מה לבשל לצהריים

doodidoo1

New member
../images/Emo53.gif מה לבשל לצהריים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

די כבר התייאשתי ונגמרו לי הרעיונות! יש לי הכל- ירקות, בשר, אורז....הכל! נמאס לי לחזור על אותם תבשלים כמו אפונה, אורז, ספגטי בולונז, תפו"א בתנור. אני צריכה רעיון למשהו אחר בבקשהההההההההה
 

pirge

New member
צריך חציל פרוס מטוגן וגם...

בשר טחון מטוגן לפירורים. מסדרים בסיר קטן שכבה של חצילים ולפזר מעליהם בשר שטוגן לפירורים, ועוד שכבה כנ"ל ועוד אחת. בסיר להכין ציר של מרק עוף (מקופסה), לתבל רק במלח ופלפל. כל תבלין אחר יגרע מהטעם.....להרתיח ולשפוך על תכולת הסיר. ולהמשיך בבישול עוד 10 דקות....להכין לחם טרי והכי טעים עם חלה....מעדן....
 

eingedi

New member
ארוחה משולבת בשר מוקפץ ../images/Emo187.gif

האמת היא שלכולנו נמאס כי כולנו מתקבעים בסוף על אותה שגרה את הבשר לחתוך לרצועות צרות ממש לתבל בפלפל בלבד ולהקפיץ בשמן חם מאוד 3-4 דקות. להוציא לשמור חם ומכוסהץ להקפיץ בצל גזר פלפלים כרוב שום כל מה שמתאים להקפצות ואוהבים 3-4 דקות להוסיף חזרה את הבשר ולתבל בסויה שמן סומסום ומעט צילי 2-3 כפות דבש אם רוצים מתוק ולבדוק מלח. למנה הזאת אפשר להוסיף אורז עם ביצים או פירה של תפ"א או פסטה או אורז לבן או להכין חביתיות ולמלא בלי עודף הרוטב לסגור ולהניח על תבנית לצקת את הרוטב מעל ולחמם לפני ההגשה. בהצלחה קובי
 

eingedi

New member
אורז ובשר וירקות מוקפצים ../images/Emo187.gif

ואפשר גם תלוי בסוג הבשר לטחון או לקצוץ אותו לטגן בצל ולהוסיף לתבל ולהשחים יחד להוסיף טימין טרי עגבניה מגוררת 2-3 שיני שום ובצל ירוק . להכין אורז לבן ולערבב בין השניים. בנפרד להקפיץ ירקות במעט שמן זית פלפל ומלח ולהגיש ליד ואפשר לעטוף ירק מוקפץ בשניצל נתתי כאן מתכון פשוט לא מזמן רק לא יודע איך מוצאים אותו. ומה עם מרק טוב מלא ירקות עם קצת איטריות דקות ילדים מתים על זה. בהצלחה קובי
 

Bon Bonit

New member
../images/Emo26.gifארוחת צהריים חמה

אין כמו שניצל חם של אמא, ותפוחי אדמה עם רוטב עגבניות
אפשר להוסיף לזה כרובית מטוגנת או פשטידת קישואים. בונבונית
 

pirge

New member
קציצות גזר ובקר בשומשום

3 גזרים גדולים מגוררים 2\1 ק"ג בשר טחון כוס פירורי לחם 4\1 כוס שומשום מלח, פלפל, פלפל אדום, כמון,שמן זית . לטגן בשמן רגיל..
 

pirge

New member
ארוחת מחבת מהירה וקלה

4 יחידות חזה עוף פתוח לשניצל עבה.לטגן ב-2 כפות שמן מ-2 הצדדים ולהוציא לכלי סגור. מטגנים באותו מחבת של החזה המטוגן בצלי אשלוט חצויים ופרוסים ו-200 גרם פטריות. מוסיפים 2\1 כוס יין לבן יבש קליפת לימון,מבשלים עד שהרוטב מצטמצם. מוסיפים 500 גרם עגבניות קלופות חתוכות גס, מוסיפים טרגון,עלי בזיליקום,ותבלינים ומערבבים 4 דקות. מחזירים את העוף למחבת לתוך הרוטב והופכים אותו מספר פעמים במשך 5 דקות. להגיש עם אורז או קוסקוס.
 
למעלה