שרשור יום שבת

miss_t

New member
שאלת מהירות-נסיעה + שאלה במשוואה

1. אם אני נוסעת על 100 קמ"ש וברצוני לעבור 10 קילומטר, תוך כמה זמן אני אגיע? 2. משהו קטן בפונקציות קיימת הפונקציה:
F(x)= AX^2+BX+C
קימות 2 נקודות על הגרף: (3,3) שהוא הקודקוד וגם (0,21) חיתוך עם ציר ה-Y בסעיף א' מבקשים למצוא את A,B,C מצאתי ככה- A=2, B=-12, C=21 מישהו יכול לומר אם זה נכון? בסעיף ב' אומרים שיש לנו Y=X שחותך... שואלים איפה הוא חותך את הפונקציה? תודה לעוזרים

עדידודה

New member
שאלה, בבקשה תעזרו...

מהנקודה (5,2) מעבירים משיקים למעגל אשר המרכז שלו ב- (-3,1) ורדיוסו הוא שורש של 20. 1.מצא את נקודות ההשקה- את זה הצלחתי והתשובות הן :(5,מינוס 1) (מינוס 31:13, מינוס 1:13) 2.מצא את המקום הגאומטרי של הנקודות אשר רואות את המעגל באותה זווית ראייה כמו מהנקודה (5,2) תודה לכל מי שעוזר..

Taam YutvatA

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo19.gif../images/Emo104.gif

100\60 וככה זה המרחק שאת עוברת כל דקה. כפול 10 וזה יוצא 16.66666667

Taam YutvatA

New member
טעות../images/Emo19.gif../images/Emo121.gif../images/Emo104.gif

תעשי 60 חלקי 100 וזה הזמן שלוקח לך כל קילומטר (בדקות) ואת זה תכפלי ב-10 וזה יוצא 6 דקות ל10 קילומטר.

khaydarin

New member
כן.

צדקת במקדמים של הפרבולה. כדי למצוא נק' חיתוך של שתי פונקציות, משווים ביניהן -
2x²-12x+21 = x 2x²-13x+21 = 0​
ופותרים משוואה ריבועית -
x1 = 3.5 x2 = 3​

miss_t

New member
תודה רבה לך../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif עזרת לי מאוד!!!!

gianella

New member
../images/Emo42.gif שרשור יום שבת ../images/Emo42.gif

יש שני תרגילים בסכום סדרה חשבונית שאני לא מצליחה לפתור אשמח אם תעזרו לי 1. בסדרה חשבונית סכום שני האיברים הראשונים וסכום שני האיברים האחרונים ביחד הוא 46. סכום שאר איברי הסדרה הוא 299. מצא את מספר איברי הסדרה. 2. נתונות הסדרות החשבוניות: ...1,5,9 ו-...43,41,39 בשתי הסדרות אתו מספר איברים ולשתיהן אותו הסכום. כמה איברים בכל סדרה? תודה מראש והמשך יום שבת מקסים!!!

kivun

New member
בבקשה

1. נפתור שתי משוואות בשלושה נעלמים (תוך כדי הפיתרון "יעלם" משתנה )
נניח כי מספר אברי הסדרה הוא n+1 ואז: a1+a2+an+an+1=46 ----> a1+a1+d+a1+(n-1)d+a1+nd -----> 4a1+2nd=46 ------> 2a1+nd=23 Sn+1-46=299 ----> n+1/2(2a1+nd)=345 ----> שימי לב שהגורם בתוך הסוגריים הוא בדיוק זה מהמשוואה הראשונה. ולכן: n+1/2(23)=345 2. מצאי את הסכום של הסדרה הראשונה והשווי לסכום של הסדרה השנייה (אם אני זוכרת נכון צריך לצאת לך 15): n/2(2*1+(n-1)4)=n/2(2*43+(n-1)(-4)) d צמצמי בשני האגפים ב: n/2 ותקבלי משוואה פשוטה. רחלי

eli3320

New member
לא...

זה מחומש שמורכב ממשולש ומלבן.. אני צריך למצוא שטח של כל אחד מהם?! אין דרך אחרת..?

Exhibit R

New member
גאומטריה -פרופורציות ודמיון משולשים

שלום לכולם! שמי רינת, אני לומדת 5 יח' מתמטיקה בכיתה י'. יהיה לי בקרוב (יום שלישי) מבחן מרכזי שחלק גדול ממנו יהיה הנושא הנ"ל. אני מבקשת מאד שתעזרו לי עם התרגילים האלו שצרפתי, יש כאן 9 תרגילים בגאומטריה שישבתי עליהם יומיים שלמים וכל מה שהצלחתי לפתור זה את התרגיל הראשון. כדי להיות מוכנה טוב למבחן אני צריכה לדעת לפתור את כל התרגילים האלו, לפי דברי המורה. אני יודעת שזו מעמסה גדולה, אבל אולי אם תפתרו לי מספר תרגילים אני אמצא את המכנה המשותף ואצליח לפתור גם את השאר. גם רמיזות לפתרון ורעיונות לפתרונות יכולים להועיל מאד! אני מודה לכם! וחג שמח
!

למעלה