הקשיבו הקשיבו

ishay-to

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif הקשיבו הקשיבו ../images/Emo106.gif

אז הערב היה מוצלח ביותר התחלנו עם הרקאנטי שיראז ראזבד 2004 שהיה בסדר לפתיחת הארוחה עברנו לתבור מסחה 2003 שהיה המשך מצויין והכניס לנו טעמים טובים של מוקה וניל מהחבית פשוט יין מצויין אחריו ראקנטי ספיישל ראזברד 2003 שהיה חזק ודומיננטי בעוצמה שלו עם טעם סיום ארוך ועוצמתי , דווקא לא כולם התלהבו מהעוצמה שלו אחרי העדינות והמתקתקות של המסחה .(לפי דעתי הוא צריך יישון של עוד חצי שנה לפחות) ועכשיו גבירותי ורבותי הקשיבו טוב מאד 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 תנשמו עמוק כאן אפילו אני בתור חובב יינות פשוט נפלתי מהרגליים חברה אנחנו יכולים להיות גאים ביינות הישראלים ובמיוחד מוריד את הכובע בפני יקבי רמת הגולן ואחרי כל ההקדמה הזאת תבינו על מה אני מדבר שימו לב פתחתי יין "ירדן קברנה סובניון 1985 " שוב אני חוזר "ירדן קברנה סובניון 1985" מבחינתי זה היה הימור ענק ומסוכן את היין קניתי מהיקב לפני 8 שנים אחרי תחנונים למנכ"ל היקב היין עבר לבעלותי במחיר צנוע של 560 ש"ח אחרי הרצאה קצרה לסועדים על היין המיוחד ואחרי הסברים שיכול מאד להיות שאנחנו למרות כל ההתלהבות יכולים לקבל בסה"כ נוזל בצבע חום עם טעם של גופרית או איזה חומץ וחומצה לניקוי אסלות ואחרי שהידיים שלי רעדו פתחתי בזהירות את היין , תאמת מה זה פחדתי שהפקק יתפורר לי בדרך אבל הפקק יצא כמו גדול בדיוק כמו שפותחים ירדן 2003 הרחתי את הפקק והיה ריח טוב של יין בלי שום ריחות לוואי..התחלה טובה מזגתי טיפה לתוך הכוס רק בכדי לראות את הצבע ...כן סקרנות סקרנות..וכאן הגיעה ההפתעה השניה הצבע היה אדום ..כן אתם שומעים טוב צבע אדום ואטום אבל אדום בשלב זה נתתי ליין "לנוח" במשך חצי שעה וכל איזה 10 דקות בדקתי בכוס מה קורה עם הארומה אחרי חצי שעה נראה היה שהיין מוכן לרגע הגדול שלו מזגתי לכלום את היין גילגלנו אותו בכוס והארומה ממממ איזה ארומה של שוקולד מריר ,חבל לכם על הזמן טעמנו וכן היתה עוד הפתעה לטובה טעמו היה של ריבת דובדבנים מתקתקת ומתחנפת הגוף היה בינוני , חמיצות לא היתה בכלל (לרגע חשבתי שאני שותה יין קינוח) תוך כמה דקות לא נשאר זכר לבקבוק פשוט היין חוסל ההתלהבות של כולם היתה מעל למצופה אני חושב שמאז שאני חובב יינות לא הית כל כך מופתע מיין כמו מהקברנה הזה וכאן באמת מגיע פירגון ענק ליינות הישראלים שלנו יש במה להתגאות ובמיוחד תודה ענקית ליקבי רמת הגולן מיד אחריו שתינו קסטל גראנד וואיין שפשוט גרם לנו להמשיך לחגוג בכייף אני חושב שהיין עכשיו בשיאו ואוח אוח איזה יין איזון מושלם של ענבים ארומה וחבית פשוט חגיגה בפה ולפי דעתי אחד היינות הטובים שיש לנו בארץ תשאלו אותי אם הוא שווה 190 ש"ח אז כן שווה כמו גדול. חברה שתהיה לכולם שבת שלום ובאמת לפעמים הרגעים הקטנים האלו עם יינות משובחים וטובים הם שגורמים לנו לא למחוק את החיוך מהפנים רק בשמחות שי
 
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

נשמע כמו ערב בלתי נשכח. אני מבין שעל האלרום ויתרת (פתח אותו עוד 20 שנה כמו את הירדן...). מה הכי מצא חן בעינייך אישית ?
 

ishay-to

New member
לא וויתרתי

פשוט ממתין להזדמנות אחרת לטעום אותו "מה הכי מצא חן בעיני?" תראה אני חושב שכל יין בפני עצמו הוא טוב וששותים מספר יינות אז תמיד יש תקטע של מי יותר מוצלח ולכן חשוב הסדר ששותים כי יש נטיה תמיד לעלות היין שאתמול היה הכי מוצלח בכל פרמטר אפשרי היה כמובן הקסטל גראנד וואיין 2003.(גם ששותים אותו ליד יינות אחרים) שבת שלום שי
 

רוניM

New member
בדיוק השבוע הייתי (שוב) בביקור ביקבי רמה"ג

וסיפרו לנו ששנת הבציר הזו הייתה מצויינת... תענוג לשמוע על ההצלחה הזו!
 

kinks

New member
יש מצב ש 2005

שגם נחשבת שנת בציר טובה. עוד שנתיים לקצרין הבא.
 

or83

New member
תגידו

זה רק אני שחושב שקצרין זה גימיק שיווקי? הרי זה שזה יין על זה ברור, אבל ההכנסות ממנו לא מכסות אפילו את ארוחות הצהריים של ויקטור. לדעתי היקרב מייצר את היין פעם בשלוש-ארבע שנים בלי הרבה קשר לשנת בציר. עובדה שיש קצרין 96 ולא 97 שהייתה הרבה יותר טובה ואם אני זוכר נכון טעימות של רוגוב ביקב אז הוא טעם קצרין 2006 בטעימת חבית. אני גם זוכר איזה נאום קטנטן של חיים גן בנושא באחד הקורסים שעברתי אצלו, הנקודה הכי חזקה אצלו הייתה "למה יש קצרין שרדונה כל שנה?"
 

ByTeFrEaK

New member
יש בזה המון עניין שיווקי

כמו שקראתי שמייצרים יותר מהשרדונה כרם אודם מאשר הרגיל......... לגבי עניין השנים אני מניח שהם כן מתייחסים לשנים בכל זאת צריך שנים יוצאות דופן בשביל לייצר יינות גדולים באמת. אגב הייתי בטוח שהכמות של הקצרין היא ממש קטנה אבל מדובר ב12 אלף בקבוקים.
 

kinks

New member
יותר מידי עץ באודם

וגם בשרדונה הרגיל שלהם. זה בקבוקים לשתות איזה חמש שנים לאחר הבציר או יותר שהעץ ירגע. בפעם אחרונה שטעמתי את האודם חשבתי שאני נמצא בנגריה אוכל כפיסי עץ.
 

arshya

New member
12 אלף בקבוקים

זה לא כזה הרבה ביחס לזה שכמות הייצור של יינות אחרים הם בערך 200 אלף...
 

רוניM

New member
לפי מה שאומרים ביקב הם באמת לא מרוויחים כסף

מהקצרין... אבל מה שכן בונים שם ומיתוג איכותי... זה לא איזה פלופ שיווקי ושמים לך קברנה גמלא בתוך בקבוק עם תוית יותר יפה... יש כאן באמת יין מעניין ומורכב יותר מכל היינות שאני טעמתי בישראל... לגביי השרדונה... (אגב, זו דעתי האישית בלבד) ההבדלים בין בציר לבציר בענבים לבנים הם מינוריים מאד ואין שינויים מרחיקי לכת משנה לשנה... אז הם פשוט מוציאים שרדונה שהוא אמור להיות טוב יותר (או לפחות ממותג ככה) משרדונה ירדן. זה שזה עניין של מיתוג אולי זה נכון... אבל לא מוכרים לך חתול בשק. באמת מוכרים פה יין טוב! פשוט סדרה אחת מעל סדרת ירדן.
 

רוניM

New member
התגובה שלי הייתה לגביי בציר 1985

לפי מה שאמרו לנו שם גם ל07 יש פוטנציאל טוב... 06 קצת פחות... שבוע של חמסינים במאי קצת האיץ את ההבשלה... (אני ממש ממש מקווה שאני זוכרת נכון... הייתי די חולה כל הסיור הזה) אני חושבת שהיה דיבור גם על 04... אני צריכה לבדוק את זה.... אני ארענן את זכרוני מחר...
 
למעלה