תמונות מפריקת הקרונות

מצב
הנושא נעול.

fireman

New member
../images/Emo41.gifתמונות מפריקת הקרונות../images/Emo41.gif

תמונות מפריקת הקרונות

27/1/04 נמל אשדוד כל התמונות צולמו ע"י ד"ר אביתר רייטר

A-T

New member
תמונה מעניינת

תמונה מעניינת
למה משמשים אותם גלגלי שיניים שנמצאים בין כל זוג גלגלים גדולים? וכמובן
מקרב
על עבודתם הנהדרת של הדוד (מירושלים) ושל המנהל (הכבאי).

בלמים בחוגוני הקומותיים

תמונה מעניינת
למה משמשים אותם גלגלי שיניים שנמצאים בין כל זוג גלגלים גדולים? וכמובן
מקרב
על עבודתם הנהדרת של הדוד (מירושלים) ושל המנהל (הכבאי).
בלמים בחוגוני הקומותיים
הגלגלים שציינת אינם גלגלי שיניים אלא דיסקי הבלימה, אליהם נצמדות זרועות הבלם של החוגונים על מנת להאט את מהירות הנסיעה - בכל חוגון יש שלושה דיסקים גדולים (ולכל אחד שתי זרועות - אחת מכל צד). בעבר (ובקרונות משא גם כיום) נהוג היה להצמיד את זרועות ('גשישי') הבלם להיקפם של גלגלי הנסיעה עצמם, אולם הדבר גורם שחיקה ופחות יעיל ומועיל מהשיטה הנוכחית (שגם לה חסרונות מסוימים, דרך אגב). הסיבה שהדיסקים האלו נראים כמו גלגלי שיניים היא שהם בנויים בצורה שתאפשר פיזור חום מקסימלי - בכל תהליך בלימה כזה מצטבר הרבה חום, שאם לא יפוזר עלול לגרום לעיוותים בצורת הדיסקים, ולפגוע משמעותית ביכולת הבלימה.

A-T

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo45.gif

בלמים בחוגוני הקומותיים
הגלגלים שציינת אינם גלגלי שיניים אלא דיסקי הבלימה, אליהם נצמדות זרועות הבלם של החוגונים על מנת להאט את מהירות הנסיעה - בכל חוגון יש שלושה דיסקים גדולים (ולכל אחד שתי זרועות - אחת מכל צד). בעבר (ובקרונות משא גם כיום) נהוג היה להצמיד את זרועות ('גשישי') הבלם להיקפם של גלגלי הנסיעה עצמם, אולם הדבר גורם שחיקה ופחות יעיל ומועיל מהשיטה הנוכחית (שגם לה חסרונות מסוימים, דרך אגב). הסיבה שהדיסקים האלו נראים כמו גלגלי שיניים היא שהם בנויים בצורה שתאפשר פיזור חום מקסימלי - בכל תהליך בלימה כזה מצטבר הרבה חום, שאם לא יפוזר עלול לגרום לעיוותים בצורת הדיסקים, ולפגוע משמעותית ביכולת הבלימה.

חשבתי לעצמי שאם הגלגלים האלה נמצאים מתחת לקרון הנוסעים\כח, הרי אפשר לחבר את ציר הגלגל למחולל ולייצר חשמל תו"כ נסיעה!

omer landau

New member
איזה יופי תודה רבה../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

איזה יופי תודה רבה

אביתר איזה יופי תודה על התמונות פיירמן תודה גם לך על הקטנתם והעלאתם ממש יפה אני הולך עכשיו אני בטוח שכל התמונות נהדרות אני אצפה בהן אחר כך

אין בעד מה ! תודות מגיעות למנהל !!!

איזה יופי תודה רבה

אביתר איזה יופי תודה על התמונות פיירמן תודה גם לך על הקטנתם והעלאתם ממש יפה אני הולך עכשיו אני בטוח שכל התמונות נהדרות אני אצפה בהן אחר כך
אין בעד מה ! תודות מגיעות למנהל !!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה