מתכון לעוגת שוקולד לפסח
עוגת שוקולד - תיקי החומרים תבנית מספר 26 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס אבקת סוכר 2 כפות יין אדום מתוק 150 גרם מרגרינה 6 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס קמח מצה 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1 כפית אבקת אפייה 1 כף ברנדי 1 כפית רום לציפוי 4 כפות אבקת קקאו 1/2 כוס אבקת סוכר 50 גרם מרגרינה 1 כפית ברנדי 2 כפות מים אופן ההכנה שמים את השוקולד, אבקת הסוכר והיין בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה. בוחשים עד שהשוקולד יימס. מוסיפים את המרגרינה, בוחשים לקרם חלק ומעבירים לקערה גדולה. טורפים את החלמונים אל תערובת השוקולד. מקציפים את החלבונים במערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מערבבים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה ומוסיפים לקרם השוקולד. מערבבים היטב. מוסיפים לבלילה את הקצף ומחקפלים עד שייבלע כליל. מקפלים פנימה גם את הברנדי והרום. משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 50-60 דקות. להכנת הציפוי, שמים את כל חומרי הציפוי בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהמרגרינה תימס. מצפים את העוגה מכל הצדדים. בתיאבון!