שאלות לדיאטנית גילה פיימן

../images/Emo41.gif../images/Emo131.gif שאלות לדיאטנית גילה פיימן

גילה פיימן - דיאטנית קלינית העובדת בבית חולים שניידר ובמרפאת סוכרת בקופת חולים מאוחדת. תחום העיסוק העיקרי שלה הוא הטיפול התזונתי בסוכרת. גילה תענה לשאלותינו בנושא זה. נצלו את ההזדמנות לקבל תשובות ! את השאלות יש להכניס עד השעה 12:00 ביום ד' (צהרים), ואנא כתגובה להודעה זו ולא כתגובה לשאלות קודמות. בנוסף, התאפקו בבקשה עד שגילה תענה, לפני שאתם מוסיפים הערות ותשובות משלכם. גלעד
 

מיימוש

New member
פחממות וירידה במשקל

גילה שלום רב, החודש אני חוגגת שנתיים לסכרת (סוג 1). לצערי במהלך השנה האחורנה העלתי מספר קילוגרמים ומזה מספר חודשים אני מנסה לרדת במשקל, ללא הצלחה מרובה. למיטב הבנתי, על מנת לרדת במשקל יש להפחית (תוך שמירה על איזון)בכמות האינסולין המוזרקת, שכן מס' גדול של יחידות אינסולין מביא באופן ישיר לעליה במשקל. כדי לעמוד במשימה הלא פשוטה הזאת, ממש בלתי אפשרי לאכול פחממות. האם זה סביר? האם על מנת לשמור על המשקל נגזר עלנו להימנע מפחממות? אודה לך מאוד אם תאירי את עיננו בעניין זה.
 
ירידה במישקל

שלום רב עליה במישקל נובעת מצריכת אנרגיה גבוהה יותר מאשר הוצאתה. במצב זה הגוף אוגר את העודפים בצורת שומן. כדי לרדת במישקל יש צורך לשנות את איזון הארגיה על ידי תוספת להוצאת האנרגיה בצורת פעילות גופנית או ירדה בכמות האנרגיה הניכנסת -ירידה בכמות האוכל. כאשר מזריקים אינסולין,כמות האינסולין היומית מושפעת גם מכמות האוכל שאוכלים ,כך שאם נוריד את כמות האוכל או נגביר את הפעילות הגופנית יש צורך להתאים את האינסולין ,ובמיקרה שלך להוריד את המינון. האנרגיה או כמות הקלוריות נתרמים על ידי האוכל .לכל אב מזון ערך קלורי.החלבון והפחמימות תורמים 4 קל לכל גרם,והשומן 9קל לכל גרם. לכן כדי להקטין את כמות האנרגיה יש להקטין את כל אבות המזון.ולהמשיך לישמור על יחס נכון בין אבות המזון גם כאשר עושים דיאטה.לא יהיה נכון להוריד רק את הפחמימות,מה עוד שלפחמימות תפקיד חשוב בחילוף החומרים. יש להתאים את האינסולין לתפריט החדש.אני ממליצה להתיעץ עם דיאטנית. בהצלחה ניתן להצליח ובגדול
 
כאשר יש פעילות מעיים עירנית מאד

אמי מקבלת לקסטיב להפעלת המעי כי היא בכסא גלגלים לעיתים קרובו היא מתפתחת שלשולים מה עדיף התזונה שתעצור את השלשולים שהיא לא ניזונה מחלב בשר אלא ממוצרי סויה וביצים וירקות מה עדיף להאכיל אותה באורז או תפוחי אדמה או צנימים או גזר מבושל מבחינת האיזון הסוכרתי?
 
פעילות מעיים

שלום רב לדעתי עדיף להוריד במינון הלקסטיב או להחליף את סוג הלקסטיב. תזונה שתעצור את השילשולים עלולה לגרום לעצירות ולצורך למינון עולה וכן הלאה.מבחינת איזון הסוכרת אין הבדל כין אורז תפוחי אדמה וצנימים לכל המזונות האלה השפעה דומה. גזר הוא תחלף לירק ולא לפחמימות ,אין לאמא בעיה לשלב בתפריט היומי.חשוב מאוד לקחת את אמא לדיאטנית ולהתאים לה את התזונה המתאימה למצבה. בהצלחה ובריאות שלמה גילה
 
לחם מקמח מלא?

עד לפני יומיים אכלתי לארוחת בוקר 4 פרוסות לחם רגיל הזרקתי 8 יחידות אינסולין ולאחר שעתיים היה בסביבות ה 100 ביומיים האחרונים אכלתי לחם מקמח מלא 4 פרוסות שיש בזה פחות פחמימות והזרקתי 8 יחידות והתוצאה היתה לאחר שעתיים יותר מ 200 מדוע ? האם הלחם הזה הוא יותר גרוע לנו הסוכרתיים ? בתודה מראש
 
לחם מקמח מלא

שלום רב אכן מוזר מה שאתה מתאר.מומלץ לאכול לחם מלא.יש לוודא שאכן הוא מלא ומה שכתוב עליו אכן נכון. ניתן להעזר בתו האגודה ואז אנו בטוחים שהלחם ניבדק ומה שכתוב על האריזה נכון.ואם אין בידנו מידע אמין יש לנהוג על פי התוצאות שקיבלת.כלומר,לאכול פחות פרוסות.או להזריק יותר כאשר הינך אוכל לחם מלא. לא לפני שבדקת אם היה שינוי במה שמרחת על הלחם.לעיתים תוספת ממרח שומני גורם לעלית הסוכר.
 

ליל 2

New member
מוצרי חלב ????????.

האם המסגרת סך הפחמימות שמותר לי לאכול בארוחה , אני יכולה להמיר למשל פרוסת לחם ב-100 ג"ר קוטג' ? נאמר לי שהלקטוז שבמוצרי החלב מתפרק לגלוקוז ולכן עליית הסוכר היא גבוהה יותר מאשר אכילת פחמימה מורכבת. האם הדבר נכון וכדאי להגביל את כמות מוצרי הלב בתפריט ?. ליל
 
מוצרי חלב

שלום ליל2 לקטוז הינו סוכר חלב.וניספג מהר לדם.הלקטוז נהרס בתהליך ייצור הגבינה והיוגורט או הלבנים למיניהם.לכן השפעת הלקטוג ממוצרי חלב נוזליים כמו חלב לבן יגורט גדולה יותר מאשו בגבינות יחד עם זה חלב ומוצריו הם מקור מצויין לסידן וחלבון וחשוב לכלול אותם בתפריט.כמות הפחמימות ב 100גר חלב היא כ-4.5 גר ובפרוסת לחם 15 גר.אמרת נכון אי אפשר להשוות ביניהם לכן אינם יכולים להיות תחליף אחד של השני. אפשר לאכול מוצרי חלב על פי הדרישות לגופך אנא תקבעי פגישה עם הדיאטנית להתאמת התפריט בהצלחה גילה
 
דיאטה ים תיכונית חדשה

האם את יכולה להגיד מילה או שתיים על הדיאטה הים תיכונית החדשה שבלנסון התחילו לדווח על המחקר שנערך בסוכרתיים --- ומה ההשפעה שלה על הסוכרתיים ? במשדר הרדיו ברשת ב בתוכנית "לבריאות " לפני 3 שבועות ד"ר רלי אבל דברה על אנשים רגילים לא סוכרתיים והמליצה מאד על הדיאטה ,אמרה זה בבדיקה כבר שנתיים , אמרה שיש התענינות מכל העולם --- מה היתרונות שיש בה לסוכרתיים ?
 
דיאטה ים תיכונית

שלום רב דיאטה ים תיכונית היא דיאטה העשירה בירקות ופירות דגנים מלאים קיטניות ואגוזים המקור העיקרי לשומן היא שמן זית.העשיר בחומצות שומן חד בלתי רויות.מקורות החלבון דגים גבינה עוף יוגורט וביצים. הדיאטה נימצאה יעילה מאוד במניעת מחלות לב וכלי דם.בסוכרת נימצאה הדיאטה יעילה כמא זנת. ומגינה מפני התפתחות מחל לב וכלי דם בסוכרת. הדיאטה מכילה מוצרי מזון בריאים ולכן יכולה להתאים לכל אחד
 

anabel5

New member
שיבולת שועל

לאחרונה הפסקתי לאכול שיבולת שועל בארוחת הבוקר שלי, וגיליתי שהערכים אחרי שעתיים לא ברמה המעט גבוהה שהיתה לי כשאכלתי אותה, אלא פחות ונורמלי. זה יכול להיות שזה באמת השיבולת שועל "עוללה " לי את זה? נהגתי לאכול מעט שיבולת שועל (לא טחונה, ממש גולמית) עם מעט פייבר1 ומעדן דאייט (דאייט תות וכאלה) (כשאני כותבת מעט, אז מעט זה עניין יחסי, אצלי מעט זה אולי קצת יותר ממעט.......) בכל אופן יכול להיות שכל מה שציינתי כאן זה "פתיחת שולחן" מוגזם אולי? ואני גם מתגעגעת לשיבולת שועל. מה את אומרת?
 
שיבולת שועל

שלום רב יתכן שכמות השיבולת שועל שאכלת היתה גדולה יותר והכילה יותר פחמיות ממה .אוכלת היום ולכן הסוכר עלה מעט. חיזרי לשיבולת שועל ונסי לאכול מנה קטנה יותר אותוריד קצת מהמעדן או פייבר 1 האיזון הסוכרת יש צורך לעיצים לנסות ולראות ומזה להסיק מסקנות. בהצלחה גילה
 
למה בעצם סוכרתים צריכים

לכלול סיבים תזונים בתפריט שלהם ? האם יתכן שסוכתי בכלל לא צריך לצרוך סיבים כי סיבים הם חלק לא אכיל מהפחמימות ואין לו באמת שום ערך לסוכרתים ? למה יש התעקשות רבה בישראל ללכת לפי פרמידת המזון של משרד החקלאות האמרקאי ? יתכן שאין קשר בין המלצות משרד החלקות לשמירה על איזון של הסוכרת ? כי דיאטה לפי פרמידת המזון האמרקאי מכילה יותר מ50 אחוז פחממות (שכמו שידוע בני אדם לא ממש צריכים פחממות בשביל לחיות) ודיאטה שמכילה הרבה פחממות גורמת לתנודות בסוכר דבר שלא מומלץ לסוכרתים וככה במקום לאכול 2-4 ארוחות ביום ללא תחושת רעב רוב הסוכרתים לא מצליחים לשמור הן על משקל תקין והן על רמות סוכר סביב ה-100 במשך רוב היום וכמו כן מתקשים לצפות את הסוכר לאחר הארוחה בגלל כמות הפחממות הרבה .
 
סיבים תזונתיים

סיבים תזונתיים חשובים לפעילות מעיים תקינה.מכילים מינרלים חייוניים ומאיטם ספיגת פחמימות מתוך מע העיכול.הפחמימות הוא אב מזון חשוב ביותר לא ניתן לאכול תפריט מאוזן ללא פחמימות.50 %פחמימות זו הכמות המומלצת לתפריט מאוזן.התנודות בסוכר תליות בכמות הנאכלת ומינון התרופות יש להעזר בצוות המטפל לבתאמת התזונה והתרופות. בהצלחנ גילה
 
למעלה