תובל קין ו"החרב הקדושה"

../images/Emo53.gifתובל קין ו"החרב הקדושה"

אני קורא כרגע ספר מד"ב מרתק- "גילוי אטלנטיס". ובספר, למרות שהוא בדיוני, מוזכר גם מיתוס נוצרי-יהודי אמיתי לגבי "החרב הקדושה"- והנה מה שמסופר שם: "אגדות שמקורן בתקופת התנ"ך, טוענות כי חרש המתכת בשם תובל קין, צאצא ישיר של קין(הערה: בעצם הוא דור שמיני), בנו של אדם, יצר את הרומח מברזל שנמצא במטאוריט שאלוהים של.זה היה מתישהו לפני שלושת אלפים לפנה"ס. הרומח הקדוש הועבר מתובל קין לשאול, ואז לדויד ושלמה ולמלכי יהודה אחרים. לבסוף הגיע הרומח לידו של הכובש הרומאי יוליוס קיסר אשר נשא אותו בקרב נגד אויביו. לפני שנרצח, נתן אותו לצנטריון, שהציל את חייו במהלך המלחמה עם הגאלים. בנו של צנטריון העביר אותו לבנו, נתן אותו לבנו. הוא זה אשר ניצב על הגבעה ומוזכר בצוואתו של ישו. הצנטריון, מסיבות שלקח איתן לקברו פילח את צדו של ישו. כך הפך הרומח במוכתם לפריט המקודש ביותר בנצרות אחרי הצלב האמיתי והגביע הקדוש. כפי הנודע הרומח הקדוש הגיע למלך שרמליןועבר בירושה לכל אחד מהקיסרים הקתולים לאורך אלף השנים הבאות. בסופו של דבר הוא הוצג בתצוגה בארמון המלכותי בוינה. האגדה על כוחו של הרומח הביאה את היטלר להחזיק בו. הוא גנב את הרומח מאוסטריה והחיק בו עד ליומו האחרון. הוא דימה כי הרומח יעניק לו שליטה על העולם." הייתי רוצה לדעת עוד מידע על המיתוס הקדום הזה. האם מישהו יודע איפה ניתן להשיג את הסיפור המקורי? אשמח לקבל עוד מידע בנושא הזה...

Grimsom

New member
איפה ניסית לחפש?

מידע על הרומח הקדוש אתה יכול למצוא בערך הרלוונטי באינציקלופדיה הקתולית (מצורף קישור) או בחיפוש פשוט בגוגל (לפי holy lance, או holy spear). הקטע על היטלר, שהחזיק באחד הרומחים הטוענים לכתר, נכון למיטב ידעתי. בנוגע להיות הרומח פרי עמלו של תובל קין, אבי חרשי הברזל, שעיצבו ממטאוריט - לא ידוע לי על זה דבר (ועל פניו, זה נשמע לי כמו מיתוס מודרני, תוספת פרי עטו של מחבר הספר).

עכשיו אני מבין מה הייתה הבעיה

לפני זה כתבתי בחיפוש The holy sword או The sacred sword- והתפלאתי מדוע זה לא מצא את מה שאני צריך...

למעלה