שרשור שאלות ליהודה מלול

גלשני

New member
../images/Emo41.gifשרשור שאלות ליהודה מלול../images/Emo41.gif

יהודה מלול הוא מומחה למוטוריקה והתפתחות אשר עונה לשאלות הגולשים בימי ב' בין השעות 20:00- 22:00 שרשור השאלות נפתח כעת וכולכם מוזמנים להשתתף ולשאול
תודה גדולה ליהודה מלול על מתן המענה המושקע לכל שאלה!

שאלה על "תנועות זחילה" והתהפכות

יובל בת חודשיים וחצי, עוד לא מתהפכת (התהפכה בגיל 7 שבועות מספר פעמים אבל לא חזרה על התעלול מאז), אבל נמצאת רוב הזמן על הבטן, ואפילו אוהבת את זה! אני לא יודעת אם זה מוגדר כ"תנועות זחילה" אבל היא מניפה את הרגלים למעלה ולמטה, מנסה להתקדם (ללא הצלחה...) על הגחון ותומכת את עצמה יפה עם הידיים בזמן שהיא מרימה ראש גבוה עד לזוית של 90 מעלות. מתי אפשר לצפות לזחילה כלשהי? האם תנועות זחילה כאלה יכולות לעכב התהפכות? כי היא משקיעה את המאמצים בנסיונות עקרים להתקדם, ומתעצבנת כשהיא לא מצליחה...

יובלי של אימא ערב טוב

ההתהפכות בגיל זה לא רצונית, תינוקות רבים מתהפכים תוך כדי נסיונות תנועה שונים בלי שהתכוונו לכך, רובם הגדול יעשה זאת מספר פעמים ויחזור לזה רק לקראת גיל ההתהפכות בסביבות 5 חודשים. שלב הזחילה מתרחש בגיל מאוחר יותר בסביבות 7 חודשים. יובל חוקרת את התנועה, חשוב לא לעזור ולא לעודד בשלב זה, אני ממליץ להשכיב אותה גם על הגב והצד כדי שתתנסה במצבים נוספים.

תודה רבה יהודה ושאלה נוספת ברשותך

אני משכיבה אותה גם על הגב, אך במצב זה היא "פעילה" פחות. הנסיונות להשכיב על הצד לא מצליחים בד"כ משום שהיא מיד מסתובבת ועוברת למצב של שכיבה על הגב. יש דרך לעודד שכיבה על הצד או שזה בסדר שהיא מתהפכת ישירות לגב? ושוב תודה רבה על תשובתך.

יובלי של אמא

עסי את הצלעות מתחת לבית השחי ואת הכתפיים, השכיבי על הצד והניחי את רגלך כמחסום כדי שלא תעבור לגב, ממצב זה טטפחי על הגב והחזה בעדינות, לאחר מספר חזרות זה אמור להשתפר.

ינוקט

New member
תגובה

הייתי גם מנסה לשים אותה על הצד כשהיא ישנה עם מגבת מגולגת מאחוריה כדי למנוע התהפכות לגב.

ינוקט

New member
תגובה

1) אם יש לך מנשא עוטף ( למרות שחם ) זה יעזור לה הלאה. 2) תשקיעי במגע

תקע שקע

New member
שלום יהודה

בתי בת 7 חודשים, זוחלת ומתהפכת לפעמים לשני הצדדים (היא לא אוהבת להתהפך) בשעת זחילה על הרצפה, כשהיא רוצה להסתכל למעלה, היא נשכבת על הצד, נשענת על היד ורגל עליונה מקופלת כשכף הרגל על הרצפה (מקוה שהסברתי נכון) זה גורם לה לפול על הגב, (ולפעמים גם לקבל מכה בעקבות כך). האם זה בסדר? זה חלק מהזחילה?

תקע שקע ערב טוב

זה שלב בהתפתחות נפרד מהזחילה, קשור להשענות על הצד (תוך שימוש באלכסון של הגוף, יד ימין-רגל שמאל/יד שמאל-רגל ימין), איזון ושיווי משקל. פעולה זו דורשת יכולת פיתול, איזון בין חלקי הגוף ושיווי משקל, כדי להגיע למצב שלא תיפול לאחור היא צריכה לתרגל זאת פעמים רבות. פעולת ההתהפכות משפרת פעולה זו, לכן אני ממליץ לעודד אותה להתהפך.

1אמאלה

New member
יהודה שלום

על איזה משחקים היית ממליץ לילד בן שנה וחצי? הייתי רוצה לשבת איתו בערב למשהו שילמד אותו קצת סבלנות...הוא מאוד אנרגטי ואוהב להשתולל,לעומת זאת לא מוכן להקשיב לסיפור או לצייר או שאני אעזור לו בדברים-לדוגמא אם הוא לא מצליח לחבר חתיכות לגו הוא ישר מתעצבן וזורק הכל לא מוכן שאני אעזור לו. יש משהו אולי שאני והוא נוכל לעשות במשותף וילמד אותו קצת לשבת על הטוסיק ולהנות עם אמא שלו?

אמאלה שלום

התחילי בלהושיב אותו עליך, לחבק אותו חזק, להתגלגל ביחד, כך תוכלי להגיע אליו דרך החוויה הגופנית. לשיר לו שירים שמפעילים אותו ומעניינים אותו. לקרא לו סיפורים עם תמונות, להציג לו את התמונה, לדוגמה: פרה, איך היא נראית, איזה קול היא משמיעה, לאחר מכן לשאול איך עושה פרה, וכל זה כשהוא על הידיים שלך, לאחר מכן תוכלי לנסות ללא אחיזתך. נסי משחקי הרכבה, השחלה, כדורים וכו.. תוך כדי עידוד ועזרה, ספקי תחושה של הצלחה תוך כדי חווית המשחק, לפני שהוא מאבד סבלנות.

hagitb1

New member
שאלת התהפכות

הבת שלי בת 4 חודשים. התהפכה חופשי מהגב לבטן עד לאתמול. מאז לא רוצה להתהפך היא אפילו לא מגיעה למצב של לשכב על הצד על מנת להתהפך. האם שכחה כיצד עושים זאת? אני מנסה לעודד אותה לעשות זאת ע"י כך שאני משכיבה אותה על הצד אבל היא חוזרת לשכב על הגב. יש לציין שאני שמה אותה על הבטן אין לה שום בעיה עם זה. תודה על התשובות ועל ההקדשה מזמנך.

hagitb שלום

ההתהפכות בגיל זה לא מאורגנת ולרוב לא מכוונת, היא נמצאת בתהליך לימוד של תנועות חדשות ורבות, תנועות שמתבצעות לפני הזמן יכולות להפסק ולחזור יותר מאוחר. אני ממליץ לא לעודד אותה להתהפכות, זה יחזור לבד. השכיבי אותה על הבטן, זה מאפשר תנועה תוך שימוש בהעברות משקל ובשרירי הגב.

plomba11

New member
עמידה לפני זחילה על 6...

יהודה שלום, רוני בת 9.5 חודשים מתפתחת יפה מאוד: מתהפכת לכל הכיוונים בחופשיות, זוחלת גחון, נעמדת על 6 (או על 4 - לא ברור איך בדיוק קוראים לזה...
), יושבת בצורה יציבה מאוד ובימים האחרונים גם מתיישבת בכוחות עצמה אבל... היא טרם זוחלת על 6, כלומר, היא נעמדת על 6 ומסוגלת להתיישב מהעמדה הזו אבל היא לא זזה. כאשר היא מנסה לזוז היא "נופלת" בחזרה לעמדת גחון. אתמול היא פתאום נעמדה לנו גם במיטה תוך כדי משיכת הסורגים והישענות על המעקה. השאלה שלי: האם צריך להתעקש על כך שתזחל על 6 לפני שתיעמד? האם עלינו למנוע ממנה את העמידה בשלב הזה? איך אפשר למנוע עמידה ולעודד זחילה על 6 והאם זה הכרחי? תודה!

laimor

New member
תמר נולדה ב- 21.8...ובול אותו דבר..

גם תוהה בעניין.

גילילי2

New member
וגם הבן שלי בדיוק אותו דבר רק עדיין

לא נעמד לבד, רק מתיישב לבד מעמידת שש וכל הזמן נעמד בעמידת 4..ועדיין לא זוחל על שש (אלה גחון).

גילילי שלום

טיפוס על מדרגות, שיפועים ועל הרגליים שלך יעודדו אותו לזחול על שש ובהמשך להתרומם לעמידה.

plomba שלום

אם היא לא היתה זוחלת בכלל זה היה מדאיג, היא מכירה את חווית הזחילה ואת עמידת השש (2 כפות ידיים+ 2 ברכיים+ 2 כפות רגליים = עמידת 6 , 2 כפות ידיים+ 2 כפות רגליים = עמידת 4 או עמידת דב), לכן הסיכוים גדולים שהיא תזחל על שש, העמידה במקביל בגיל זה לא מדאיגה, יקח לה זמן לחקור את זה ותוך כדי היא תלמד לזחול על שש. תעודדי אותה לטפס על מדרגות, שיפועים, כריות, על הרגליים שלך וכו.., זה מלמד את זחילת השש.

למעלה