Normal Again

מסכימה לגבי המוות של וורן

הבנאדם פשוט רע. חושב שהוא כל יכול. שמותר לו להרוג אנשים. כזה בנאדם חולני ודוחה. אני אוהבת את הקטע שדארק ווילו הורגת אותו. מגיע לו. וואוו, אני ממש נשמעת כמו סדיסטית... חח, אני לא. רק כשזה מגיע לנושא של וורן המגעיל.

רייל

New member
כלכך התחברתי לפרק הזה.

אם הייתי במקום באפי, לא היה לי מושג איך הייתי מתמודדת עם זה הייתי פשוט מתמוטטת. פה רואים איזו דמות חזקה היא.

c o n n o r

New member
קצת מאוחר כדי להגיב

מה לעשות שחזרתי הבייתה עכשיו בקיצור הפרק עצמו ממש טוב נהניתי לראות אותו ולדעת כמה קשה לבאפי לדעת מה אמיתי ומה לא. ההתבלבטיות של באפי האם היא נמצאת בחיים שלה או בדמיון שהיא בנתה והיא בעצם עדיין בקליניקה מהימים הראשונים שההורים שלה הכניסו אותה לאחר שהיא אומרת לה שהיא נלחמת בערפדים. שמעתי מכמה אנשים שבמקור הפרק הזה היה אמור להיות בלי הטריו כאן אנחנו רואים את הטריו מזמנים את השד שיגרום לבאפי את ההזיות האלה על היקום החלופי אבל שמעתי שהם לא היו אמורים להיות ואז באמת כל החיים של באפי היו אשליה מישהו יודע משהו על זה? ויש לי שאלה נוספת היה נמאס לי לחכות לסטארוורלד כל יום לפרק ולכל הצנזורים והפרסומות אז השגתי את הפרקים (חס וחלילה שאני יוריד) והגעתי עד עונה 7 עכשיו בסוף הפרק הראשון כל הביג באדים מנסים לשגע את ספייק שהוא אפס ובאפי בחיים לא תאהב אותו מה היה הדיוק הקטע הזה??? ונראה לי שיצאה לי מיני מגילה

charmer

New member
ואפילו יותר מאוחר בשביל להגיב..

אבל אני עדיין אגיב. הרגע חזרתי הביתה, ויצאתי בדיוק כשנגמר הפרק. אז עוד לא הספקתי להגיב. היום, בדיוק כמו שמיה אמרה, שמתי לב להרבה דברים שלא שמתי לב אליהם קודם, כנראה בגלל שתכננתי לרשום על זה מגילה אחר כך. כשווילו באה לדבר עם טרה ולא צנזרו את kisses and gay love חשבתי שאולי המצנזרים נרדמו לפרק אחד או משהו.. קיוויתי שיישארו ישנים גם ל Entropy ו Seeing Red. אבל אז צונזרה ה"נשיקה" של טרה עם הבחורה ההיא והכול חזר לרגיל. השיחה של ווילו ובאפי בבית על זאנדר, ועל מה שקרה עם טרה: "I press my lips against my friends' all the time" וכמובן "Once you fall for Willow, you stay fallen" שהזכיר לי קטע דומה בשיחה שלהן על אוז בעונה שנייה. כשזאנדר חזר והסביר את כל מה שעבר עליו ממש ריחמתי עליו. בפרק הקודם כעסתי עליו (רק קצת. לרגע. נו, זה עבר לי. מהר. מאוד) אבל הפעם באמת הבנתי אותו ורציתי שגם ווילו ובאפי יבינו. כמובן שהן לא... "So, you left her at the altar, but you still wanna date?". וכשהוא המשיך ואמר "I've had this painful hole inside. And I'm the idiot that dug it out" אז בכלל כאב לי הלב עליו. על אניה בכלל לא חשבתי בפרק הזה. לא יודעת, לא עלה לי בראש... ווילו חוזרת על הביטוי האהוב עליה (ועליי) והפעם בגרסת "calm now", זאנדר וספייק רבים, שזה תמיד כיף (Willy Wannabite can't hurt me..) ובאפי משוגעת. לדעתי כל עניין היקום החלופי היה גאוני. בעיקר העובדה שהשאירו אותנו בסוף הפרק עם הספק שאולי זו המציאות "האמיתית". הרי כמו שבאפי חוזרת ואומרת בפרק, וגם הרופא וג'ויס וכל השאר - זה נשמע יותר הגיוני. אבל שאנחנו נעדיף הגיון? שנעדיף את ג'ויס ואבא של באפי (פרח לי השם שלו מהראש) על פני ווילו, טרה וזאנדר? חיים רגילים ונורמליים על פני ערפדים, כישופים וכדורי אנרגיה משמידי-יקום? מה פתאום! אני בתור באפי גם הייתי בוחרת ביקום הזה כנראה. כי זה הדבר שאליו היא רגילה, אני מניחה. אבל ברור בהחלט ששמו אותה במצב עם בחירה בלתי אפשרית, משהו נוראי שקשה להתמודד איתו. בפעמים הראשונות שראיתי את הפרק לא הבנתי מה הקטע שלה לדפוק את הראש בקיר. אבל הפעם הבנתי. היא קיוותה להיבלע בו, קיוותה לצאת ולהתרחק מכל הבלגן שעשו לה בראש. ואני חייבת לציין לעת סיום שנהניתי במיוחד מעניין הטרה סופר-הירו לקראת סוף הפרק. סוף סוף מראים קצת גבורה מצידה, מצילה את כולם כמו שצריך. ידיד שלי תמיד אוהב להשוות את הקטע הזה לקטע בעונה החמישית שגלורי שואבת לטרה את המוח. ווילו עומדת מרחוק ורואה את זה אבל לא יכולה לעשות כלום כי יש מלא אנשים בדרך והיא נלחצת ולא יודעת מה לעשות. לעומתה, כשטרה עומדת במצב לחץ בו אין הרבה מה לעשות, היא לא יכולה להילחם ולא יודעת נגד מי, והבן אדם שהיא אוהבת קשור על הרצפה - היא מתעשתת מיד, עושה מה שצריך ומצילה את המצב. אפילו שבאפי המשוגעת תפסה אותה והפילה אותה בכל המדרגות (ראיתם את המבט שלה אחרי שטרה נפלה? כאילו מישהו אחר הפיל אותה..). רק אני חשבתי שהיו צריכים לשים מוזיקת סופר מן כזו כשטרה נכנסה, משהו דומה למנגינה ששמעו לקראת סוף עונה 7 כשבאפי נכנסת למערה בא נמצאות כל הבנות מול הטורוק-האנים להציל אותן? טוב, את האמת יש לי עוד מה לכתוב, אבל אני עייפה ומתחילה מחר מוקדם אז הגיע הזמן שאני אלך לי לישון. אולי אני אוסיף קצת מחר כאן. מחכה לפרקים של מחר ומחרתיים, אז יהיו מגילות רציניות וראויות!

talrv

New member
בדרך כלל אני לא מגיבה על פרקים

מהעונה השישית (בעיקר בגלל שהייתי בפולין ואחר כך פשוט הפסדתי את הפרקים בשיטתיות), אבל במקרה אתמול ראיתי את Noraml Again ובמקרה היום יש לי חלון ולא הרבה מה לעשות, אז החלטתי לכתוב קצת בעצמי. אז ככה, אני חושבת שהפרק הזה, בבסיסו, מבטא את השאיפה של אנשים, ברגע שמשהו לא מסתדר להם בעולם, לרצות לברוח. למי לא קרה שמשהו בעולם שלו התערער לגמרי והוא פשוט לא רצה להאמין שזה יכול, העדיף שהעולם יהיה אחרת. והנה באפי, אחרי שנה כל כך קשה, לחזור מגן עדן למציאות כל כך מכוערת, שהכל כבר לא אותו דבר, והיא פשוט לא רוצה להאמין שזה קורה. היא מעדיפה אפילו להיות בחיים בלי ווילו וזאנדר וסאנידייל, אבל כשאמא שלה בחיים, וההורים שלה ביחד. והאמת שבאפי די אכזבה אותי. והיא גרמה לי לחשוב, מה יכול לגרום לבנאדם לנקוט צעדים כל כך קיצוניים (לנסות להרוג את כל החברים שאהבת), באיזה שפל נורא היא צריכה להיות כדי לוותר על כל העולם שלה. גם לאנשים החזקים ביותר יש נקודות שבירה. הפרק הזה הראה לנו מחדש משהו שאפשר לשכוח לפעמים. שכמה שאתה יודע על העולם שלך, אתה בעצם לא יודע כלום. כמה שחשבנו שאנחנו מכירים את באפי, הפרק הזה פותח חלון לעולם אחר לגמרי. כמה שחשבנו (טוב, אני חשבתי) שבאפי תתעשת אחרי החזרה מגן עדן ושהאהבה שלה לחברים שלה ולסאנידייל גדולה מהכל, היא בכל זאת הייתה מוכנה לוותר עליה בשביל עולם שבו היא לא.. ממ.. נו, שכבה עם ספייק (אמרתי את זה!). המערכת יחסים המעוותת הזאת עם ספייק היא סמל מבחינת הצופים ומבחינת באפי עצמה להדרדרות של החיים שלה (מבחינתי היא סמל להדרדרות של העונה, אבל בסדר), ולדיכאון שלה. ולכן לא פלא שזה מה שגרם לה לא לרצות להיות בעולם הזה יותר. בעולם שבו ליצור בלי נשמה יש השפעה כלשהי עליה, שהיא נתנה לדברים כאלה לקרות, הוא עולם שהיא פשוט לא רוצה להיות בו. טוב, יש צלצול, מקווה שלא חזרתי על עצמי יותר מדי ושמישהו קרא ואפילו נהנה. בכל מקרה, לעומת פעמים קודמות ששודר הפרק ורוב האנשים התלהבו מאוד - מלבדי (כנראה בגלל חוסר האהבה המאוד בולט שלי לעונה השישית ולכל מה שקורה בעונה הזאת), הפעם גם אני יכול להגיד שהתלהבתי. טל.

האא ../images/Emo99.gif

מגילות זה טוב... למה אני לא מוכשרת?! אניווי...אני מחכה לפרשנויות של כולכם לEnrtopy היום... אוף יצנזרו

City Of Angel

New member
ה-פרק של עונה 6 ../images/Emo45.gif

אחד הפרקים הכי מדהימים שראיתי בטלוויזיה.... מה כבר אפשר להוסיף על כל מה שכתבתם - כל הדיכאון, העצב, והרצון פשוט לברוח מהמציאות שמלווים אותה מאז החזרה לחיים (ואולי גם לפני זה) מתפוצצים לבאפי בפנים.כמה היא רוצה שוב להיות ילדה קטנה ותמימה, עם שני הורים דואגים (ובחיים), בלי אחות שהיא כדור אנרגיה, ובלי שדים, ערפד וחנוני-על על הראש. התכנון המקורי היה שכל העניין היה תעלול של איזה שד, אבל בסוף ג'וס החליט לחתוך את זה. לא שבאפי באמת משוגעת אלא שנחשוב על זה בעצמנו. בפעם הראשונה שראיתי כמעט בכיתי בקטעים שראו את באפי "הנורמלית" בבית-משוגעים ואת איך שהרופא הודיע שהיא מתה. דווקא המיקום שך הפרק (אמצע עונה 6) ממש מתאים לו

וואו.../images/Emo168.gif

לא חשבתי על הפרק בצורה כזאת, למען האמת. אבל עונה 6 כולה היא דוגמה לכך שבאפי פשוט לא עצמה. ובאמת, העובדה שהיא ככה תוותר על העולם שלה בשביל הדברים שהיא איבדה באמת מראה את השינוי הקיצוני שהדמות עברה מאז שהיא חזרה.

הפרק הכי טוב. מבחינתי בסדרה.../images/Emo168.gif

גם בתקציר של הפרק ובתסריט המקורי, מי שגרם לבאפי להזות על העולם השונה ושהיא משוגעת היה שד רשע. אך ג'וס חתך את הצילומים עם השד מהפרק, ורצה לתת לנו לחשוב לבד אם באפי באמת משוגעת, ואם באמת הכל חלום. והעובדה שזה נשאר פתוח ככה, ועוד שהסדרה ממשיכה כרגיל.. בידיעה שאולי זה לא באמת קורה. זה מדהים. הצמרמורת שזה מעביר.. הפרק מבויים מעולה, ובכלל- קשה לי למצוא רגע שלא אהבתי. ההתנהגות הפסיכוטית של באפי.. לקשור את חבריה ואחותה, לתת להם למות.. ובשביל מה? בשביל דבר שלכל היותר יכול להיות הזיות? בסוף באפי חושבת, ומבינה שכן. היא לא מוצאת הוכחה לזה שהעולם בו היא בבית משוגעים שקרי, אבל היא מעדיפה את הפנטזייה. שהיא עברה את החיים שלה בסאנידייל. שיש לה חברים תומכים. וגם אם האמת היא שהיא בבית משוגעים... היא מעדיפה את הפנטזייה עליהם. היא מבינה את זה ממש בסוף הפרק, אבל ההתלבטות לא בין העולם הזה לבין עולם אחר. ההתלבטות היא בין המציאות לפנטזייה. פרק מדהים.

alond

New member
ההתלבטות היא לא בין פנטזיה למציאות.

היא לא יודעת מה זה מה. אגב, הייתי מעדיף עולם רגיל מאשר עולם בו אני צריך להלחם בכל הרוע בעולם ושבו אני אמות לפני גיל 30. אני חושב שהיא בחרה את האפשרות הקשה.

mayagershovitz

New member
היא בחרה את האפשרות האנוכית

הם כל הזמן חזרו ואמרו את זה בבית משוגעים, וזה ממש נכון בעולם שהיא כביכול יצרה לעצמה היא הגיבור - היא המרכז - כולם סובבים אותה. ולנו זה נראה נורמאלי לגמרי, כי זו הסדרה שלה, אבל במציאות זה לא באמת ככה בבית משוגעים היא הייתה סתם מישהי, עוד אחת משוגעת, בלי כוחות ובלי כלום ובסאנידייל יש לה חברים שיעשו הכל(!) בשבילה, יסלחו על הכל, עולם שדי מעריץ אותה על כל מה שהיא עושה... היא זקוקה לזה

alond

New member
ראיה חלקית של העובדות.

זה עולם בו היא המרכז אבל היא רק סובלת בו. לאורך כל העונות אנו רואים איך היא סובלת עוד ועוד ועוד והיא גם אמרה שהחיים שלה היו טובים לפני שנהייתה קוטלת. כשנהייתה קוטלת חייה השתנו לרעה. היא רק סבלה. יש יתרונות אבל החסרונות גדולים מהחסרונות. באפי אומרת שהיא רוצה חיים רגילים. לראות את זה כאילו היא המרכז זו ראיה צרה. כל אחד הוא המרכז של חייו ובסדרה היא המרכז עבורנו. בנוסף, אם היא הייתה בוחרת את אפשרות העולם שבו היא לא קוטלת, לא הייתה צריכה להיות בעיה למצוא ראיות שהיא לא שייכת. היא למדה דברים בקולג' שהיא לא הייתה יודעת אם היא הייתה בבית משוגעים 6 שנים מגיל 15. היא יודעת להלחם (אם כי ללא הכוח זה לא אפקטיבי כמו הקוטלת אבל עדיין זה הרבה יותר ממה שיכול להיות לה אחרי 6 שנים בבית משוגעים).

למעלה