מודיעין מובילה בזיהום האוויר

rsharon

New member
../images/Emo59.gifמודיעין מובילה בזיהום האוויר

האם ידעתם שמודיעין על המפה? כן, כן, מודיעין מובילה במדד זיהום האוויר. בבדיקות מדגמיות התגלו במודיעין חלקיקים בריכוז שמעל התקן במשך 23 ימים. זה אומר שתושבי מודיעין נושמים אוויר לא נקי עפ"י התקן הישראלי וגם על פי סטנדרטים מקובלים בעולם. חשיפה ארוכת טווח של ריכוזים גבוהים משפיעה לרעה על הבריאות. ראו גרף מדד זיהום האוויר השנתי ל-2004. עברנו לגור במודיעין במרץ 2003. בתי ענבר בת שנה וחצי וסובלת מהתקפי שיעול קשים בעיקר בלילות. אנחנו עושים לה אינהלציה 3 פעמים ביום. "אינהלציה" היא מילה חדשה שנוספה לאוצר המילים הראשוני שלה ולמזלנו היא משתפת פעולה במרבית המקרים. כבר בגיל חצי שנה עשינו לה אינהלציה בפעם הראשונה מכיוון שלקתה בברונכיוליטיס (מחלה זיהומית של דרכי הנשימה התחתונות). אין לי ספק שלפחות חלק מתופעת השיעול נזקפת לחובת זיהום האוויר במודיעין. משיחות מקריות עם הורים לתינוקות וילדים קטנים אני מבינה שהאינהלציה באזורינו היא פעולה שגרתית. השבוע פניתי במכתב לאלכס וינרב, יו"ר הועדה לאיכות הסביבה בעיריית מודיעין, ולגורמים נוספים: o האם זו אכן "עיר העתיד" ועיר הילדים שאתם מזמינים אותנו לגור בה "כי היא מקום טוב ונעים לגור בו"? o מה נעשה בפועל לאכיפת התקנות לזיהום האוויר? o אלו פעולות נוקטת הועדה לאיכות הסביבה שאתה עומד בראשה למניעת זיהום האוויר ולעמידה בתקנים שנקבעו ע"י המשרד לאיכות הסביבה? אני פונה לכל מי שהנושא חשוב לו להצטרף ולהגיב. בין אם ילדיך נזקקים לאינהלציה, חולים באסטמה או סתם רוצים לנשום אוויר נקי. רותי שרון-אלקובי 054-7884820 [email protected]

NimrodKAdim

New member
שתי מקורות לזיהום האוויר הנוראי

1. הבנייה בעיר שמפזרת חלקיקים זעירים 2. זיהוא האוויר של תל אביב שנאסף ע"י הרוח מהים, נתקע בהרי יהודה ומחליט להישאר כאן.

אז מה עשה אלכס ויינרב?

עצר את המשך הבנייה של מסילת הרכבת. ממש גאון הדור. עכשיו נצטרך לחכות לפחות עוד 4 שנים עד שבאמת תהיה פה רכבת

Neta558

New member
הרכבת אינה קדושה

אני לא מוכנה שיפגעו בדברים חשובים כמו איכות הסביבה שלנו בשביל רכבת, חשובה ככל שתהיה. מאז שהתחילה פה בנית הרכבת פורסמו מחדלים שלא טופלו (כמו אי פינוי עפר) אי אפשר להמשיך ככה לאורך זמן.

orika האחד

New member
הרכבת אינה קדושה אבל היא חלק מהפתרו

חשבון פשוט - יותר נוסעים ברכבת , פחות נוסעים ברכבים פרטיים = פחות זיהום אוויר באזור , פחות פקקים באזור מודיעין ובהחלט פחות שאיפת אדי דלק רעילים. הרכבת מאוד תורמת לאיכות הסביבה , שלא לדבר על תרומתה לעצבים הרופפים של אלה שנאלצים לצאת לתל אביב כל בוקר בשעות השיא.

Neta558

New member
זה לא חשבון שאפשר לעשות

קשה להעריך עד כמה באמת תפחית הרכבת את השימוש ברכבים פרטיים. בשלב הראשון סביר יותר שהיא תפחית את הנוסעים באוטובוסים. מעבר לכך, גם הפחתה של זיהום האויר ממכוניות לא יפתור את בעית הזיהום שיוצרות עבודות הבניה, כך שזה לא חשבון שניתן לעשות. הררי העפר לא יעלמו אם פחות תושבים באיזור יסעו ברכבת ולא ברכב לעבודה, למשל. ברור שהפתרון אינו ביטול הרכבת, אבל יתכן שהפסקת הבניה נדרשת כעת בכדי שניתן יהיה לחדש אותה ללא המחדלים.

orika האחד

New member
זה ה-חשבון שצריך לעשות

בשלב הראשון סביר יותר שהיא תפחית את הנוסעים באוטובוסים- מי אמר? הרכבת ממודיעין תפחית את תנועת כל אלה שנוסעים היום ברכביהם הפרטיים ולוקחים את הרכבת מנתב"ג או לוד/רמלה, ותוך כך נתקעים ב 443 ומשחררים אדי דלק לחלל. כמי שעובד בתל אביב , אני יודע שהרבה עושים זאת היום, ושתושבים רבים משוהם למשל לוקחים את הרכבת מנתב"ג. מלבד זאת , הרכבת תחבר את העיר הזו סוף כל סוף למרכז ותקצר טווחים, וכך אמורה לתרום לפיתוח העיר, כמו שקורה בכל העולם. ולא , אני לא עובד ברכבת, אני סתם עובד בתל אביב שעומד 20 דקות ב 443 ועוד כ 50 דקות מנתב"ג עד תל אביב. ובאשר לזיהום- בעוונותי הגעתי מחולון, ואני יודע מהו זיהום אוויר אמיתי. אין מה להשוות את המקום לגוש דן. בנוסף לכך - גם הבניה בקייזר מזהמת (ניסיתם פעם להחנות את האוטו ליד אתר בניה ולבדוק מה צבעו בסוף היום?) , גם הקמת הישפרו מזהמת ובוודאי שהעבודות להקמת עזריאלי מזהמות. כל העיר מלאה ענני אבק כתוצאה מהבניה. אז? יפסיקו לבנות? נוותר על קולנוע , מרכזי מסחר ונסע רק באופניים?. צריך להיות ריאלים. לא יעזור כלום, רכבת בסופו(!) של דבר תשפר את איכות הסביבה באזור. כמו בכל מקום, ולא רק באזור זה. עברתי לכאן לפני 5 חודשים ואני חוזר ואומר- לא יודע מי מודד את זיהום האוויר ועפ"י אילו פרמטרים, אין מה להשוות זאת למרכזי הערים הגדולות בגוש דן המפוייח.

Neta558

New member
לא מבינה את ההשוואה לגוש דן

בכלל לא אכפת לי אם כאן יותר נקי מגוש דן או לא. זה אולי שיקול במעבר מגוש דן לכאן, אבל זה לא טיעון בעד פעולות שיוצרות זיהום אויר באיזור. זכות התושבים לאויר נקי לא נמדדת ביחס לאויר בגוש דן, היא נמדדת ביחס לזכותם המאד בסיסית לנשום אויר נקי באמת, ולא אויר פחות מזוהם. גם זה שיש פעולות אחרות שיוצרות זיהום זה לא טיעון משכנע. אי אפשר להצדיק דבר רע ע"י זה שמוכיחים שדבר רע אחר מתקיים במקביל. פגיעה באיכות הסביבה אינה כמו כניסה למינוס בבנק. זה לא שעכשיו לוקחים הלואה ומזהמים קצת, אבל כשהרכבת תגיע אז נקבל את ההשקעה בחזרה ונחזיר חובות. אין קיזוז כזה באיכות הסביבה, ואי אפשר להניח שאפשר לזהם עכשיו כי אח"כ אולי נפחית את הזיהום באמצעות רכבת. אפשר לבנות רכבת וליצור זיהום מינימלי ביחס לפעולה והבעיה היא שלא עושים את זה, אני לא מוצאת לכך כל הצדקה.

rsharon

New member
אני בכלל לא נגד הרכבת...

גם אני עובדת מחוץ לעיר (בפתח תקווה) וגם אני עומדת בפקקים של 443 וכביש ירושלים-ת"א ומחכה בכיליון עיניים שתהיה פה רכבת (חוץ מזה שיש לנו סבתא בנהריה ויהיה אחלה להגיע ברכבת אליה...) חבל לי שמעמידים אחד כנגד השני - העובדה היא שיש פעולות מסויימות שהיו חייבות להיעשות להפחתת זיהום האוויר ולא נעשו ולא רצוי לוותר לקבלנים למיניהם על-כך. כמו שיש תקנים מחייבים למפעלים נגד זיהום סביבתי. גם מפעלי תרופות נוקטים בפעילויות למניעת זיהום סביבתי, ואין עוררין על התועלת שהם מביאים. לגבי ההשוואה לגוש דן - אם אתה לא רואה את זיהום האוויר (פיח ועשן), משמע הוא לא קיים? מי מודד את זיהום האוויר? תקרא שוב את מה שכתבתי - המשרד לאיכות הסביבה בכבודו ובעצמו. מסתבר שיש תחנת מדידה במודיעין.

orika האחד

New member
../images/Emo8.gif אין מחלוקת ביננו

זה לא עומד אחד נגד השני. איני חובב זיהום אוויר (אחת מהסיבות למנוסה מגוש דן) ומצד שני אני חובב נוחיות ומחכה בקוצר רוח לרכבת. כאמור , איני חולק עליך, סתם מפנטז על הקטר שנעצר כל הזמן בדרך למודיעין.

רק לעורר את תשומת לבך

קראתי בעיון מה שכתבת. ואני מסכימה עם כל מילה אולם האיזכור שלך לגבי בתך הטריד אותי. הייתי ממליצה לבדוק אולי השיעול לא בגלל זיהום האוויר אלא אולי היא נדבקה בחיידק השעלת. לאחרונה יש עליה בחולי השעלת ולפי מה שאתה מספר שיעול קשה בלילה וכו' הייתי בודקת לוקחים בדיקת דם מהילדה ויש תשובה לכאן או לכאן בהצלחה

rsharon

New member
תודה...

קודם כל תודה על התמיכה. לגבי שעלת - אני אבדוק עם הרופא. אבל: 1. ענבר קיבלה חיסונים, כך שנראה לי שהסבירות די נמוכה... 2. קראתי מהם הסימפטומים והם לא ממש מתאימים. לענבר אין חום... תודה בכל מקרה רותי

rsharon

New member
תגובה מאוסטרליה הרחוקה...

Who said that there are only 2 alternatives and if you decide that you would like to go ahead with the construction of Modi’in’s train-station (as well as other residential developments in the city in general) you have to compromise the air quality in such a dramatic way. I suggest you explore methods of construction while appropriate and proper measures are taken to ensure a reasonable level of pollution. There must be research and studies done on this subject and if not your city should require the builders and contractors operating in your city to collectively conduct such a research/ study. Aussie ובעברית: מי אמר שיש רק 2 אלטרנטיבות ואם מחליטים שרוצים להמשיך עם עבודות הרכבת במודיעין (כמו גם עבודות בנייה אחרות במודיעין) צריך להתפשר על איכות האוויר בצורה כה דרמטית. אני מציע לבחון אפשרויות בנייה במקביל לנקיטת צעדים מתאימים לשמירה על רמה סבירה של זיהום. בוודאי יש מחקרים שבוצעו בנושא, ואם לא - העיר שלכם צריכה לדרוש מהקבלנים והבונים בעיר לבצע מחקר כזה באופן קולקטיבי. האוסטרלי

למעלה