גמילה ממטרנה

sil2006

New member
../images/Emo53.gifגמילה ממטרנה../images/Emo88.gif

איך עושיןם את זה? פשוט לתת לו חלב? מים? עוד יומיים ונשארת בלי מטרנה ולא רוצה לקנות יותר... זהו בן שנה ו5 אוכל הכללללל... איך עושים את הגמילה? מחליפה לו פשוט לחלב? או למים?

efratga

New member
עוד לא הייתי בשלב הזה אבל..

לדעתי יכול לשתות חלב רגיל של גדולים במקום. חלב זה מקור טוב לסידן וגם הוא משקה לא ממותק כך שהוא מתרגל לשתות שתיה לא מתוקה. רק חשוב לתת חלב מלא 3% ולא רזה בגיל הזה.

jesse1

New member
אנחנו נתנו לה להיגמל לבד

ובגיל שלוש וקצת היא נגמלה מהמטרנה. לא השתמשנו בחלב בכלל. הקטנו כמויות בהדרגה, ובמקביל הצענו לה מים כתחליף למטרנה. היום היא רק שותה מעט מים לפני השינה.

michal@gal

Active member
מנהל
אני החלפתי לחלב רגיל

בהתחלה היא לא אהבה את הטעם, אז ערבבתי לה מטרנה עם חלב רגיל.

chuchu78

New member
אפשר להציע לך משהו?

סתם משהו מנסיון.... כשהקטנצ'יק שלי היה בן שנה וקצת גם נורא רציתי לגמול אותו מהמטרנה - אכל הכל והרבה, וממש נמאס לי לקנות אותה.... הצעתי לו חלב מבקבוק במקום וזה הלך חלק. אך לפני שהספקתי לגמול אותו סופית הוא חלה - ולא הכניס כלום לפה חוץ ממטרנה עם קצת דייסה. ככה במשך שבוע. כעבור שבוע שוב חלה - והכל חזר על עצמו שוב. בקיצור - לא ממליצה לך למהר.ילד חולה לא אוכל כמעט כלום, ואם הוא שותה מטרנה את לפחות יודעת שהוא מקבל את כל מה שהוא צריך להתפתחות תקינה. חלב רגיל לא ממלא את התפקיד הזה. החורף מתקרב, ואיתו המחלות. חכי קצת. לגמול תמיד אפשר. את יכולה לתת לו בקבוק אחד של מטרנה ביום, וכל היתר - לעבור לחלב למשל (אם הוא מבקש בקבוק). ומטרנה - למקרי חירום. בהצלחה בכל מה שתבחרי.

למעלה