עוסק פטור

parent

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gifעוסק פטור../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

אני עובדת כפרילנס בתחום הטלוויזיה לפי ימים לא קבועים בחודש ומקבלת תשלום לפי יום עבודה. כרגע לא נראה שההכנסות השנתיות שלי יעלו על 65,000 ש"ח ולכן אני נחשבת לעוסק פטור. הדבר היחד שעשיתי עד כה הוא לבצע תיאום מס מול מס הכנסה (מס אפס) ולהגיש לחברות עמם אני עובדת בכדי לקבל תשלום. לביטוח לאומי אגש מחר בכדי להסדיר מולם את התשלומים שלי. ממע"מ עד כמה שהבנתי אני פטורה. שאלתי היא האם יש עוד משהו שעלי לעשות? האם עלי להשתמש בקבלות? לנהל איזה שהם רישומים מעבר לרישומים הפרטיים שלי? אני מפחדת שאני מפספסת משהו שעלול לעלות לי ביוקר אח"כ. ועוד שאלה: השנה גם חתמתי מספר חודשים אבטלה האם דמי האבטלה נכנסים לחישוב של 65,000 ש"ח השנתיים בעוסק פטור? תודה מראש לעונים

מומלץ להתייעץ עם רואה חשבון

או לשאול את השאלה בפורום דיני עבודה ופנסיה. את צריכה ללגשת למע"מ חד פעמית כדי קבל את הפטור ממע"מ את לא יכולה פשוט להתעלם מהם (אם הבנתי נכון לא יצרת איתם קשר) קבלות את צריכה להוציא בכל מקרה, ודו"ח שנתי למס הכנסה בסוף שנת המס. את צריכה גם לבדוק שהמקצוע שלך לא מחייב אותך להיות "עוסק מורשה" ולא "עוסק פטור".

Itzik RDVC

New member
מצטרף להמלצה וגם מנהל חשבונות זה מספיק

אם תלכי לברר אצל רו"ח או שניים ומנהלי חשבונות האם כדאי לפו תיק, תוכלי לשבת שעה שעתיים לדבר ולהבין בלי שיקחו ממך כסף. בנוסף באתר של מס הכנסה יש את החוקים והתקנות שאפשר לקרוא, אבל זה לא תמיד מובן לכל אחד.

למעלה