טרוליבוס יש לו גלגלי גומי עם אוירעל הבורות![]()
השאלה שלי מתייחסת לדף הקודם לשירשור של בני הספל על פולין. מה ההבדל בין טראמים לטרוליבוסים(בטח לא אוטובוס של טרולים - סתתתתתם) האם שניהם זה לא חשמליות![]()
![]()
למה אין בארץ טרולייבוסים?טרוליבוס יש לו גלגלי גומי עם אויר
בדומה לאוטובוס רגיל (צמיגים רגילים) ואילו טראם היא קרון או קרונית שנראית כמו קרונית רכבת (אבל יש גם כאלו שדומים לאוטובוס) אבל יש לה גלגלי מתכת (כמו לרכבת) והיא חייבת לנוע על פסים.
למה אין בארץ טרולייבוסים?
זה רכב נקי ולא מזהם. את עילות שלו הבינו גם בברה"ם ולא רק ביורופה. בארץ לא שמעתי שניסו להקים אפילו קו נסיוני של טרולייבוסיים. איפה שומרי איכות הסביבה ? ירוקים !!! או-או-או !!!!
טרוליבוסים לא נפוצים בעולם![]()
אני הכרתי את החשמליות על הפסים, אבל את הטרוליבוסים לא הכרתי בכלל. עכשיו כשאמרת לי נכנסתי שוב לשתי התמונות שהביא McKaby לראות זאת שוב. באיזה ארצות קיימים כאלה טרוליבוסיםואם זה מונע זיהום אויר אז קדימה.![]()
טרוליבוסים לא נפוצים בעולם
הם כמעט נעלמו ממערב אירופה. כנראה שיש סיבה לכך. ובקשר לזיהום, נא להרגע. אמנם יש יתרון בסביבה נקייה יותר באיזורים אורבניים צפופים אבל אל תשכחו שריבוי כלי רכב חשמליים יוצר מאמץ גדול יותר על תחנות כח והזיהום הנפלט מהם גדול יותר....
תרשה לי לא להסכיםטרוליבוסים לא נפוצים בעולם
הם כמעט נעלמו ממערב אירופה. כנראה שיש סיבה לכך. ובקשר לזיהום, נא להרגע. אמנם יש יתרון בסביבה נקייה יותר באיזורים אורבניים צפופים אבל אל תשכחו שריבוי כלי רכב חשמליים יוצר מאמץ גדול יותר על תחנות כח והזיהום הנפלט מהם גדול יותר....
הרשה לי לחזק את אי ההסכמהתרשה לי לא להסכים
קווי טרולייבוסים מפותחים קיימים באוסטריה,שוויץ,גרמניה,צ'כיה,רוסיה,אוקריינה,מדינות בלטיות. סוג תחבורה זה מתפתח שם בקצב ולא נסוג.כדי להקים תשתית לטרולייבוסים לא צריך פסי רכבת כמו בטרמים או רכבת קלה ,זאת אמרת חצי ממחיר ההקמה וזמן הקמה יותר קטן.רכבת קלה צורכת לא פחות חשמל מטרוליבוס.תחנת כח לא חייבת להיות מזהמת(פחם,נפט),יש מקורות אנרגיה אלטרנטיביות אבל דיון לא על זה. זיהום אויר במרכזים אורבנים זה בעיה מעוד קשה וטרולייבוס עוזר לפתור אותה. וחשוב להבין טרולייבוס לא מתחרה עם רכבת קלה הוא עוזר לה.טרולייבוס מיועד להחליף אוטובוסים.אין לו אגזוז !!!!!!!!!!!!! וקצת סטטיסתיקה לדוגמה על עיר מוסקבה, שם טרולייבוסים קיימים מ -1932 ב-2000 במוסקבה היו 1612 רכבים-טרולייבוסים,יותר מ-85 קווים באורך כולל 917 קמ'.כל שנה משתמשים בו 900 מיליון נוסעים. איפה יעבור טרולייבוס ישראלי הראשון? זה רשימת לינקים על טרולייבוסים בעולם
שאלה בקשר לרכבת חשמליתהרשה לי לחזק את אי ההסכמה
במדינות מזרח אירופה היו אכן קוי טרוליבוס אבל ממה שראיתי (וזה רק מראה עיניים) בוילנה, ריגה, טלין,ברטיסלאבה ועוד ועוד, הם משתדלים לעבור לאוטובוסים. באוסטריה אין כמעט טרוליבוסים. בוינה הם מחליפים את צי החשמליות לחשמליות חדישות יותר. הבעייה התפעולית בטרוליבוס היא שבגלל התנודות שלו ימינה ושמאלה הרכב ניתק מהחוטים ולכן בהרבה טרוליבוסים ראיתי מאחור קשור מטאטא גבוה והנהג מרים את החיבור חזרה לחוטים...
יש רכבות עם גלגלים של אטובוסיםשאלה בקשר לרכבת חשמלית
איך רכבת חשמלית עוברת ממסילה למסילה מישהו יודע?? זה לא ממש ברור לי![]()
![]()
wow .... התכוונתי יותר ל....יש רכבות עם גלגלים של אטובוסים
בבקשה לדוגמא יש למטרו שהייתי בפריס מול עיניי פעם ראשונה אני ראיתי גלגלים של אוטובסים על רכבת פעם ראשונה זה שיפשף את עיניי זה קו Paris Metro: Line 1
לעומר שלוםwow .... התכוונתי יותר ל....
לרכבות החשמליות שמקבלות חשמל מחוטים למעלה איך הן עוברות מסילה -מתנתקות מהחוטים או משהו? ולגבי התמונה כל המערכת הזאת ממש מרשימה ובכלל מסודרת בארץ יש תחושת בלאגן מסויימת עם הרבה זבל ליד המסילות -מתי זה יפסק ?
הדגם הנ"ל נוסע בקו 1. מאותו דגםיש רכבות עם גלגלים של אטובוסים
בבקשה לדוגמא יש למטרו שהייתי בפריס מול עיניי פעם ראשונה אני ראיתי גלגלים של אוטובסים על רכבת פעם ראשונה זה שיפשף את עיניי זה קו Paris Metro: Line 1
מזכיר את הדגם של 200 .תרשה לי לא להסכים
קווי טרולייבוסים מפותחים קיימים באוסטריה,שוויץ,גרמניה,צ'כיה,רוסיה,אוקריינה,מדינות בלטיות. סוג תחבורה זה מתפתח שם בקצב ולא נסוג.כדי להקים תשתית לטרולייבוסים לא צריך פסי רכבת כמו בטרמים או רכבת קלה ,זאת אמרת חצי ממחיר ההקמה וזמן הקמה יותר קטן.רכבת קלה צורכת לא פחות חשמל מטרוליבוס.תחנת כח לא חייבת להיות מזהמת(פחם,נפט),יש מקורות אנרגיה אלטרנטיביות אבל דיון לא על זה. זיהום אויר במרכזים אורבנים זה בעיה מעוד קשה וטרולייבוס עוזר לפתור אותה. וחשוב להבין טרולייבוס לא מתחרה עם רכבת קלה הוא עוזר לה.טרולייבוס מיועד להחליף אוטובוסים.אין לו אגזוז !!!!!!!!!!!!! וקצת סטטיסתיקה לדוגמה על עיר מוסקבה, שם טרולייבוסים קיימים מ -1932 ב-2000 במוסקבה היו 1612 רכבים-טרולייבוסים,יותר מ-85 קווים באורך כולל 917 קמ'.כל שנה משתמשים בו 900 מיליון נוסעים. איפה יעבור טרולייבוס ישראלי הראשון? זה רשימת לינקים על טרולייבוסים בעולם
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.