אפשר לתת אנטיביוטיקה באוכל?

נוטשי

New member
../images/Emo53.gifאפשר לתת אנטיביוטיקה באוכל?

הנסיך שלנו שוב חולה והפעם ממש רציני, דלקת חזקה בגרון ובאוזנים קיבלנו 2 בקבוקי אנטיביוטיקה מסרב לקחת בכפית ומזרק, יש דרך נוספת לתת? שבועים אנחנו חולים אני מרשה להגיד אנחנו כי שתינוק חולה כל הבית חולה! ושאלה נוספת אחרי שהתיאשנו מהאקמולי במזרק, קנינו עכשיו נרות כמה נותנים לתינוק בן 8 חודשים? הרוקח המליץ על אחד. תודה ושבת נפלאה לכולנו!

תהיו בריאים ../images/Emo57.gif

אנטיביוטיקה עם האוכל - תלוי איזו אנטיביוטיקה קיבלתם. יש לקרוא בעלון התרופה. נדמה לי שאזניל (שניתנת פעם אחת ביום שזה יתרון לסרבני תרופות) אסור לתת בקרבת אוכל ולעומתה מוקסיפן ונגזרותיה מותר. נראה לי שאם קיבלתם שני בקבוקים אז מדובר במוקסיפן ודומיה. אזניל ניתן רק פעם ביום למשך 5 ימים בלבד ולכן יש צורך רק בבקבוק אחד (אזניל טובה למיטב זכרוני לדלקות בדרכי הנשימה העליונות וכנראה לא מתאימה לכם במקרה זה אבל שווה לשאול את רופא הילדים). בכל מקרה, צריך לבדוק בעלון המצורף לתרופה (או להתקשר למוקד קופ"ח או לרופא) כי אני לא בטוחה... לגבי אקמולי - נר אקמולי רגיל (150 מג') מתאים לילדים בסביבות 10 קג'. אני נותנת כבר נר שלם להדר (ששקלה לפני כחודש 9 קג') וגם לגיא לפעמים (ששוקל 11-12 קג' בערך). עקרונית מינון אקמולי הוא 10-15 מג' פאראצטמול לקג' משקל גוף. תהיו בריאים.

למעלה