ה-מ-ס-י-ב-ה

az ma

New member
מישהו יודע מה היה הגימיק השיווקי

של יבואן הוודקה הראשון בארה"ב? זה היה בתקופה שלשתות ולנהוג עוד היה "אין" ולפי האגדה, הוא פרסם שכששותים וודקה לא יוצא ריח אלכוהול מהפה... אז אם שוטר היה עוצר אותך...
 

zoti

New member
White Whisky — No taste. No smell

Smirnoff White Whisky — No taste. No smell מדהים מה שגוגל יכול לעשות
Vodka in the United States Vodka was first imported into the United States in commercial quantities around the turn of the 20th century. Its primary market was immigrants from Eastern Europe. After the repeal of National Prohibition in 1933, the Heublein Company bought the rights to the Smirnoff brand of Vodka from its White Russian émigré owners and relaunched Vodka into the U.S. market. Sales languished until an enterprising liquor salesman in South Carolina started promoting it as "Smirnoff White Whisky — No taste. No smell." Sales started to increase and American Vodka, after marking time during World War II, was on its way to marketing success. The first popular Vodka-based cocktail was a combination of Vodka and ginger ale called the Moscow Mule. It was marketed with its own special copper mug, examples of which can still be found in the back shelves of liquor cabinets and flea markets of America.
 
מזכיר לי את סיפור המוסקה ברודוס..

אני ובעלי בירח הדבש הענו למסעדה יוונית קטנה ברודוס. המלצר בדיוק מגיע עם המנה כשאני 1/4 טורקיה (סבתא ז'נה שמבשלת - מצוין!!) מגלה שהמנה שהזמנו היא מוסקה ומכריזה בקול... המלצר נהיה אדום ולבן לסרוגין והחזיק את הסכין באופן חשוד. יצאנו בעור שיננו. נ.ב מי שלא טעם בוריקיטאס תרד של סבתא שלי כאילו לא טעם בוריקיטאס מימיו.
 
מיזוג גלויות.

אימי היא לא ממוצא טורקי אך ממגוון השכנים בסביבת מגוריה היא למדה להכין את כל מאכלה העידות החל ב קוסקוס,קובה וכלה בשטרודל. וכמובן גם בוריקיטאס וזה בדיוק מה שהיא הכינה היום...ולא הצליחה להעביר לי בטלפון.
 
מה שמדהים זה שמי שיודע לבשל

טוב לא חייב להיות מסורתי.. סבתא שלי היתה עושה בשבילנו אוכל אשכנזי - עד שלמדנו להעריך את המטבח הטורקי.. אולי בישול טוב זה בגנים הטורקים אבל הם כל כך נמהלו (קובה -הארץ, רומניה, פולין) עד שהגיעו אליי... אולי בעצם לעבוד במעבדה זה קצת דומה.. אז משהו כן הגיע. גם אני מתעגעת. כשאמא שלי באה לבקר היא הביאה עוגיות שסבתא שלי מכינה - ללקק את האצבעות.. נהייתי רעבה..
 
ליילה, בתור סורית יש לך אולי קצת

מתכונים למאכלים הסורים הטעימים כל כך? כמו לח'ם בעג'ין לדוגמא? אני חצי סורית במוצאי, אבל אפילו שהצד הסורי הוא הצד של אמא שלי, היא אמצה לעצמה את המטבח הפולני של הצד השני (נו בטח, הרבה יותר קל להכין אוכל פולני תפל מאשר אוכל סורי מושקע
). אז לצערי הרב נהניתי ממאכלים סורים רק כשהסבתא הסורית היתה באה לפעמים לבקר אותנו בארץ (היא עצמה חיה עד היום בארגנטינה). בקיצור, חביבתי, נא להתחיל לפשפש בניירות ולשלוף מתכונים סודיים בבקשה (ואם את עוד לא מכירה אותם, אז הנה הגיע בדיוק הזמן הנכון לעניין
)
 

ליילה

New member
אווו, יקירתי, מכירה גם מכירה והרבה

אצלנו בניגוד אליכם, אמא אימצה לחלוטין את המטבח הסורי, הבעיה הייתה כישורי הבישול המולדים הבעייתים שלה. ולכן כשעמדתי על דעתי, רצתי אצתי לסבתא ועשיתי אצלה קורס בישול מלא. הבעיה זה שלא את כל השמות בערבית אני מכירה, וגם גיליתי שבכל מקום קוראים לדברים אחרת, אז אם תסבירי לי מה זה המתכון הזה (לפי השם זה משהו עם בשר, אבל אין לי מושג מה) אני בטח אמצא אותו במחברת שלי. בנתיים יש לי מתכונים לכוסא מחשי, ולקיבה, ומדיאס, וכל מיני סוגים של חאמד... ודרך אגב, אני יודעת שאחות של סבתא שלי היגרה לארגנטינה... בסוף יתברר שאנחנו קרובות משפחה בכלל
 
YYY, איך עשית לי את זה

יאללה, דחוף מתכון לכוסא מחשי ולקיבה, בבקשה. אולי אני עוד אשתגע ואכין משהו להערב. לח'ם בעג'ין הוא אותו "פיתה" משוטחת, שעליה שמים תערובת של בשר (בד"כ עם שומן כבש או שומן בשר) ואופים בתנור. יודעת על מה אני מדברת? שולחת לך מסר.
 

Chemical Ali

New member
לידיעתכם עארק הוא עיראקי ../images/Emo150.gif

מאיפה אתם חושבים בא השם? מה שבטוח תהיה מסיבה
 

מיהNY

New member
ממממממ ננסנס...

כל דבר שיהיה שם(בארץ) והוא לא מפה(ניו יורק) הוא יהיה תוצרת חוץ בשבילנו... כלומר יין צרפתי או איטלקי שאשתה בארץ גם בשבילי יהיה תוצרת חוץ...לא? אחרי הכל האמריקאים לא המציאו את הכל... מיה ניו יורק
 
למעלה