עוגה בגביעי גלידה - פישול

../images/Emo53.gif עוגה בגביעי גלידה - פישול

נראה יפה אבל המרקם דמוי גומי ולא טעים. מה עשיתי? הגזמתי בזמן האפיה? (40 דקות ככתוב) שמתי קקאו + סוכר במקום שוקולית. יכול להיות שזו הבעיה? הילדים התלהבו ממראה עיניים וכשטעמו אז השמחה התחלפה בהבעות פנים אחרות. יש הצעה להצלת הגביעים היפיפיים? ותודה על העזרה
 

droli

New member
גם אצלי הילדים התלהבו מהמראה וזהו

לא ממש אכלו את זה.
 

קישלורן

New member
אולי לאפות בפנים עוגה אחרת -

טובה יותר ושמכירים - אפשר ? יכול לצאת יותר טוב ? אני מתכננת ליומולדת של הבת . . . טוב שאמרתן.
 
../images/Emo122.gifשל מי מתכון העוגה הגומית?

אני לא יודעת מה לא טוב, אבל הייתי מנסה עם עוגת שוקולד פשוטה שמכירים טוב כמו "העוגה לאמהות עובדות" שאני נותנת לפעמים.
 

מירבלי

New member
לדעתי 40 דקות זה המון זמן לגביעים

אני אופה אותם בסביבות ה-25 דקות על 180 מ' ויתכן גם שהוספת הקקאו+הסוכר לא היה במינון הנכון וזה מה שגרם לעוגה לצאת כך
 
מירבלי, במתכון שלך כתוב 40 דקות

וכנראה שזה אוסף של הכל ביחד...... בבקשה, תקנו מתכונים.
 

מירבלי

New member
במתכון שלי אכן רשום 40 דקות אך כל

תנור עובד אחרת היי בטוחה שהמתכון הנ"ל הוא לא אוסף של הכל ולא אוסף של שום דבר מתכון זה ניתן לי על ידי סבתי ז"ל לפני המון שנים והוא מנצח אצלי בגדול גם לגביעים וגם כעוגה חלקם של חברי הפורום הזה ופורום אחר ניסו ועשו את העוגה הזו דיווחו על הצלחה ולאף אחד לא קרה מה שקרה לך אז אנא ממך לפני שאת כותבת שזה אוסף של הכל יחד בידקי היכן את טעית ומעבר לכך לידע כללי בשבילך כשרשום בערך 40 דקות זה יכול להיות גם 30 וגם 35 דקות שימי
שבמתכון של העוגיות השחיתות של רוני ונציה רשום לאפות כ-15 דקות ואנשים פה בפורום אפו אותם רק 9 דקות אז מה
זה הופך לאוסף של הכל יחד
ומעבר לכך הישתדלי לא להשתמש במתכוני ועיצותיי כדי שלא תיתקלי באוסף של הכל יום נעים לך
 

מאקי

New member
מירבי היא התכוונה שהחליפה שינתה

וזה נה שיצא וייעצה לנו לא לשרוף לא היתה לה כוונה רעה ובטח לא להעכיר את רוחך יום נעים בלימודים..
 
מירבלי, 'צטערת אבל לא הבנת אותי

אני עשיתי כמה שינויים וזו הכוונה של אוסף של הכל. ענית לכל שאלה שלי ועזרת לי בכל שלב אז בבקשה, בלי כעסים, ממש לא מה שכתבתי. סוף ספור של הגביעים: נאכל, היוה גימיק. ושוב מירבלי תודה על המתכון והליווי
 
בוקר טוב לך טעים מאוד

לא ברור לי למה לא הצלחת עם העוגה הזו
כידוע לך אני בעיניני בצקים ולא בעניני עוגות, אבל העוגה הזו היא אחת העוגות הטעימות, שאצלי מוכנים לטרוף. כ"כ רכה וטעימה (שלא לדבר על אופן ההכנה הקל) . אני מכינה אותה כמעט כל שבועיים, פעם עם אבקת סוכר מעל ופעם עם שוקולד (גנש). שיהיה לך יום נעים
 

קא

New member
הכנתי ביום חמישי והעוגה היתה הבונוס

בסיפור. כל המטרה היתה להכין לבן שלי, שהיה במסגרת חגיגות יום הולדת 5 כוכב השבת בגן, את העוגה בגביעי הגלידה. התוצאה הסופית היתה יפהפיה במראה מכיון שהעוגה תפחה מעל הגביע באופן שאיפשר את הציפוי בסוכריות בצורה פנטסטית. אבל העוגה, העוגה - מדהימה. אני לא נוגע בשוקולד מסיבה בריאותית - אבל אשתי, שמתה על עוגות שוקולד, והילדים שלי - שלא לדבר על הילדים בגן - טרפו את העוגה מכיון שהיה היתה מצויינת לדבריהם. אגב: שמתם לב כמה קשה להשיג גביעים עם בסיס שטוח? כל הגביעים שראיתי היו קונוסים. רק בסופר אחד מצאתי גביעים שטוחים. צריך לאפות 40 דקות? לא ראיתי מכיון שאף פעם אי אפשר להתייחס לנתון הזה כאכסיומה. צריך לאפות בדיוק את הזמן שבו הקיסם יוצא נקי. אצלי זה היה אחרי כ-20 דקות. אבל בלי שום קשר, כל תנור הוא תנור אחר. אתמול הכנתי מרנג. לפי המתכון צריך לאפות שעה וחצי עד שעתיים בחום נמוך. אז אחרי שעתיים וחצי כיביתי את התנור והשארתי ללילה -והבוקר גיליתי שאמנם כ-70% מהמרגנים יצאו כמו שצריך - אבל 30% אחרים לא התייבשו מספיק. אותו תנור, באותה תבנית בו זמנית, באותו זמן עצמו ומרנגים שנעשו באותם רינגים עצמם. כי לא תמיד זה מצליח לגמרי. במיוחד כשמכינים בפעם הראשונה.
 
מתכון: עוגת שוקולד בגביעי גלידה

מתכון: עוגת שוקולד בגביעי גלידה של מירבלי רכיבים: 5 ביצים 3/4 כוס שוקולית 3/4 כוס שמן 1 כוס קמח 1 שקית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 1 סוכר וניל 1 חב' שוקולד חלב לציפוי: 1שוקולד לבן או חלב או מריר לפי בחירה מומס בבן מרי סוכריות לקישוט אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות את הגביעים למלא רק עד מחציתם לא יותר אחרת זה יגלוש בקערה מערבבים את כל חומרי העוגה בעזרת מטרפה,כ-3-4- דקות ואת השוקולד שוברים לקוביות ומערבבים עם הכל מעבירים לגביעים אופים במשך 40 דקות בערך לאחר הוצאת הגביעים מצננים מעט ולקישוט: טובלים את הראש של הגביע בשוקולד המומס ומהשוקולד ישר לצלוחית הסוכריות הערות: ל-30 גביעים מקור המתכון: מירבלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
כמה שאלות

א. נראה מדהים. ב. שוקולית אבקה? ג. הבנתי נכון אופים את העוגה בתוך גביעי הגלידה? הם לא נשרפים בתנור?
 
למעלה