האם תחבורה ציבורית![]()
![]()
כגון רכבת וחברת קונקס ודן יעבדו ברה"ש? או שזה נחשב חג כשבת?
אני חושב שאני צריך להתנצל מראשהאם תחבורה ציבורית![]()
![]()
כגון רכבת וחברת קונקס ודן יעבדו ברה"ש? או שזה נחשב חג כשבת?
זה לא קשור ארזאני חושב שאני צריך להתנצל מראש
על התגובה שאני הולך לכתוב, ומאחר ואנחנו באמת לפני ראש השנה אני מתנצל מראש. אבל... ואבל גדול !!! אני תמה על כל שבמדינת ישראל חיים אנשים שלא יודעים מה זה ראש השנה היהודי ושואלים שאלות שכאלה. אני מבקש להבהיר : אני לא כותב נגד או בעד תחבורה ציבורית בשבת / חג . בתוך עמי אני חי ותמיד אני דוגל ב"אדם באמונתו יחיה". שכל אחד יחיה את חייו כפי שהוא מוצא לנכון. לא על זה אני מדבר פה. אני מדבר פה על כך שיש כאן מי ששואל האם זה "נחשב חג כשבת". זה מעיד על בורות עצומה וזה מה שכואב לי. סליחה.
לא קראת את הדברים שכתבתי !זה לא קשור ארז
אני מכיר את חגי ישרא והכל טוב ויפה, אבל חושב שבתור מדינה מתקדמת, הגיע הזמן שיצאו מהמגבלות האלו ויבינו שרוב המדינה לא דתיים ואף לא יהודים בניהם יש כמה, ועל המדינה לדאוג לציבור החילוני שלה בחגים ובשבתות. אני לא להכנס עכשיו לסתם שרשור מיותר כי דשנו את הנושא הזה שוב ושוב. עם זאת לדוגמא החג אני נשאר עם חבר לבד בקרית מלאכי ולאנוסע לירושלים עם המשפחה למשפחה שם, רק בגלל שירושלים הופכת לקבר גדול בימי החג שזה ארבעה ימים. והמקום היחיד שאפשר ללכת זה העיר העתיקה - מה שלא הכי מומלץ לישראלים ללכת. חג שמח לך
הבנתי וחצי ארזלא קראת את הדברים שכתבתי !
בתגובתך זאת הוכחת שלא קראת את הדברים שכתבתי, או לחילופין קראת ולא הבנת את הדברים. ואני חותם על כך. זה פשוט ברור מהתגובה שלך. אני חזרתי והדגשתי את הנקודה שמציקה לי וכואבת לי כיהודי ישראלי (ולא כתבתי כיהודי דתי). שתבין, שתבינו כולכם (אם לא הבנתם עד עכשיו): מצידי שכולם יסעו בשבתות וחגים. זה לא מפריע לי בכלל. זה אולי כואב לי באיזה מקום כיהודי דתי אבל אני דוגל ב"אדם באמונתו יחיה" ולכן מה שכואב לי כיהודי ישראלי זה שיש אנשים בעם ישראל שלא יודעים מה זה ראש השנה של העם היהודי. האם עכשיו הבנת את זה ?
לא הבנת בכללהבנתי וחצי ארז
מה שאני אומר, שעצם העובדה ששואלים שאלות כאלו, לא מראה על חוסר ידע על חגי ומועדי ישראל, אלא מראה על נסיון לחשוב בצורה הגיונית. מה שלצערי ולצער רבים, המממשלה ושלטונות המחוקקים.. לא חושבים ככה.
ארז, הלוואי שכל הדתיים היו כמוך !!!לא הבנת בכלל
וגם בתשובה הזאת הוכחת את זה. מי דיבר על מחוקקים וממשלות? דיברתי על כך שבישראל יש מי שלא יודע מה זה ראש השנה ! מבחינתי הדיון הזה תם. אתה חושב שאתה צודק? בסדר. אתן לך את זכות המילה האחרונה ומבטיח לא להגיב.
הנושא הזה הרבה יותר עמוק וכואבזה לא קשור ארז
אני מכיר את חגי ישרא והכל טוב ויפה, אבל חושב שבתור מדינה מתקדמת, הגיע הזמן שיצאו מהמגבלות האלו ויבינו שרוב המדינה לא דתיים ואף לא יהודים בניהם יש כמה, ועל המדינה לדאוג לציבור החילוני שלה בחגים ובשבתות. אני לא להכנס עכשיו לסתם שרשור מיותר כי דשנו את הנושא הזה שוב ושוב. עם זאת לדוגמא החג אני נשאר עם חבר לבד בקרית מלאכי ולאנוסע לירושלים עם המשפחה למשפחה שם, רק בגלל שירושלים הופכת לקבר גדול בימי החג שזה ארבעה ימים. והמקום היחיד שאפשר ללכת זה העיר העתיקה - מה שלא הכי מומלץ לישראלים ללכת. חג שמח לך
כן .. גם אותי זה מצער שבני נוערהנושא הזה הרבה יותר עמוק וכואב
מאשר האם ראש השנה הוא כמו שבת. האם ראיתם את הפרסומים האחרונים והכתבות באמצעי התקשורת על הסקרים האחרונים שנעשו ואשר מעידים על הבורות העמוקה שיש היום בין צעירי ישראל? ראיתם (רק לדוגמא) כמה אחוזים מבני הניוער הישראליים לא יודעים מי חתם על הסכם השלום עם מצרים? אז זה עמוק וכואב הרבה יותר. הנוער פשוט לא יודע את ההיסטוריה של עם ישראל. פשוט בושה!
רבותי, נשאלה השאלה גם לגבי ט' באבכן .. גם אותי זה מצער שבני נוער
לא מקבלים חינוך וידע על מדינת ישראל וההסטוריה שלה. כנראה שיש נושאים יותר חשובים ללמד כיום בבתי הספר.
אמנם אתה לא רוצה לפתח את זהרבותי, נשאלה השאלה גם לגבי ט' באב
משמע, אנשים אינם מודעים למהותם של חגים, וזאת מבלי להיכנס לשאלה או לויכוח על דת ומדינה.
"עוילם גוילם"הנושא הזה הרבה יותר עמוק וכואב
מאשר האם ראש השנה הוא כמו שבת. האם ראיתם את הפרסומים האחרונים והכתבות באמצעי התקשורת על הסקרים האחרונים שנעשו ואשר מעידים על הבורות העמוקה שיש היום בין צעירי ישראל? ראיתם (רק לדוגמא) כמה אחוזים מבני הניוער הישראליים לא יודעים מי חתם על הסכם השלום עם מצרים? אז זה עמוק וכואב הרבה יותר. הנוער פשוט לא יודע את ההיסטוריה של עם ישראל. פשוט בושה!
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.