תצביעו לסקר

yonie

New member
ברור שפסיכו לא בודק

רק אינטיליגנציה כי האמת שזה לא מה שכל כך משנה לאוניברסיטאות, הוא בודק את הסיכוי שיש לנבחן/ת להצליח במסגרת של לימודים אוניברסיטאיים למשל איך הוא חורש מה כמות הידע שלו וכמובן בנוסף גם מהי רמת האינטליגנציה שלו.

תותחנים

New member
יש עוד חלקים שקשורים לאינטילגנציה..

מה עם פ.ט.ל? מה עם אנלוגיות? הבנת הנקרא? השלמת משפטים???? חוץ מהמילים וביטויים, הכל מתקשר לאינטילגנציה מסויימת בסופו של דבר..

HUhybrid

New member
אכן כן...

יש 2 אפשרויות: 1. או שהממסד גידל לנו פה אמבות אינטלגנטיות במיוחד או ש2. למדנו איך לשקר היטב כמו הממסד
עכשיו ברצינות, ח'ברה, די להתבאס. אם לא תאבדו תקווה, ותנסו לשפר (בגלל הרצון להתקבל למשהו, שאתם באמת מעוניינים בו, ולא בגלל שיקוילם צרים כמו כסף, הישגיות ותחרותיות), אז באמת אפשר להיות מאושרים, ואני מאמין, שאם רוצים, אז מצליחים, ובגדול!
חוצמזה, שסטטיסטית זה כבר ברור שהרוב המוחץ של הניגשים בשנית לבחינה הפסיכומטרית שיפרו את הציון הכללי, כשהממוצע הוא על תוספת של 20 נקודות! בל נשכח, שכל קשר ישיר בין הבחינה למדד אייקיו הוא מקרי בהחלט, והיא בעיקר בודקת כישורים טכניים (ידע טכני הניתן לרכישה תמידית, מהירות תגובה וריכוז) אז בהצלחה לכולם, ורק טוב.
הלוואי שבעיות כמו זאת יהיו הבעיות היחידות בחיים שלנו...

תותחנים

New member
יש קשר לאינטליגנציה....

את מכירה מישהו לא אינטילגנט שקיבל מעל 700?? זה יכול לפעול הפוך, כי אם מישהו אינטילגנט לא למד אז יש מצב שהוא יקבל ציון נמוך אבל זה כמעט ולא פועל ההיפך לדעתי.... המבחן לא בודק רק חרישה, יש בו הרבה חשיבה מופשטת שדורשת אינטילגנציה גבוהה בשביל לקבל ציון גבוה מאד

HUhybrid

New member
אני זה זכר מהמין האנושי ../images/Emo94.gif

הגדר לי אדם "אינטליגנט מיהו". בת'כלס, כולנו
, אבל התכוונתי עכשיו למי שיש לו בבחינות למדד מנת משכל השכיחות מעל 120. אז כן, יש כאלה שלא אינטלגינטיים, וקיבלו מעל 700 (בהמוניהם, ומסיבות שונות). ושנית, הדגשתי שאין בהכרח קשר ישיר למנת המשכל. עקיפין, כמובן שיש.

000שירה000

New member
המרכז הארצי מנותק מהמציאות!!!

חחחח.... אלק "5% מקבלים מעל 700..." 25% מקבלים מעל 700, רובם מעל 725...!

HUhybrid

New member
ואת קובעת זאת ע"ס הסקר כאן?! ../images/Emo12.gif

זה כמו שגנן (ועם כל הכבוד שלי לגננים) יבוא לביולוג ויגיד לו, שהוא טועה. בידיהם הנתונים הכלליים על הכל, ולכן בידיהם התמונת ראי הנכונה ביותר.

HUhybrid

New member
../images/Emo9.gif אה...

לכי תדעי, אולי האנשים פה רואים הפוך ב- 180 מעלות, ולכן מצביעים כ"כ הרבה לאופציה האחרונה...
אמבות, כבר אמרתי?

אם אתם לא יודעים

המרכז הארצי קובע את הציונים כך שיתאימו להתפלגות שהם מפרסמים (עד כדי סטיות מזעריות). כלומר במקרה של הפסיכומטרי הסטטיסטיקה קובעת את הציונים ולא הציונים קובעים את הסטטיסטיקה

000שירה000

New member
הצעה:

תשלח למרכז הארצי את תוצאות שסקר שלך- אולי הם יועילו בטובם לשנות את הסטטיסטיקה על פיו???

john doe 122

New member
נראה לי שאתה צודק.

זה גם מה שאמרו לי בקורס (למרות שאמרו לי המון דברים בקורס שלגבי רובם אני כלל לא בטוח שהם נכונים). הסיבות לסטיה הזו, לפי דעתי, הן אחת מהבאות: 1. אנשים "טיפה" זייפו בהצבעה בסקר. 2. ממוצע האינטיליגנציה של האנשים שגולשים באינטרנט בכלל ו(אולי) בפורום הזה בפרט גבוה מהממוצע הכללי בחברה, ולכן יש חוסר התאמה כ"כ גדול בין הסטטיסטיקה של הסקר לבין המרכז הארצי. חומר למחשבה: נניח שניגשו למועד אורטובר 10,000 איש, מתוכם 2% מקבלים ציון בין 725 ל-800, מה שאומר כ-200 איש. אני אישית מכיר 10 אנשים שעברו את ה-725, קחו בחשבון שחלק נרחב ממי שנמצא בתחום הזה (725+) הם מדריכים בקורסים השונים-קידום,אנקורי,היי-קיו ועוד, ועכשיו תבינו שהסטטיסטיקה בסקר היא באמת לא הגיונית, אלא אם כן מתייחסים לאחד מההסברים לעיל, או להסבר אחר שלא עליתי עליו.

qet1

New member
בעיתון היה כתוב ש 30000 ניגשו במועד

אוקטובר האחרון אז יש 600 שקיבלו מעל 725

john doe 122

New member
אני יכול להעריך שזה מוגזם.

לפי מה שאני יודע (לא מהעיתון ולא מהמדריכים, אלא ממקור יותר מוסמך), מדי שנה ניגשים בסה"כ בין 50 ל-60 אלף לפסיכו, אז למרות שמועד אורטובר הוא עמוס מאוד, זה לא נשמע הגיוני ש50% מהנבחנים ניגשים בו.

למעלה