|מחפשת עוגה טובה פרווה

זיוה ס

New member
../images/Emo53.gif|מחפשת עוגה טובה פרווה

לפסח יש לי המון ......אבל כולם עם קרם או מוסים תודה וערב נעים לכולם.
 

רותי410

New member
יש לי מתכון לעוגת שוקולד פשוטה. אם תרצי

מתכון, תני קריאה!
 

רותי410

New member
מתכון לעוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד - תיקי החומרים תבנית מספר 26 200 גרם שוקולד מריר 1/2 כוס אבקת סוכר 2 כפות יין אדום מתוק 150 גרם מרגרינה 6 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס קמח מצה 3/4 כוס קמח תפוחי אדמה 1 כפית אבקת אפייה 1 כף ברנדי 1 כפית רום לציפוי 4 כפות אבקת קקאו 1/2 כוס אבקת סוכר 50 גרם מרגרינה 1 כפית ברנדי 2 כפות מים אופן ההכנה שמים את השוקולד, אבקת הסוכר והיין בסיר קטן ומחממים על להבה נמוכה. בוחשים עד שהשוקולד יימס. מוסיפים את המרגרינה, בוחשים לקרם חלק ומעבירים לקערה גדולה. טורפים את החלמונים אל תערובת השוקולד. מקציפים את החלבונים במערבל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב. מערבבים את קמח המצה, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה ומוסיפים לקרם השוקולד. מערבבים היטב. מוסיפים לבלילה את הקצף ומחקפלים עד שייבלע כליל. מקפלים פנימה גם את הברנדי והרום. משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 50-60 דקות. להכנת הציפוי, שמים את כל חומרי הציפוי בסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהמרגרינה תימס. מצפים את העוגה מכל הצדדים. בתיאבון!
 

pirge

New member
כושית בפרג בחושה ונפלאה לפסח

כושית בפרג עם 2 כוסות פרגו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 06:01 | 01/09/07 כושית בפרג כשרה לפסח עוד כושית שמצטרפת בגאווה לכושיות אחיותיה יופי של עוגה רטובה ונימוחה ואפילו בחושה מקור:פירגה להכניס לקערה: 4\1 1 כוסות סוכר כוס אבקת שוקולית 2\1 1 כוסות קמח מצות---או כ-2 כוסות קמח רגיל 2 כוסות פרג רק טרי וטחון במקום שקית אבקת אפיה כוס שמן קנולה 3 ביצים טרופות במזלג ל ע ר ב ב היטב ולהוסיף: 4\1 2 כוסות מים רותחים ל ע ר ב ב היטב לצקת לתבנית מ ש ו מ נ ת מספר 24 להשאיר לנוח על השיש כ-20 דקות - ח ש ו ב 27X33 ולאפות כ-40 דקות חום 175 זמן אפיה כ-40 דקות ציפוי: 2\1 מיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה יוצקים אותה על 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים היטב לקרם יוצקים על העוגה החמה את הקרם החם מקשטים בקוקוס/אגוזים/שברי שוקולד תהנו
 

pirge

New member
כמובן לציפוי שמנת פרווה-יש על המדפים בסופר

 

pirge

New member
כושית בקוקוס-בחושה מהירה ומעלפתתתתתתתת

כושית לפסח עוגה רטובה ונהדרת-לא גבוהה. מאד שוקולדית. מקור:פירגה להכניס לתוך קערה: כוס סוכר כוס אבקת שוקולית כוס קמח מצות-או כוס וחצי קמח רגיל כוס קוקוס שקית אבקת אפיה 4\3 כוס שמן 2 ביצים ל ע ר ב ב. להוסיף: 2 כוסות מים רותחים ושוב לערבב ערבוב יסודי לצקת לתבנית עגולה קפיץ מס' 24 משומנת להשאיר על השיש למנוחה--- 20 דקות. להכניס לאפיה של 45 דקות מיד אחרי האפיה לצקת רוטב חם על עוגה חמה: לחמם בסיר קטן 2\1 מיכל שמנת מתוקה-רק עד לסף רתיחה. יש גם שמנת מתוקה פרווה לסגור את הלהבה ולהוסיף 100 גרם שוקולד מריר לבחוש היטב עד לקבלת קרם שוקולד. יש להחזיק את העוגה במקרר. תהנו
 

pirge

New member
טורט עשיר וחגיגי לפסח

עוגת טורט שוקולד אגוזים וקוקוס לפסח מאחות של פירגה 7 ביצים מופרדות 4\1 1 כוסות סוכר 200 גרם שוקולד מריר מגורר 100 גרם קוקוס חצי כוס אגוזים כתושים כפית ברנדי כפית רום 2 כפות קמח של פסח או קמח תפוחי אדמה להקציף חלבונים עם חצי סוכר להקציף חלמונים עם יתר הסוכר לשדך ביחד. להוסיף את יתר החומרים בתנועות קיפול עדינות.להיזהר שהקצף לא יישבר. לאפות בתבנית קפיץ עגולה משומנת -- 26. חום 175 מעלות כ-35 דקות אפיה--ולבדוק שמוכן. לקרר מעט ולהרטיב ביין מתוק מהול במים. לחצות ---למלא בקרם שוקולד ולמעלה בקצפת ממותקת בתוספת מעט נס קפה. המתכון מאחותי שמכינה את העוגה הזו תמיד בחג.
 

pirge

New member
עוגת 3 שכבות קוקוס קוביות שוקולד וקצף אגוזים

עוגת שוקולד קוקוס של פירגהו [מצורף קובץ jpg] ו 19:44 | 11/01/05 עוגת שכבות נפלאה בקוביות שוקולד וקצף קוקוס/פירגה תמונה: הכינה וצילמה: טראפל לשים בקערה את החומרים הבאים ולבחוש עם כף: 5 חלמונים 5 כפות סוכר 5 כפות שמן 3 כפות קוניאק 5 כפות קמח תופח לצקת לתבנית משומנת-עגולה מספר 24 ולאפות עד שיקבל גוון זהוב חומי - אפיה קצרה מלית: 200 גרם שוקולד מריר חתוך קוביות ציפוי: 100 גרם קוקוס או אגוזים טחונים כוס סוכר 5 החלבונים מיד אחרי האפיה לפזר את קוביות השוקולד באופן שווה על העוגה ה ח מ ה ולישר - מהחום השוקולד יימס להקציף 5 חלבונים. כשמתחיל להקציף להוסיף את הסוכר בהדרגה ולהקציף לקצף יציב. להוסיף בתנועות קיפול את הקוקוס /אגוזים ולצקת על השוקולד . ליישר . לאפות שוב עד להזהבה. תהנו
 

DUKASIT

New member
אוייי העוגה הזאת ../images/Emo3.gif שכחתי ממנה היא טעימה

ברמות.
שלום פירגה יקרה.
 

pirge

New member
תודה מתוקה באמת עוגה קלה וטעימה .בפעם

האחרונה שהכנת שמת רק 100 גרם שוקולד,נכון??? עוד 100 גרם יעשו פלאים לעוגה.גם רשמתי במתכון. תודה ובעונג רב.
 

pirge

New member
רותי תמירי לקמח מצה - תשימי רק

4 כפות קמח מצה במקום 5 קמח רגיל.
 

DUKASIT

New member
איך את זוכרת ? ../images/Emo13.gif כל הכבוד לך

גם עם 100 גר' היא הייתה טעימה מאוד מאוד מאוד. תדעי לך שהרבה מתכונים שלך הפכו להיות ממש קבועים אצלי בבית כמו למשל, ריבועיות שוקולד, העוגה הכושית, הרטובה והטובה, גראטן קישואים, הבצק הלבן ובטח יש עוד רק שבשעה כזו המח שלי כבר לא מתפקד
רציתי רק לומר תודה.
 

pirge

New member
אין לי מושג איך זכרתי,פתאום.חהחהחהחה העיקר

שטעימה. בבקשה
 

pirge

New member
עוגת תפוחים בשכבות עם קרם וניל -פרווה

עוגת תפוחים דובדבנים עם קרם וניל ופירורים של פירגה הכין צילם:ak ז"ל כדי להתאימה לפסח הוחלף הבסיס והפירורים בטורט של פסח שנחצה לשנים: שכבה עבה כבסיס ושכבה דקה במקום הפירורים. טורט לפסח בני סיידא לפי מתכון בספר עוגות לחג פסח עמ' 16 6 ביצים מופרדות 1 כוס סוכר 4 כפות שמן ½ כוס קמח מצה ½ כוס קמח תפוחי אדמה 1 קליפת לימון מגוררת להקציף החלבונים עם הסוכר. להוסיף החלמונים ולערבב קלות. להוסיף את יתר החומרים ולערבב ליצוק לתבנית 46 ולאפות 30 דקות בחום 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש לפרוס לשני שכבות: עבה ודקה. והנה המתכון של העוגה המקורית שלי: מקור: פירגה. בצק: מרגרינה רכה כוס סוכר חבילה קטנה קמח תופח ללוש לפירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: ביצה+יוגורט 3 אחוז+סוכר וניל ולערבב. לחמם תנור ל-175 מעלות----לשטח בתבנית משומנת חד פעמית 27X33- ולאפות כ-15 דקות עד להזהבה. שיהיה צבע חום בהיר על הבצק. להוציא ולקרר כמה דקות לזלף 2 - 3 כפות סילאן על הבצק ומעל לפזר 2 כפות אגוזים טחונים. מלית פרג: 2 כוסות פרג טרי טחון במעדניה ולא מהשקיות שבסופר. (אפשר לשלב כוס קוקוס במקום כוס אחת פרג) כוס חלב ביצה שלמה 2 כפות מרגרינה רכה 3 כפות סוכר חבילה שוקולד מריר/לבן שבור לקוביות להרתיח חלב ולהוסיף את הפרג והסוכר לבחוש עד שהחלב נספג. להוסיף מרגרינה ושוקולד ולבחוש היטב. להוסיף ביצה שלמה ולבחוש לבלילה אחידה. להניח בצד למלית תפוחי העץ: 8 תפוחי עץ "גרנד" גדולים מקולפים נקיים מליבה, חתוכים לפרוסות גדולות כל תפוח ל--8 רבעים. להכניס את התפוחים לסיר ולהוסיף 3 כפות סילאן+3 כפות סוכר חום+כף מיץ לימון או ליקר לערבב ולבשל כ-15 דקות, או עד שהתפוחים יקבלו צבע כתום מהסילאן ויתרככו רק מעט. צריך לערבב מדי פעם. אם יישארו נוזלים---לסנן . ליצוק את הפרג על הבצק ומעל לסדר את התפוחים אחד אחד שיכסו את פני כל העוגה. להוסיף לפירורים שהורדנו הצידה, 3 כפות אגוזים טחונים גס, לערבב ולפזר על העוגה. לאפות כ-20 דקות בחום 175 מעלות או----עד שהפירורים יזהיבו. לפזר אבקת סוכר יאמי של עוגה. תהנו
 

זיוה ס

New member
פירגה המון תודה../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

את ענקית ומקסימה
(המילה ענקית היא פיצפונת ביחס למה שאת)המשך ערב נעים !!!!!!!!!!!!!!!!
 
למעלה