שרשור-מאכלי עדות- מרוקו

ספינג'

מתכון: ספינג' רכיבים: קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים כף מלח כפית סוכר 4 כוסות מים (כוס של 250 cc) אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים בקערה גדולה ולהקציף ביד את הבצק. מתקבל בצק רך ודביק. להתפיח את הבצק שעתיים ולהקציף אותו שנית בעזרת כף היד. להרים גוש בגודל של קלמנטינה די קטנה, ליצור בעזרת ידיים לחות צורה של בייגלה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים בשמן עמוק. יש לדאוג שהידיים תהיינה לחות כל הזמן. כדאי לכסות את המחבת בטיגון הצד הראשון של הספינג'. לפזר אבקת סוכר על הסופגניות, או לטבול אותן בצלחת עם סוכר רגיל. (לעצמי אני שומרת ספינג' ללא סוכר). הערות: אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה ואפילו יום לפני. במקרה זה יש לשמור את הבצק במקרר שם הוא יתפח מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

clcl

New member
פירות מרציפן צבעוניים

פירות מרציפן צבעוניים 30 יחידות החומרים: 1/2 קופסה פלחי אננס עם הסירופ (425 גרם) 1/2 ק"ג קוקוס 1/4 ק"ג מרציפן צבע מאכל לפי בחירה לקישוט: אבקת סוכר, מסמרי ציפורן, סוכר גבישי אופן ההכנה: 1. טוחנים את האננס עם הסירופ שלו במעבד מזון. 2. מוסיפים לאננס הטחון את הקוקוס והמרציפן. 3. מחלקים את התערובת לשלושה חלקים ומערבבים כל חלק עם צבעי מאכל שונים. 4. יוצרים צורות שונות ומניחים במנג'טים. 5. מקשטים באבקת סוכר, מסמרי ציפורן או סוכר גבישי. שומרים במקרר. מקור המתכון: פלורנס וקנין
 

clcl

New member
סהרוני בוטנים

סהרוני בוטנים 30 יחידות החומרים: 6 חלבונים 2 כוסות סוכר 2 כוסות בוטנים אפויים וגרוסים לגודל בינוני 1/4 כוס קוקוס אופן ההכנה: 1. ממיסים את הסוכר עם החלבונים על אש נמוכה. 2. מעבירים למיקסר ומקציפים לקצץ קשה מאוד במשך כ- 20 דקות. 3. מוסיפים לקצף חצי מכמות הבוטנים ואת הקוקוס ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. 4. לוקחים בכפית מעט מהתערובת, טובלים בחצי כמות הבוטנים שנותרה ויוצרים צורת סהר (חצי ירח). 5. מניחים כל הסהרונים על נייר אפייה בתבנית ואופים בחום בינוני של 160-180 מעלות כ- 20 דקות בתנור. מקור המתכון: פלורנס וקנין
 

clcl

New member
ספינג' - סופגניות מרוקאיות

ספינג' - סופגניות מרוקאיות 30 יחידות החומרים: 1 ק"ג קמח 30 גרם שמרים קורט מלח 2 כפות סוכר 4 כוסות מים פושרים 1 ביצה שמן לטיגון עמוק לסירופ: 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון אחד אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים יחד (אם משתמשים בשמרים רגילים - יש להתפיחם קודם לכן, ואם בשמרים לחים - יש להוסיפם ישירות לתערובת). 2. לשים היטב עד שמתקבל בצק רך ודביק. אם חסר מים ניתן להוסיף מעט מים פושרים. 3. מניחים את הבצק בקערה ומכסים את הקערה בנייר אפייה לאטימה מוחלטת שח הקערה, ובמגבת מטבח לתפיחה מירבית. משהים לשעה. 4. מרטיבים את הידיים ולשים את הבצק. מניחים את הבצק להתפחה נוספת של כחצי שעה. 5. מרתיחים את השמן בסיר עמוק. מרטיבים את כפות הידיים, בוצעים מהבצק גוש קטן, חורצים חור במרכזו, כך שתתקבל צורה של (טבעת) בייגלה ומטגנים משני הצדדים עד שהסופגניה זהובה. הסירופ: 1. מערבבים את כל החומרים לסירופ וטובלים את הסופגניות בסירופ. * אפשר לטבול בכל סירופ אחר. במקום הסירופ ניתן לפזר אבקת סוכר מעל הסופגניות.
 

clcl

New member
שבקייה

שבקייה 25 יחידות החומרים: 1/2 חבילה מרגרינה מומסת (100 גרם) 1/2 כוס מים פושרים 1/2 ק"ג קמח 1/2 כוס מים פושרים לסירופ: 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון אחד לקישוט: שומשום אופן ההכנה: 1. ממיסים את המרגרינה ומערבבים אותה עם המים והקמח. 2. יוצרים בצק קשה (אם דביק - מוסיפים קמח לפי הצורך) ונותנים לבצק לנוח למשך חצי שעה. 3. מחלקים את הבצק לשני כדורים, מרדדים במערוך ומגלגלים לנקניק. 4. את 2 הנקניקים שמתקבלים לחלק לארבעה חלקים. 5. כל חלק מרדדים שוב דק ומחלקים לריבועים בגודל 10X10. 6. חורצים חריצים באמצע כל ריבוע שמתקבל (ליצירת הצורות) ומטגנים בשמן חם ועמוק את כל הכמות. הסירופ: 1. מערבבים את כל החומרים לסירופ. 2. טובלים את השבקייה בתוך הסירופ ומפזרים מעט שומשום מעל.
 

ארית

New member
שאלת שבקייה

איך ממיסים את המרגרינה על הגז ביחד עם המים וכשמתקרר מוסיפים את הקמח?? או שיש דרך אחרת??? ודרך אגב במתכון לבצק רשמת פעמיים 1/2 כוס מים חמים למה התכוונת? או שזו פשוט טעות ולהתעלם ממנה ? או שזה מוצר אחר???? אשמח לקבל הבהרות תודה ארית
 

clcl

New member
עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוס 30 יחידות החומרים: 4 חלמונים 1 כוס אבקת סוכר 1/2 ק"ג קוקוס ליקר דובדבנים או מנטה (לא שוקולד) לגלגול העוגיות: 1 כוס אבקת סוכר מנג'טים (מספר אחד וחצי) 2 כפות ליקר ברנדי אופן ההכנה: 1. מקציפים היטב את החלמונים עם אבקת הסוכר כחצי שעה. 2. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים בעדינות בכף עץ. 3. מוסיפים את הליקר ומערבבים. 4. יוצרים מהעיסה כדורים קטים, טובלים באבקת סוכר ומניחים במנג'טים. 5. אופים בתנור בחום נמוך של 160-170 מעלות כ- 20 דקות.
 

clcl

New member
עוגיות שקדים

עוגיות שקדים 30 יחידות החומרים: 1/2 ק"ג מרציפן מוכן או ביתי 2 חלמונים גרד מלימון אחד מנג'טים מס' 1 לקישוט: דובדבן אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים יחד. 2. מכניסים את התערובת לתוך מזלף ומזליפים לתוך המנג'טים. 3. מניחים מעל חצי דובדבן לקישוט. 4. אופים בתנור בחום בינוני של 160-180 מעלות כ- 15-20 דקות.
 

clcl

New member
נעלי שומשום

נעלי שומשום 40 יחידות החומרים: 100 גר' מרגרינה מומסת 2 כוסות שומשום 2 כוסות קמח 1/4 כוס מים שמן לטיגון עמוק לסירופ: 3 כוסות סוכר, 2 כוסות מים, מיץ מלימון אחד לקישוט: שומשום אופן ההכנה: 1. מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק. מנחים בצד למשך רבע שעה 2. מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים, מרדדים כל כדור במערוך. חותכים לריבועים קטנים. 3. מחברים שתי פינות נגדיות (קצה לקצה) של כל ריבוע בצק ויוצרים מעין נעל בית. 4. מטגנים את הריבועים המקופלים בשמן עמוק. הסירופ: מערבבים את כל החומרים לסירופ וטובלים את ריבועי הבצק בסירופ שנוצר. * מפזרים שומשום על הסירופ
 

wan

New member
מטבוחה אסלית שלי-מתכון

המון מתכונים מרוקאיים הועלו פה..כל אחד וגרסתו .זו הגרסה שלי. תהנו. מטבוחה מרוקאית אסלית אופן הכנה: לרסק את העגבניות גס במעבד מזון (לא לרסק מדי, שיהיה רסק גושי כאילו חתכנו ביד). חלק מהשום לפרוס או לחתוך גס וחלק מהשום לכתוש. לקלות את הפלפלים על להבת אש, לקרר בשקית לקלף לחתוך לקוביות. פלפל חריף אם טרי גם לחרוך ולקלף. אם צ'ילי יבש לגרען לחתוך (אני גוזרת במספרי מטבח). פפריקה לערבב מבעוד מועד עם שמן ולהניח בצד כדי לקבל שמן אדום. בסיר בינוני לא קטן מדי ולא אלומיניום להכניס הכל פנימה פרט לשמן שמעורב בפפריקה. להביא לרתיחה תוך בחישה מתמדת (מטבוחה עושים כמו ריבה). אחרי רתיחה להנמיך להבה ולבשל לא מכוסה כ 20 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם. אין להוסיף מלח בכלל עד סוף הבישול כי העגבניות מעט מלוחות אך יש להוסיף סוכר לאיזון החמיצות. להמשיך בבישול וכעבור 20 הדקות לצקת את השמן שעורבב היטב. להמשיך לבשל כמו ריבה עד שאין מים ורואים שמן צף מעל העגבניות (כמו מרקם ריבתי). לתקן תיבול של סוכר ומלח ולקרר. הערות: הסוד של מטבוחה טובה הוא בישול איטי, מבשלים כמו ריבה. הסוד הוא בשמן האדום שמלבד זה שהוא נותן צבע מדהים למטבוחה, הוא בעצם צולה ומשמר את המטבוחה להמון זמן במקרר. לא לוותר על קליית הפלפלים על האש הם נותנים טעם מאד מיוחד, שונה מסתם טיגון. שומרים במקרר בכלי זכוכית וגם הכלי תורם לאריכות חיים וטריות כי זכוכית מתקררת מאד במקרר וכך המטבוחה מקוררת אקסטרה. חשוב לבשל לאט והרבה לא לחרוך, אפשר להשתמש בדיסקית למניעת חריכה. כשמגישים מהכלי המרכזי מעבירים לכלי קטן יותר ומשתדלים להגיש בלי השמן. השמן ישאר לכיסוי המטבוחה מלמעלה. כשמכינים שקשוקה, לוקחים את המטבוחה יחד עם השמן, מחממים את המטבוחה על המחבת, יוצרים חללים לביצה, שוברים ביצה למעלה, בכמה מקומות, מכסים והנה שקשוקה. כמובן שאפשר להכין גם מעגבניות טריות, אבל אז יש להכפיל כמויות ולהשתמש בלפחות 2-3 ק"ג עגבניות טריות מקולפות. מתכון שלמדתי מאמא. מקור: Wan
 

wan

New member
חרוזי זיתים ברוטב עגבניות

מנסה פעם ראשונה להעביר קישור
 

wan

New member
בסארה דל פול- מטבל פול מרוקאי

תודה תודה לשוש , לנירה1 וללורד,שהביאוני עד הלום. ואחרי הסברים מרובים . איך להעביר קישור, סוף סוף הצלחתי . וזה באמת קל.
 

oisdvib

New member
WAN - כשקונים פול קפוא ....

הוא כבר מוכן לעבודה או שצריך גם כן לקלף ?
 

נופר א

New member
לא צריך לקלף,הפול מקולף מוכן לבישול

זה כמו האפונה שגם היא מוכנה בישול, ולא צריך לקלף אותה ולהוציא מהתרמילים שלה.
 

wan

New member
הפול הקפוא מקולף מהתרמילים.

כשהוא קפוא. במקרה הזה של הדיפי. יש לקלפו גם מהקליפה הנוספת שמצפה את הפול עצמו. לחלוט במים חמים מתקלף בקלות רבה.
 
למעלה