פיסיקה

MaRiA 3

New member
שאלה בפיסיקה - חשמל

מה הכוונה ל: כוח חשמלי שפועל על אלקטרון ???

פיזיקה 5 יח"ל

האם ניתן להשלים את פרק המכניקה לאחר הצבא, ולשפר את הציון? מ ה- 1.5 מכניקה, 1.5 חשמל, 1 מעבדה ו-1 בחירה.

לרוב,הכוונה היא ש..

כאשר אלקטרון נכנס לשדה חשמלי אחיד, פועל עליו כוח שגודלו הוא מכפלת גודל השדה בגודל מטען האלקטרון. כיוון הכוח הוא לפי כיוון השדה..אם השדה כלפי מעלה נגיד, האלקטרון ירד למטה[כי מטען בוחן חיובי שייכנס לשם יעלה למעלה והרי סימנו הפוך מזה שלאלקטרון] ולהיפך. ובנוסחאות: F=Eq=kQq/r^2=(1/4PIE epsilon 0)*Qq/r^2

בטוח?

כי יש לי 50 במכניקה, והשנה אין מצב להשלים את זה.. אחרי שמשפרים ציון איך זה מתעדכן בתעודת הבגרות?

kavkazboy

New member
לא בטוח../images/Emo9.gif

תראי את יכולה לשפר את מכניקה, חשמל ובחירה אבל מעבדה לא :/

kavkazboy

New member
אנשים שלא למדו בבצפר פיזיקה

יכולים לעשות מקסימום 4 יח"ל בפיזיקה(כלומר אי אפשר לעשות מעבדה!) רק תלמידים אנטרנים רשאים לגשת למעבדה.

duvdevanim

New member
אתה טועה ומטעה

תלמידים אקסטרנים / בוגרים שרוצים לעשות 5 - עושים מעבדה ורטואלית.

duvdevanim

New member
למה יותר גרוע?

אני מכיר מישהו שהוא עשה ואמר שזה היה נחמד מאד

זה עדיף על מעבדה רגילה.

מעבדה וירטואלית זה מעבדה שאתה מקבל כבר את תוצאות המדידה ועליך רק להסיק תוצאות סופיות.

זו כן... רק בלי החלק הנסיוני...

אתה עדיין צריך להסיק מסקנות כמו במעבדה רגילה... בסה"כ נתנו לך תוצאות ניסוי מראש...

"בסה"כ"?..חחח,

אז מה הקטע המעבדתי פה? העיקר של המעבדה זה הביצוע הטכני והגעה לתוצאות מדוייקות כמה שאפשר..

FreakOfNature

New member
אני גם מכיר מישהו

שעשה מכינה באוניברסיטה על מנת להשלים פיזיקה, ועשה מבחן בעל 3 חלקים: מכניקה, חשמל ופרקי בחירה, בהיקף בחינת הבגרות, ולאחר מכן קיבל ספח לתעודת הבגרות שבו רשום כאילו הוא עשה 5 יחידות ולא 4

אפשר בהחלט !

פיזיקה זה מקצוע כמו שאר המקצועות ואין בעיה להשלים אותו אחרי הצבא/במהלך הצבא... גם אחרי שתצא לגמלאות תוכל להשלים...

People

New member
המילה "אחיד" המשפט הראשון שלך

מיותרת. והנוסחה שהבאת היא חוק קולון כלומר הכוח שמטען נקודתי אחד מפעיל על השני (וגם השדה הוא השדה של מטען נקודתי)

למעלה