ציון לשבח מגיע ל---

סיגל S

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo106.gifציון לשבח מגיע ל---

מחלקת הדיאטה של סטודיו C. נושא החודש שלהם הפעם הוא תזונה ללא גלוטן, היום ראיתי את הפרסום שלהם, מעין מסמך של 4 עמודים- שתלוי בחדר ההלבשה, והתפעלתי, באמת. רק עובדות, לא סילופים, מה מותר ומה לא, מה זה בכלל, מה זה צליאק, מהם הסימנים, על מה בכלל מדובר, מה זה גלוטן ואיפה מוצאים אותו, אפילו מתכון לעוגת שוקולד ובננות. והכי מצא חן בעיני- הקדישו פרק שלם לטרנד האופנתי של המנעות מגלוטן, וכתבו שם שזה בכלל לא מבטיח ירידה במשקל, אלא שכנראה האנשים הללו פשוט עוברים לאוכל יותר בריא ומאוזן בגלל תשומת הלב, וכך מפחיתים במשקל, וגם נכתב שם שההמנעות הזו, הטרנדית, אינה משתווה להקפדה שמצופה מחולי הצליאק, והרחיבו על היכן יכול הגלוטן להתחבא במאכלים. בקיצור- עבודה יפה, ומדוייקת.
 
גם אני נתקלתי בזה ../images/Emo13.gif

וזה אכן עשה טוב לראות את זה. בנוסף, יצא לי "לפגוש" ליד הפרסום שדיברת עליו מישהי נחמדה שגם לה יש צליאק... היה משעשע, פתאום שתי בחורות זרות נפגשות ליד מסמך ומתחילות לפתח שיחה ערה...
 

סיגל S

New member
אבל פרט קטן לא ברור לי

הם כתבו שם שבחלב עמיד יש גלוטן. שאלתי כאן, תמי כבר הספיקה לענות לי שאין, אז למה הם כתבו??.......
 
באמת לא ברור

ומצד שני, בזמן האחרון שמעתי כאלו דברים לא ברורים על גלוטן שנאמרו בביטחון, שאני כבר לא מופתעת מכלום. בדיון בפורום שכן נכתב ע"י שתי גולשות שאם רוצים לארח צליאקי נדרש לבשל בכלים מיוחדים/במטבח "כשר לנמנעי גלוטן" אחרת זה יכול להיות מסוכן. מישהי אפילו סיפרה שאירחה חולה צליאק והלכה במיוחד לבשל אצל השכנה שיש לה ילד צליאקי. זה יכול להסביר למה אנשים מסוימים חושבים שלארח אותנו זה סיפור...
 
למעלה