שאלה לי...

../images/Emo53.gifשאלה לי...

בחיפוש אחרי בצק שונה מבצק סוכר (חשש בגלל הטעם) שאפשר יהיה לפסל ממנו... קראתי כאן בפורום על בצק מרשמלו אפשר לפסל ממנו? לא רך מידי? לא נדבק מידי? אף פעם לא ניסיתי.. יש עוד תחלופות?
 

net the jet

New member
א- יש המון כמה סוגים של בצק סוכר

בארץ- עם טעמים שונים. שווה לנסות. ושנית ראיתי עוגות שבנות הכינו עם בצק מרשמלו וגם פרחים. לי אין נסיון בעבדוה איתו, אבל שווה לנסות.
 
בצק שוקולד! אפשר להשתמש בשוקולד

לבן אך גם לו יש חסרונות:- יקר- הלבן אינו לבן ממש- חלביאבל הטעם נפלא. מצורף צילום של עוגה שצופתה בבצק שוקולד לבן.
 

net the jet

New member
עוגה מאד יפה, הייתי מתנפלת עליה

ללא בושה ( חולה על שוקולד לבן )
 
עוגה ממש יפה, אפשר לפסל איתו?

קונים את הבצק מוכן? מכינים? אין לי שום ניסיון עם בצק מהסוג הזה... תודה! והעוגה ממש ממש יפה!!
 

קריולה

New member
כמעט כל החסרונות

מתאימים לי לרשימת היתרונות (חוץ מהמחיר). עוגה משגעת ובטוח טעימה!!!!! ודרך אגב ראיתי את הצילומים מהתערוכה, השולחן נראה נפלא, חבל שלא היו יותר תמונות. איחולים לזכייה!!!!
 
מתכונים לבצקי שוקולד

כדי שיהיה קל לעבוד עם בצקי השוקולד שלי, כדאי לחמם אותם מעט במיקרוגל וללוש עם בצק סוכר. ככל שמוסיפים פחות בצק סוכר יותר טעים... ככל שמוסיפים יותר בצק סוכר- יותר גמיש.
 

קריולה

New member
לטעמי הפיסול הוא לא משהו ששווה לאכו

צבעי מאכל, CMC ומגע ידיים מרובה לא ממש עושים לי את זה. לכן הייתי חוסכת את המאמץ, מפסלת בבצק סוכר את הקישוטים וחושבת על חומר אחר רק לציפוי (שאני באופן אישי ממליצה תמיד להוריד לפני שאוכלים את העוגה) ואז למעשה אפשר להשתמש בבצקי השוקולד השונים, מרציפן, גנאשים לציפוי (הכוללים גלוקוזה) ומן הסתם גם בצק המרשמלו.
 
זה לא לעוגה...

אני צריכה לפסל פסלים קטנים... יש בצק שהוא לא מרציפן ולא סוכר שיכול לעשות את העבודה כמו שצריך? תודה!!!
 

קריולה

New member
באופן אישי יצא לי לעבוד

עם בצק שוקולד פעם אחת ולא בפיסול. ממה שקראתי אני מבינה שהמתכון קצת "טריקי", כשהוא מצליח הוא נוח לעבודה וכשלא הוא עשוי להיות בלתי אפשרי. מה את רוצה לפסל?, אולי המטרה תעזור להגיע לאמצעי....
 
בובות קטנות..

פסלים קטנים של חיות לעטוף בצלופן... מעין תוספת לברכה לפסח... תודה!
 

קריולה

New member
הייתי מנסה להכין כמות קטנה של בצק

מרשמלו או שוקולד לבן ולעבוד איתו, אני מניחה שצורות נאיביות שמבוססות בעיקר על עיגולים לא יהיה קשה במיוחד לעשות. אני לא יודעת איך הבצקים מתנהגים בצביעה לכאורה אמורה להיות בעיה לצבוע שוקולד בצבעי מאכל רגילים, אבל אני בתור מלכת הנסיונות הצלחתי לצבוע שוקולד לבן בצבעי מאכל באבקה (מדובר ב NO NO עקרוני ביותר בתחום השוקולד) אני אנסה לצלם ארנבות אביביות שהכנתי עם הבנות שלי, מאד מתאים לפסח אם מתייחסים לאחינו הנוצרים
. אפשר לקשט בפרחים קטנים מוכנים ולהכין עיניים ממזרה שוקולד.
 
זאת בדיוק הייתה השאלה שלי :)

אם אפשר לעבוד עם בצק שוקולד בפיסול או לא הבצק קנוי או שמכינים אותו? אם מכינים - מה המתכון? בצק מרשמלו - קנוי או להכין? אם מכינים - מה המתכון? צבע הוא לא הכרחי במקרה הזה... (חום ולבן של שוקולד יספיקו)
 

קריולה

New member
מצאתי בחיפוש בפורום השכן

בצק שוקולד. אין לי כרגע זמן לחפש אבל אני בטוחה שתצליחי למצור בעצמך. מצרפת לך מסמך בו שמרתי את המתכון
 

ו ר ד ה 1

New member
בצק שוקולד מתאים לפיסולים קטנים.

לא מתאים לגדולים. נראה לי שלצרכייך זה מצויין. אנחנו עשינו איתו ברכות של חיות והיה מצויין.
 

ו ר ד ה 1

New member
שימי לבשכדאי להכין אותו יום לפני הפ

הפיבסול ולתת לו לנוח על השיש
 
למעלה