עכברים והצלת מישטח

דלית 3

New member
../images/Emo53.gifעכברים והצלת מישטח

מחפשת הסברים לעשיית עכברים בעוגת חריץ הגבינה והעכברים שיש כאן כמה תמונות ומבוססת על אחד הספרים של דבי בראון או קרול דיקן. העוגה לילדים בני 2-4 (יומולדת של הקטנה בחוג סיפור שלה) ואני מתלבטת בין עכברים "אמיתיים" או עכברים כמו בעוגה של גילגולית - מפחדת שייבהלו מהרגילים
אבל לא בטוחה שיכולה להתמודד עם המתוקים. עשיתי משטח שהיה צריך להיראות כמו קרש עץ. מרוב שניסיתי שלא "יגנוב" את העוגה - בקושי רואים אותו והוא יצא "כלומניקי". איך אפשר לשדרג אחרי שהעוגה כבר עליו? (תמונה בקרוב) תודה

t a l talim

New member
בוקר טוב דלית!

יש בקישורים אם אינני טועה קישור לאתר המדריך הכנת עכברים- תכף אנסה למצוא אותו עבורך. לשידרוג משטח העץ- לא כתבת מה עשית, אבל אני מניחה שרידדת בצק חום ושרטת את סכין או משהו דומה, או נתת טקסטורה בדרך כלשהיא (מערוך עם דוגמאת עץ?
) בכדי להדגיש טקסטורה ניתן לדלל צבע חום (לדלל מאוד), ולצבוע מעל- הצבע מצטבר בחריצים ומדגיש את הטקסטורה. יום נפלא לך!

דלית 3

New member
תודה טל. אכן השתמשתי במערוך עם

טקסטורה שאיזו בחורה חמודה ויפה הביאה לי מאנגליה אבל זה לא יוצר חריצים אלא פסים בולטים. הבצק עצמו הוא חום בהיר עם לבן שלא מעורבב עד הסוף.

t a l talim

New member
אם כך הצעתי בעינה-

לדלל צבע חום עם הרבה מים או אלכוהול, ולצבוע מעל- יתן תוצאה מצוינת.

דלית 3

New member
המון תודה ושתי שאלות

אני חיפשתי ולא מצאתי בקישורים. תודה. האם הם יתאימו לעשות עכברים בתוך החורים? כאלה שיש ראש מציץ מחור אחד וזנב מהשני? אני עדיין מתלבטת לגבי הסוג בגלל הילדים. היום המדריכה 'מתאמנת' על הקבוצה שלנו של ילדים בני 2-4 לקראת מחר שהיא תעביר את אותו סיפור בבית ספר לפגרי לילדים בני 9. היא ביקשה שאם אני כבר מכינה את העוגה אז להכין לה עכבר אבל הכנתי עוגה דומה (הקטנה) ממה שנשאר מהעוגה. מה לעשות בשתיהן? רוצה חמוד/אמיתי/לא מפחיד ולא נראה לי שהכל יכול ללכת יחד.

דלית 3

New member
לפגרי = למפגרים. התמונה של האופ'

השניה - העוגה של לאפין ונדמה לי שראיתי אותה אצל עוד בנות (אמית?)

דלית 3

New member
העוגה הגדולה שקצת פחות מוצלחת

בגימור - הלמטה כולו נמתח ונסדק אבל המשטח עבר שידרוג מיכחול לפי ההנחיות מטל ושופר פלאים

net the jet

New member
חמוד !! תמיד עוגה שמעלה חיוך

העכברים יצאו מתוקים ( למרות שאין לי סימפטיה מיוחדת כלפי עכברים...
)

איזו עוגה מתוקה! חמודה מאוד

את יכולה להסביר איך הכנת את העוגה עצמה (מבחינת חיתוך). ממה היא מורכבת? ואיך יצרת את החורים בגבינה? באמצעות מה?

דלית 3

New member
תודה. זו עוגה עגולה 26 מחולקת

לשלישים. על שליש אחד שמתי RFM, חיכיתי 24 שעות, שמתי קורנפלור ומעל קרטון עוגה מוזהב ושליש עוגה נוסף. את הקומותיים והשליש הנוסף ציפיתי ב-RFM עבה ואת החורים עם כלי העיצוב של הגולות (קטנה/גדולה בכל צד). הצבע הוא צהוב + קצת אדום + טיפה חום.

תודה על ההסבר. רק עוד שאלת הבהרה

את מצפה כל חלק בנפרד, ואח"כ כשהעוגות אחת על השנייה את עוטפת את שתיהן יחד בבצק סוכר? איך את חותכת שליש מהעוגה כך שהשלישים יצאו מדויקים וזהים?

דלית 3

New member
לא ולא

רק שמתי RFM לבן על החלק התחתון ואחרי שהתייבש הנחתי את החלק העליון שהיה טיפה יותר קטן אז יישרתי אותם לקו אחד וציפיתי את הכל יחד. זו, כנראה, הסיבה שהעוגה הגדולה לא נעטפה לי טוב ולמטה יש 'משיכות' בצק.

דלית 3

New member
ואחרונה: העכברון המציץ מהחור

תודה לכל נותני ההשראה - הסתכלתי בהמון תמונות ואח"כ עשיתי לפי מה שבא אז בטח יש קצת מכל עוגה. שמחה על ההזדמנות לעשות את העוגה הזאת סו"ס ומקווה שהילדים היום ומחר יהנו.

למעלה