דרך המלך לכתית

  • פותח הנושא liti
  • פורסם בתאריך

liti

New member
../images/Emo47.gif דרך המלך לכתית

בכדי להגיע למסעדת כתית הנמצאת בכפר רות, יש לנסוע בדרך לא סלולה באמצע השום מקום. לרגע עולה בראש המחשבה שאולי מדובר בטעות, שהרי לא יכול להיות שמסעדה בעלת שם כזה תתמקם דווקא באמצע שדה קוצים (לפחות כך זה נראה בלילה) שאפילו תאורה בקושי שיש בו. אבל מסתבר שבכפר רות הכל יכול להיות, ואם שרדתם את הדרך אז מגיע לכם צ'ופר רציני (בפרט אם אתם נמנים על חברי פורום זה)- ארוחה כמעט ומושלמת. זה, כידוע, אינו דבר של מה בכך. ובכן ידידי- לאחר הארוחה הנפלאה שאכלתי שם, אני יכולה להמליץ בפה מלא- זה המקום המושלם לארוחה רומנטית. לא רק דרך החתחתים המאפשרת לבני הזוג גיבוש ראשוני בתנאי שטח (ולבעלי רכבי השטח למיניהם- אופציה להרשים את הדייט בביצועי הכלי), אלא גם המקום עצמו- מסעדה קטנה המכילה ארבעים ומשהו מקומות, תאורה מעומעמת, שירות אליטיסטי של מלצרים המדקלמים בדייקנות תיאורים של מנות שבחיים של שמעתי עליהם אך בורחים בטרם ניתן לשאול וגינת תבלינים צמודה המאפשרת לשתות תה עם נענע, לימונית או לואיזה שנקטפו במיוחד לבקשת הסועד. זה לא הכל- ישנה גם פינאלה לספורטיבים שביננו- מועדון ביליארד צמוד. הרי ידוע שאין כמו סקס טוב לסיום ארוחה, ועוד על שולחן המשחקים. על שולחן הביליארד לצערי נאלצנו לוותר- בכל זאת הסבתא שומרת על הילד בבית וקצת לא נעים להגיע הביתה עם בגדים מקומטים (הפולניה לא תפספס), אבל הפיצוי היה בשילובי הטעמים המרתקים שנגלו לנו בכל שלב ושלב בארוחה. הפתיחה: קאנאפה מרק בצל עם ציר בקר וברנדי שמשתלב נפלא עם פנטסיות על ערב חורפי וגשום ליד האח באיזה שאטו בצרפת. לחם כוסברה נפלא, לחם אניס מקורי עם פיסות ענקיות של מלח גס שלצערי מפחיתות מטעמו, לחם צימוקים שגרתי. בצד- חמאה, שמן זית עם נגיעת בלסמי, ממרח מיונז ופלפלים מעולה. מנות ראשונות: לבעל- מרק קטיפתי של ארטישוק ירושלמי בניחוח אגוז מוסקט, בקרם ירקות כתומים וגבינת עיזים (49 ₪). זה המקום לציין כי זו המנה היחידה, מלבד כבד האווז, המיועדת למי שאינו אוכל דגים, וביננו, די מבעס להגיע למסעדה יוקרתית ולפתוח עם מרק מחוסר ברירה. לגבי המרק לא ארבה במילים (בכל זאת, רק מרק, אם כי כבודו במקומו מונח) ואסכם בקצרה שמי שאוכל דגים ופירות ים שלא יעז להזמין את המרק הזה, בפרט אם הוא אכל בעבר את מרק הארטישוק הירושלמי המדהים בימה שעולה עליו עשרות מונים. בכל מקרה המשך הארוחה הרבה יותר מוצלח אז בואו ונמשיך. עבורי- מרגז טלה ואגוזים על מצע שעועית לבנה בליווי שרימפס וקלמארי על הגריל בחמאת סרטנים (58 ₪)- מנה גדולה יחסית למנה ראשונה (ובכלל, כל המנות בכתית גדולות ועשירות). טעמו של הטלה במרגז מאוד דומיננטי והשילוב עם האגוזים מפתיע מאוד. השרימפס המתלווה למנה עסיסי מאוד, אם כי הקלאמרי מיותר כיוון שטעמו נבלע בשלל הטעמים האחרים. במצע השעועית הלבנה נמצאים גם פלפלים קלויים המשתלבים איתם נפלא ויוצרים מנה עשירה בטעמים נפלאים. אמוז בוש (משעשע פה): קציפת שקדים (שהזכירה מאוד סורבה- לא ברור לי למה היא בכלל נקראת קציפה) עם מי ורדים ואטריות אורז עדינה ונפלאה שעשתה את העבודה בהצלחה. מנות עיקריות:: המנות שבחרנו אינן מופיעות בתפריט אלא נמצאות במיוחדים (או במילים אחרות- במנות שעתידות להכנס בתפריט הבא של המסעדה)- הבעל- צלעות טלה על מצע עדשים (128 ש"ח)- מנה ענקית של צלעות טלה עסיסיות שכאלה לא אכלתי בחיים. הבשר כל כך רך ונימוח בפה- ממש תענוג. כל מילה נוספת מיותרת. עבורי- זאב הנחלים על מצע פולנטה עם פטריות פורצ'יני (96 ש"ח)- זאב הנחלים הוא דג המיובא מנורבגיה שבשרו רך מאוד. המנה, מסתבר, מגיעה עם נתחי כבד אווז מעל (המלצר שכח להזכיר)- אך התוספת מיותרת לחלוטין- השילוב של הדג הרך, שטעמו לא דומה לאף דג אחר שאכלתי ומרקמו כל כך רך ולא סיבי, עם הפולנטה הדייסיתית וטעמם המרוכז מאוד של פטריות הפורצ'יני הוא פשוט גאוני! נהניתי מכל טעימה וטעימה מהמנה הזו, שכל שילוב שניסיתי בו בין הדג לפולנטה ולפטריות (עם דג, בלי דג, עם פטריות, בלי פטריות וכו') היה יוצא מן הכלל. אני מורידה את הכובע בפני השפים מאיר אדוני ואלי מזרחי על האורגזמה הקולינארית שגרמו לי עם המנה הזו. קינוחים: נתחיל במנה שהוחזרה- גלילי קדאיף במילוי קרם פיסטוק אפוי בצמוד לגלידת דבש מרווה – הקדאיף היה יבש לחלוטין, קרם הפיסטוק התגלה כעיסה וגלידת הדבש מרווה התגלתה כגלידת מרווה עם מעט דבש. טעימה אחת הספיקה לנו והחזרנו מיד כדי לא להרוס את הארוחה. הקינוח השני פיצה על עוגמת הנפש הקלה מהקדאיף- הזמנו ביסקוויט אגוזים בקרם שוקולד לבן, ג'לי פסיפלורה וסורבה קוקוס (38 ₪)- מדובר בביסקוויט אגוזים טעים ופריך שמעליו קרם שוקולד לבן, מעל הקרם כמות קטנה של ג'לי פסיפלורה וכיסוי מרנג. השילוב בין השוקולד הלבן העדין לחמצמצות העדינה של הפסיפלורה היה פשוט מדוייק. בצד- סורבה קוקוס משגע- טעם הקוקוס מורגש ללא מתיקות מיותרת. מיד הזמנו עוד שני כדורים מהסורבה ונהנינו מכל רגע. לצד הקינוח אספרסו קצר וחליטת לימונית טריה שנקטפה במיוחד עבורי מגינת התבלינים. סך הכל- 449 ש"ח עבור ארוחה שלמה (2 מנות ראשונות, עיקריות, אחרונות, חצי בקבוק יין, מים מינראלים ושתיה חמה), ולא רק שלמה אלא למעט כמה חריגות קטנות כמעט ומושלמת. רוצו בהמוניכם ואל תשכחו להזמין מקום מראש (ובייביסיטר לא פולניה בשביל הביליארד
).
 

שח_מט

New member
כיף לכם!

חבל שאני צריך מפה לדעת איפה זה... אבל זה מצטרף לשורה של מקומות בישובי הספר שיש בהם פינות חמד קולינריות (למשל מזכרת בתיה). הצלעות עשו לי רעב גדול וניחוחות גרמניה השבעה עלו באפי. בשר. בשר. אני צריך מנה הגונה של בשר. תכננתי על מיט-בר (שאגב אין עליה ביקורת בפורום!) ובינתיים נדחה. וקטנה לסיום - למה כתבת "שירות אלטיסטי" אם אח"כ ציינת פאקים בשירות. הוא היה אמור להיות מוקפד אך לא יצא? המוניטין הוא לשירות מוקפד? שח
 

liti

New member
בגלל שההרגשה היא כמו במחלקה ראשונה

עם הדיילים ההכי מקצועיים והכי שירותניים שיש. ניכר מאוד שהמסעדה משקיעה ברמת המלצרים ובמקצועיותם עד לרמה של הבנה במרכיביהם השוליים של המנות (למשל, לא נתקלנו בתשובה המאוסה של "אני אברר במטבח"). ה"פאקים" בארוחה היו בודדים- המלצר ששכח לציין כי המנה מוגשת עם כבד אווז (מכירה כמה אנשים שזה יכל להרוס להם את הארוחה) ומלצרית אחרת שנראה לי שהיא חדשה במקום שמשום מה התעקשה על כך שהסורבה הוא גלידה (אולי הוא באמת גלידה, אבל גם בתפריט היה כתוב סורבה וגם המרקם היה מימי, ממש לא הרגשנו לא בחלב ולא בשמנת), אבל זה היה מקרה יחיד מאוד לאורך כל הארוחה (ומי יודע, אולי הצדק איתה). מה שרשמתי לגבי השירות האליטיסטי עם מלצרים שנמלטים לפני שניתן לשאול היה ביטוי להרגשה פרטית שלי לגבי הגשת מנות הביניים (הקאנאפה לפתיח והקציפת/סורבה שקדים). היה נראה כאילו התיאור מדוקלם ואז המלצרית שהגישה את המנה פשוט "נטשה" את השולחן והותירה אותנו קצת בהלם מהתיאור המסקרן, מנסים לעכל מה בדיוק היא אמרה ומה לעזאזל זה למשל קאנאפה (הכוונה ל- KANAFE ולא ל- KNAFE). מעבר לזה- דבר שאולי מישהו אחר לא היה מרגיש- השירות היה לעילא ולעילא והלוואי שנזכה לכזה שירות FIRST CLASS בכל מסעדה בה נבקר.
 

shakshuka

New member
אני אהיה שם היום בצהריים

איזה כיף להיזכר. בכתית אכלתי את אחת הארוחות היותר טובות בשנתיים האחרונות ונראה שהם רק ממשיכים ומתעצמים. איזה יופי! משמח אותי לשמוע שהמיזם האוונגרדי הזה מצליח כל-כך.
 
ואני אהיה שם איתך ../images/Emo140.gif

נכנסתי לראות אם יש ביקורת על המסעדה, אז תודה ליטי על התזמון המושלם ותודה שקשוקתי האהובה על ההזמנה- שלחתי לך מייל לתיאום.
 

Chewbacca

New member
נשמע מצויין

ונראה לי שסופסוף מצאתי מה לעשות עם תלושי ההנחה למסעדות שקיבלתי מדרך היין...
 

brownie65

New member
אגב הנחות, למנויי על השולחן 15%

בהזמנת ארוחה מלאה (3 מנות).
 

ברוזונת

New member
וווואווו, שיחקת אותה ../images/Emo45.gif

נהניתי מכל שניה של קריאה, המנות נשמעות נהדר!
 

גסטרו

New member
תודה על האזהרה - בעלי לא אוכל מפרי

הים - עם סנפיר ובלעדיו כך שאין לנו מה לעלות על כביש 6 ...
 

בלבי

New member
וואוווו ....ליטי איזו ביקורת מדהימה

ראשית, מאוד נהנתי לקרוא
שנית, ממש עושה חשק ! בחודש הבא יש לי יומולדת, אולי נחגוג אותה בכתית
נראה...
 

עמית@

New member
אני נפעמת.. יופי של ביקורת.

עשית לי חשק (אבל למה רק המרק למיש לא אוכל דגים? מה עם העיקרית של האיש?)
 

anatc

New member
משהו עובר עליך, ליטי, ואין ספק שזה

משהו טוב
לא זוכרת מתי קראתי לאחרונה ביקורת כל כך עסיסית ומגרה (בלי לפגוע באינפורמטיביות שלה). נשמע נפלא, הדבר היחיד שמטריד אותי מה קורה אם כמה זוגות סועדים - שהצטיידו מבעוד מועד בביבי סיטר - מחליטים לסיים את הארוחה הרומנטית במשחק ביליארד סוער
 

בלבי

New member
מממ ... אהה ...

אפשר לענות ?!
טוב במחשבה שניה אני אשאיר את הכבוד לליטי
 

ו שתי

New member
איזו ביקורת מעוררת קנאה...

ובענין ההזמנה מראש, מקווה שפס מן העולם הנוהג שלהם לסנן שיחות במשך שעות ארוכות. בפעם האחרונה שחגגנו אירוע שמצדיק נסיעה במשך יומיים ועשרות שיחות מבוזבזות בסוף הה מלא אצלם כל השבת, וויתרנו.
 

ננה f

New member
אורגזמה קולינרית+שני שפים.הלו?ליטי?

מתחת לחליפה המקצועית
מבצבצת ועולה השובבה ההונגריה עם הדם החם
..משהו צועני אולי
אין ספק . מלכת המבקרות. שעשית לי כיף לקרוא..
 

brownie65

New member
וואו, ליטי!

איזו ביקורת מגרה (מכל הבחינות
)... סריקה מהירה של תאריכים שמצדיקים ביקור בכתית מעלה יומולדת (שלי...) בקרוב מאוד...
 

maya100

New member
ביקורת נפלאה!!! וכמעט פספסתי...

רציתי רק לתהות שוב לגבי המגוון. ציינת שלמי שלא אוכל דגים אין מה לאכול. למה? (אני לא אוכלת דגים...)
 

liti

New member
התייחסתי למנות הראשונות-

בעיקריות יש מגוון רחב למי שלא אוכל דגים.
 
למעלה