חזה בלימון
להשרות חזה עוף במישרה: 2\1 כוס מיץ לימון גרודת לימון 2 כפות דבש, 2 כפות שמן, כפית שטוחה עלי רוזמרין טרי קצוץ דק, לערבב לטבול את חזה העוף, להשרות לפחות שעה. להניח בכלי פיירקס לכסות בניר כסף. לאפות 15 דקות עם ניר כסף ואחר כך 15 דקות בלי ניר, להרטיב מדי פעם את החזה שלא יתייבש. אפשר לוותר על האפיה ולהקפיץ על מחבת . להכניס עוד תבנית קטנה עם פרוסות בטטה מרוחות בשמן זית. מעט דבש או סילאן, מלח פלפל, אפשר לפני סוף האפיה לתבל במעט שמנת מתוקה על הבטטה, אפשר גם שום אחד קצוץ ,ועלה רוזמרין למעלה.