תוכניות הפורום לבעלי ענין

../images/Emo41.gif תוכניות הפורום לבעלי ענין../images/Emo70.gif

ראשית ,
על המחמאות וברור שהתלהבותך , כמו של אחרים , היא הגורמת למוטיבציה אצל היוצר להמשיך , ומה טוב הוא כי בנוסף, הננו מגיבים אחד לשני , כך שהמוטיבציה כפולה ומכופלת. אתמול במפגש המנהלים , בנוסף להנאות והעינוגים, בפועל או לעתיד , עסקתי גם בעניינים היכולים לקדם את הפורום ואת גולשיו. רעיונותיי קיבלו גיבוי בראש הסולם ההירארכי בהנהלה (אחלה, מנכ"ל יש לנו ששמו גיא אליאב שאפילו ´חוטא´ וקורא בפורומנו, צעיר ממני ב-10 שנים אך למרות זאת חושב שהוא זקן ממני בהשוואת המרץ המיני...חחחחחה). אז ככה... 3 נושאים עיקריים שבכולם הגולשים מעורבים ישירות ויהוו חלק מההצלחה שנקצור: א.הגולשים מתבקשים לחשוב איזה סלבריטי או איש הגיגים בתחום נושאי הפורום, או איש ספר או שירה אירוטית, היו שמחים אם היה מגיע לפורום כאורח והיינו מגישים לו שאלות ומנסים לפתח עימו שיחה ביום ובשעה שיקבעו, כמובן תוך כדי מתן רשות השתתפות לכל גולש אינטרנט שידע על הפגישה הוירטואלית , מפרסום שייעשה בכל הפורומים קודם לכן. ב.משרד ליחסי ציבור המועסק ע"י ´תפוז´ יפרסם את הפורום כפורום לכתיבה יוצרת עם לשון משוחררת בכל העיתונות הכתובה במדורים המטפלים במחשבים ואינטרנט. הפרסום ייעשה במקביל ובעקבות תחרות כתיבה יוצרת שכלליה טרם הוגדרו. 3 היצירות הטובות ביותר (טרם נקבע הרכב השופטים) יזכו את בעליהן בספרים מתנת "אי- בוקס" או מתנות אחרות שינדב ה´תפוז´. ג.מנכ"ל תפוז מודע באופן אישי למיוחדות הפורום ולתיקיות האישיות המכילות אלפי שירים וסיפורים. הועלתה בפניו הצעתי ש´התפוז´ ישמש כמו"ל להוצאת ספר אשר יכלול יצירות נבחרות. ההנהלה בקשה לראות דוגמאות איכות מייצגות. כל מי שסבור כי הפיק מעצמו יצירה/ות הטובות או מיוחדות באופן ראוי לציון, מוזמן להעביר לי במסר קישור של היצירה מתוך ה´מאמרים´. יש לזכור שהנושא רק בבדיקה ואין שום התחייבות הנהלה ! לדעתי האישית- שווה את המאמץ שיושקע ע"י בעלי אינטרס מבין הגולשים/ות. ד.רק ובמידה ש´תפוז´ לא יצטרף למשימת הוצאת הספר , אנסה לארגן הנושא באופן פרטי עם ספונסרים אחרים תמורת שטחי פרסום בספר ולשאוף לבטל כל הוצאה כספית מטעם היוצרים. מאחל לכולנו חג שמח ושבת שלום ושנזכה להתעסק רק בדברים משמחים ומרוממי לב ורוח , בחיינו. אוהב את כולכם!

בנושא הספר, זה רעיון טוב...אבל...

...יש לבחור ממאגר הפורום את היצירות הטובות ביותר... רק השאלה מי יחליט?... איזו "כמות" עבור כל אחד?... האם שיר=סיפור?... האם תהיה עריכה ליצירות שלנו?... מה קורה אם לא נסכים לשינויים כאלה או אחרים?... מי יהיה בעל הזכויות בעתיד על הספר?... במידה והספר יקנה בעתיד, האם נקבל תמלוגים? וכמה?... מה יקרה לאלו שלא יפרסמו את היצירות שלהם?...האם ימשיכו להיות כאן?... מה יקרה אם יפורסמו יצירות של כאלו שכבר לא כאן איתנו בשוטף?... בקיצור, לדעתי יש לרדת מהעניין, אם אתה רוצה לשמור על שלמות הפורום... המילחמות שיהיו כאן בעקבות כך, יפוררו את המירקם העדין...
חג שמייח ושבוע טוב...

שאלות חשובות והתשובות בתוליות../images/Emo9.gif

כי הכל עדיין בגדר מחשבות... נראה לי כי: א.יש הבדל גדול אם וכאשר מו"ל לוקח על עצמו את כל ההוצאות מראש בלי קשר להכנסות הצפויות או שהמחבר מממן את כל ההוצאות. ברור שכאשר לא המחבר מממן את ההוצאה הרי הספונסר הוא שיבחר החומרים לפי העדפה שלו , מה שלכיסו עשוי להביא רווח עתידי הגבוה ביותר. במקרה כזה המחבר יקבל תמלוגים מרווח בשיעור נמוך מאד של אחוזים בודדים, לאחר כיסוי כל הוצאות המממן. אם המחבר משקיע בהוצאות הרי הוא היחידי שקובע איזה יצירות יכללו, כמו גם את סוג הנייר, העיצוב, מספר הדפים וכל השאר, כאשר נותני השרותים כמו עריכה, ניקוד, הדפסה ועיצוב מקבלים את התשלום ללא קשר לרווח. ב. אין הוצאת ספר ללא עריכה -עריכה איננה שנוי טקסט שאסור בשום מקרה. ג.בעל הזכויות , כאמור, הינו המממן מלכתחילה כמוסבר לעיל. אם לא ימצא מממן, רק אז אפשר לשקול מימון אישי ואז נחליט מספר הדפים שיוקצב לכל אחד. כנראה שהקצבה זהה של כמות דפים לכל מי שיבחר להשתתף (באופציית המימון האישי) עדיפה על הקצבה לא זהה לפי שיטת מחיר הדף וכ"א יקנה כמה דפים שכיסו מאפשר לו. ד.למי שלא ישתתף לא יקרה בפורום מאומה, כי בפורום אין חובה להיות סופר או משורר, אפילו רק חובבים. בספר כבר נדרשת רמה מסויימת של כשרון. אם המממן חיצוני הוא יחליט . במימון עצמי - קיימת מידה רבה יותר של גמישות בעניין. גם כיום ישנם כותבים שיש להם אתרי יצירה משלהם ויש כאלה שאין להם....כבר נאמר שקנאת סופרים רק תרבה חוכמה ולא מריבה. ה. מי שאיננו בפורום , בודאי לא יוכל להשתתף בתהליך כי הפך להיות רוח. ו. אין לצפות לרווחים והכנסות מספרי שירה בארץ, קך וחומר של כותבים חדשים ובלתי מזדהים אפילו בשמם אלא רק בניקם. רק בגאוות יצירה מדובר כאן. בהייד פארק יצא ספר כזה של 15 כותבים בפורום עם הרבה יותר גולשים,ביוזמה אישית ובמימון אישי. כל אחד קיבל 10 דפים ובחר לבד את שיריו . ההוצאה האישית היתה כ-750 ש"ח וכ"א קיבל 50 עותקים. ז.האם בכלל מטרת ביקורם של הגולשים בפורום להיהפך למשוררים או סופרים? - לא זאת עילת בקורם כאן. לדעתי, אם היו נשאלים- רובם כלל לא היו מעוניינים לקחת חלק בתהליך הארוך והמייגע של הוצאת ספר , המחייב הרבה מפגשים קבוצתיים במהלך הכנתו. בקיצור, עוד חזון למועד ולא צריך לדאוג כבר עכשיו. כל שנתבקש זה לבחור ביצירה מייצגת, כל מי שסבור כי יצירותיו יעברו את מבחן הקורא האובייקטיבי שאיננו מהפורום, בהנחה שבשלב זה לא מדובר על יזום ומימון עצמי. שבוע טוף

shily

New member
ובענין הספר

לפני שתפוז פונה למ"ולים עליה לדאוג להסדרי התנועה והחניה של עשרות המכוניות המהודרות של המו"לים המעונינים שאמורים להציף את משרדי תפוז כדי לזכות ב"זכות" להוצאת הספר... וואלה קצת צניעות לא תזיק.

גם הורדת מפלס הציניות לא יזיק.../images/Emo11.gif

אל תדאגי, במילא לא תצטרכי להגיע לאותו מגרש חנייה.

Oriana40

New member
../images/Emo132.gif

אם מוציאים ספר ...שנה את שמי ל- "זו שתקעו לה ולא שילמו לה".... זאת במידה ו"יצירותי" תעמודנה בקריטריונים...כי למעשה בכיתה ג´ חדלתי מללמוד ספרות שירה וחיבור וכו´... אינני מוצאת את עצמי ראויה ל"פירסום" כ"משוררת" אך כזו שלא שילמו לה אין לי בעיה...חחחחחחחחח לגבי סלברטי.... מי לא אם מיצנע...זה שהרס את חיפה ועכשיו רוצה להרוס את המדינה...למה לא? אם לא הוא אז "שושי" זוכר את "שושי"? ההומו/זונה הראשון של חיפה? בטח יש לו סיפורים ... שמע ישראל... שלא נדע... ד´א איך גיא אליאב נראה? חחחחחח תמסור לו שאני מתמסרת בקלות.... ואל תתיחס אלי כי אני מסטולה

את באמת מסטולה...חחחחחחה

גם אם יצא ספר תיחשבי רק כ´משוררת´ אינטרנטית וזה מה שמייחד את הספר מסתם ספר של משורר מקצועי. תוכלי לשפצר את שירייך אשר יבחרו , אם יבחרו...חחחחחחחה אמנם מצנע חוטא גדול בעיניי , אך לא בנושאים הרלוונטיים לפורום. גם ´שושי´ לא יתרום , לדעתי בנושאי הפורום....אבל הצעתך לגיטימית. אם תראי את גיא אליאב לא תרצי לחזור לארה"ב.

Oriana40

New member
אהבתי...

איך קיבלת וכלאחר יד ביטלת את הצעתי..... חחח...קוראים לזה "הומופוביה"

sunset

New member
בנושא הספר

בגדול - הרעיון מלהיב ומעלה את האגו של כל אחד ואחד. אבל נראה לי שהדרך ארוכה מאד.... עדיין. בכל אופן כמה שירים מוקצבים לכל אחד בספר? ונא ליידענו מתי מריצים את הנושא הנ"ל שהוא כשלעצמו מבורך.אין טעם לשלוח עכשיו כשתפוז עדיין לא חתכה את הסרט לפרוייקט. בנוגע לאישיות מפורסמת לפורומנו.. אני הייתי מביאה את ישראל גוריון. אגב, הייתה לי בעבר שיחה מרתקת עם חציו השני של הדודאים. בני אמדורסקי ז"ל.בנושא חטאים זימה והתעלסות מספקת בין המינים.ויכוח די מעניין... גם גוריון הוא איש עם סיפורים ומנוסה בחטאים והן בשירי זימה. יישר כוחך ארבלון שהעלית רעיונות חדשים ומרעננים.

למעלה