תחליף לסודה לשתיה בעוגיות

mich12345

New member
../images/Emo53.gif תחליף לסודה לשתיה בעוגיות

יש לי מתכון לעוגיות עם כפית סודה לשתיה אבל אין לי בבית סודה לשתיה, אפשר להוריד או להחליף במשהו אחר? במתכון יש קמח רגיל, יש לי בבית גם אבקת אפיה וגם קמח תופח לחילופין - יש מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס קלות ללא סודה לשתיה? יש לי שאריות שוקולד צ'יפס ואת רוב המוצרים הבסיסיים
 

sharon30v

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס../images/Emo211.gif

פ מתכון שמצאתי בפורום, מומלץ בחום. עוגיות שוקולד ושוקולד צ'יפס / רוני ונציה עוגיות תפוחות ורכות בטעם שוקולד עשיר עם שוקולד צ'יפס. קלות מאוד להכנה. חומרים 2/3 כוס סוכר 100 גרם חמאה מומסת ומצוננת מעט 2 ביצים 1/4 כוס+2 כפות (35 גרם) אבקת קקאו מריר משובח 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפייה קורט מלח 1/2 כוס שוקולד צ'יפס 1/2 כוס אבקת סוכר מנופה אופן ההכנה 1. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וחלקה. מוסיפים את הביצים אחת לאחר השנייה ומקציפים היטב בין ביצה לביצה עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות איטית מוסיפים את הקקאו ואת הווניל, ומקציפים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח, ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד צ'יפס. 2. מכסים את הקערה ביריעת ניילון ומצננים את הבצק שעתיים או לכל הלילה. 3. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). 4. מניחים את הבצק 15-10 דקות במקפיא, רק עד שהתערובת מתקשה מעט, כדי שיהיה יותר נוח לעצב את העוגיות. בעזרת כפית צרים כדורים בגודל של אגוז מלך, ומצפים אותם בנדיבות באבקת סוכר. 5. מסדרים את העוגיות במרווחים גדולים (5 ס"מ) ביניהם בתבנית עם נייר אפיה. 6. אופים 12-10 דקות או עד שהחלק העליון נסדק, והעוגיות נראות יציבות אך עדיין רכות כשנוגעים בהן (העוגיות מתקשות בצינון). מוציאים ומצננים על רשת שרונה
 

mich12345

New member
תודה../images/Emo70.gif

אבל את אלו אני אנסה כבר ביום אחר (אין לי זמן לצינון של הבצק) בינתיים הכנתי בראוניס, השוקולד צ'יפס נשארים בינתיים ליום אחר
 
למעלה