rock live review

byrdparis

New member
../images/Emo41.gifrock live review../images/Emo41.gif

CREAM THE ROYAL ALNERT HALL LIVE אני כבר לא יודע מתי הפעם האחרונה ששמתי אלבום רוק אמיתי שניסר לי בזמן ההאזנה היומי שלי . זה כבר כמה שנים שאני כמעט אקסקלוסיבית שומע 50\50 ג'אז ומוסיקה קלאסית על גווניהם . מי שמכיר אותי מימים עברו יודע שאני מוסיקאי, גיטריסט ורק אחר כך אודיופיל . העבר שלי כולו מלא במוסיקה רוק "קלה,פרוגקסיבית" ועד הכבדים ביותר ...(קעקוע ביד שמאל –סמל של להקת ספולטורה הברזילאית , וסטנד דיסקים אימתני בג'אנר הזה מתעדים את העבר המפואר הזה) .. אך עם הזמן האודיופיליה והגיל כנראה, דחפו הצידה את הג'אנר המנסר . זהו אחד מאלבומי הרוק היחידים שרכשתי בשנתיים האחרונות ,את האמת שמשנת 2005 שהדיסק שלהם מההופעה יצא לחנויות אני מתעד לקנותו . להקת CREAM שניגנה קצת יותר משנתיים בשנות ה 60, ששלושת חבריה היוו את ה פוואר טריו האימתני של אותם השנים, ואריק קלפטון האגדי נהיה סופרסטאר במעמד עולמי , התאחדו שוב לאחר 40 שנה ל 4 הופעות ב "רויאל אלברט הול" בלונדון ...ולאחר חודש עשו גם את אותה הופעה "במדיסון סקוואר גארדן" בניו יורק, שהכרטיסים להופעה נעלמו בתוך ימים ספורים . שלושת הנגנים שכבר נמצאים בשנות ה 60 שלהם כבר לא אותם צעירים אנרגטים, שמנגנים בלוז רוק מנסר ,עם הסאונד של פעם. אלא מוסיקאים מליונרים שבאו לנגן פעם אחרונה יחד מול הקהל שאהב אותם בעבר , (לדעתי בגלל גם בעיקר קלפטון) . אלבום ההופעה מכיל 2 דיסקים והדיסק ארט הצבעוני מזכיר מאד את אחד האלבומים הישנים שלהם (DISRAELI GEARS) שהוא גם אחד מהיצירות הפסיכדליות והטובות ש CREAM הוציאו בשנים שהם כיכבו . מיד שהגעתי הביתה ...(היה מוקדם יחסית והייתי יכול לעלות קצת ווליום לטובת המאורע) שלפתי את הדיסק הראשון מקופסתו ו"זרקתי" לתוך CDP ..כמובן שהדיסק מתחיל בשריקות וצעקות הקהל וסאונד אהוב עלי במיוחד של נגנים מתכוננים להתחיל לנגן ...אתם יודעים ?! מן חצי כיוון חצי חימום אחרון של הידיים והאצבעות .. בערך כמו ששומעים בקונצרטים קלאסים לפני הקשת שרביט המנצח על סטנד התווים ...מן קקופוניה של צלילי כלי נגינה .. הטריו המטורף משנות ה 60 מתחיל את ההופעה בקטע מוכר IM SO GLAD מהאלבום הראשון שלהם .. האנרגיה המטורפת של ההופעה נמצאת בדיסק והנפח של ההקלטה עצום ..פערתי את פי וכמעט ששכחתי לסגור אותו ..רק לאחר כמה דק של האזנה ... הקליטו את ההופעה הזאת עם תריסר קונדסרים באולם כדי להעביר את האמביאנט המדהים של הרויאל אלברט הול .. (סתם השערה והקצנה לגבי נפח ההקלטה) .. סאונד הגיטרה של קלפטון חזק ונמצא בדיוק בפריסט האוברדרייב שצריך ..הבעיה היחידה היא שבמקום הגיבסון שהוא ניגן עליה בשנות ה 60 בCREAM הוחלפה היום בגיטרת הסיגנצ'ור שלו מסוג פנדר .. עדיין אלו האצבעות של קלפטון וזה עדיין הפריסט המיוחד שלו אך אפשר להבין את ההבדלים שהנגן הפנומנאלי הזה עבר עם השנים .. לאחר שמיעת הדיסק הראשון אני יכול לספר שמזמן לא נהניתי ככה מדיסק שרכשתי , ושרידי הרוק עדיין עוברים בוורידי ..(אני מרוצה מכך). ההופעה אנרגטית במיוחד למרות גילם הכמעט מופלג של חברי הלהקה , הסאונד סוחף וענקי ,,(על אף שיכול להיות לפעמים אובר אינטנס) למי שמכיר את הקטעים מאז ,גדל עליהם או שמע אותם בעשורים מאוחרים יותר בגלל אהבת הז'אנר אני מבטיח חזרה בזמן מצוינת עם המון התרגשות והמון דיסטורשיין . ההקלטה ענקית בגודלה וההפקה לא רעה בכלל למרות שזוהי הופעה חיה של חברה בני 60  דיסק מצוין והשקעה נהדרת להיזכר במוסיקה טובה ואנרגטית ...נתן לי קצת מנוחה מקלאסי וג'אז שמתנגנים אצלי כמעט 5 שעות ביום . מומלץ ביותר .

byrdparis

New member
גנדי

ממה שאני יודע כרגע יש את ההופעה ב DVD .. והם הוציאו אותה ב LP גם כן אבל יקררררררררררר....!!

byrdparis

New member
לפי הנסיון שלנו

אנחנו נגיע בשקט ל 80 ...וזה יקרררררר !!! לתקליט הזה ...עם כל הכבוד ..

גם לא כדאי לקנות את התקליט

מפני שמדובר במסטר דיגיטלי. מניסיון, בהקלטות שהמסטר דיגיטלי אין טעם לרכוש את התקליט - אלא אם כן הוקלטו שני מסטרים, אחד אנאלוגי ואחד דיגיטלי - כמו במקרה של התקליט הזה.

knappertsbusch

New member
כל אחד והניסיון שלו

יש לי תקליטים נהדרים שהוקלטו ממאסטר דיגיטלי (DAA ?). דויטשה גרמופון, בעיקר.

byrdparis

New member
גם לי ...

בעיקר דוייטשה ... אין לי שום בעיה עם הקלטות דיגיטאליות על תקליטים ...אני אוהב לשמוע אותם ככה או ככה ... אני כמובן לא אקנה גם תקליט וגם דיסק עם הם בהקלטה דיגיטאלית ... אבל אם יזדמן לי תקליט במחיר של דיסק או פחות ..בהקלטה כזאת ...אין לי שום בעיה להוציא את הכסף על התקליט ולא על הדיסק .. במקרה של CREAM אני לא הולך לרכוש את התקליט גם ב 65$ "הזולים" באי ביי ...מספיק לי הדיסק הכפול ב 99.90 .

למעלה