אלבום ראוי ביותר

מעבר ל- All The Young Dudes המוכר כמעט לכולם יש באלבום עוד פנינים. "Sweet Jane" שפותח את האלבום והוא במקור של לו ריד Ready For Love של מיק ראלף מהווה תרומה מעולה לאלבום הזה (מיק ראלף ייסד מאוחר יותר את Bad Company והשיר הזה מופיע באלבום הראשון של הלהקה) וכמובן Sea Diver של איאן הנטר. באופן אישי נדמה לי שזה מסוג האלבומים שמשתבח עם השנים. ובשבוע שעבר נשאלה כאן בפורום שאלה מה משמעות שם הלהקה? השם לקוח מספר של Willard Manus שם הספר Mott the Hoople . ולמי שהאלבום לא נמצא על המדף - תשימו אותו ברשימת הקניות שלכם.

melancholy man

New member
ואלבומי השבוע

הצטרפו כבר כמובן, למדור "אלבום ליום" שלנו בקישורים, כך שהדברים לא נעלמים ויווצר אני מקווה, מאגר מידע ענק בסופו של דבר.

Prozak Blues

New member
בוס, שאלה.

לא כדאי לקטלג את האלבומים את זה בביקורות תחת האמנים, ולא דווקא הקטגוריה של "אלבום ליום"? זה נשמע לי יותר הגיוני לטווח הארוך

melancholy man

New member
נראה

לא חשבתי על זה, כרגע נראה לי הגיוני שהאלבומים עצמם יהיו מסודרים כך (זה מסודר לפי הא'ב ודיי קל למצוא את האלבומים), כשזה יגדל נראה.

FreddieMercury

New member
שוב אני אשאל

את אותה השאלה. "כל הבחורים הצעירים" זו נקןדה טובה להתחיל להכיר דרכה את הלהקה?

LadyG

New member
תשמע

זה אלבום מצויין. כל אלבום טוב הוא נקודה מצויינת כדי להתחיל להכיר להקה לא מוכרת. לך על זה.

למעלה