שרשור-מאכלי עדות- מרוקו

מירבלי

New member
ספינג'

ספינג' 1 קג' קמח 50 גרם שמרית או 2 כפות יבשים 3 כפות שטוחות סוכר 1 כפית שטוחה מלח 1/2 כוס שמן 1/2 3 -4 כוסות מים פושרים לערבב הכל ולהתפיח וליצור עיגולים עם חור ולטגן * הבלילה אמורה להיות דלילה ולכן כדי ליצור עיגולים צריך להרטיב את הידים במים מקור המתכון: מירבלי (חמותי)
 
../images/Emo41.gifשרשור-מאכלי עדות- מרוקו../images/Emo41.gif

נא שרשרו מתכונים בהמשך להודעה זו. שבת נעימה לכולן
 

מירבלי

New member
עוגיות בוטנים מרוקאיות

עוגיות בוטנים למימונה לחומרים: 4 כוסות בוטנים קלויים וטחונים (ללא מלח וללא הקליפה) 2 כוסות סוכר קורט קינמון קורט ציפורן 3 בייצים אבקת סוכר לציפוי הכדורים מנג'טים לאפיה אופן ההכנה: לערבב את כל החומרים יחד טוב טוב ולעשות כדורים וכל כדור לגלגל באבקת סוכר ולהכניס למנג'טים ולאפות בחום של 180 מעלות עד שהם מתנפחים ומתפוצצים מעט שימי לב שהעוגיות יוצאות מהתנור הם מעט רכות וכשהם מתקררות הם מתקשות ממש קל להכינם מקור המתכון: מירבלי (חמותי) בהצלחה ובתיאבון
 

מירבלי

New member
מופלטה

1 קג' קמח 1/4 כפית מלח 1 כפית שטוחה שמרים יבשים מים כמה שניכנס שמן אופן ההכנה: לערבב קמח+מלח+השמרים ולערבב על יבש להוסיף את המים מעט מעט בכל פעם עד לקבלת בצק רך ולא דביק ללוש את הבצק בערך 10 דקות ללא הפסקה (הכיני את השרירים זה מעייף) לאחר הלישה להוסיף בערך 1/4 כוס שמן ושוב ללוש עוד 5 דקות ברציפות נא לשים לב ולא לקצר את ההליכים את השמן מוסיפים רק בסוף אחרת מאוד קשה לרדד את הבצק ועכשיו לתת לבצק לנוח בערך 10 דקות ולמלאכה: לשים קערה קטנה לידך מלאה בשמן לשמן טוב טוב את השיש לפני ההתעסקות עם הבצק לקרוץ כדורים מהבצק בגודל של כדור פינג פונג קטן לקחת כל כדור ולפתוח אותו בעדינות כמו מערוך רק עם הידיים ובכל פתיחה של כדור לשמן את היידים טוב טוב מהקערית ומהשיש למחבת או לסאג' או למולטי שף אחרי שהנכת את הראשון את מניחה את השני עליו ממתינה דקה ואז הופכת ככה את עושה בערך 10 יחידות אחת על השניה ואז מוציאה לאורחים ומתחילה מחדש שימי לב כל מופלטה נאפית רק בצד אחד על המחבת והצד השני מתאדה מהחום מקור המתכון: מירבלי (חמותי) בהצלחה ובתיאבון
 
מטבוחה

מתכון: מטבוחה רכיבים: 3 קילו עגבניות אדומות בשלות 3 פלפלים חריפים קלויים וקלופים 10 שיני שום פרוסות דק פפריקה מתוקה פפריקה חריפה מלח כ-3/4 כוס שמן (לא זית) אופן הכנה: 1) לשפוך על העגבניות מים רותחים ולקלוף. 2) לקצוץ את העגבניות לקוביות קטנות ולסנן. להעביר לסיר שטוח וגדול, להרתיח, להעביר ללהבה קטנה ולבשל לפחות שעה עד שכל המים נגמרים ונוצרת מעין ריבה. לערבב מדי פעם. 3) לקצוץ את הפלפלים דק ולהוסיף לעגבניות . להוסיף את יתר הרכיבים , לערבב היטב ולבשל על אש קטנה עוד 20 דקות. לערבב מדי פעם. מתקבלת מטבוחה חלקה ונהדרת. הערות: כמות הפלפלים החריפים, השום והתבלינים יכולה להשתנות לפי הטעם האישי. המטבוחה משמשת אצלי גם כבסיס מעולה לשקשוקה. אפשר לקצר את הדרך אם אין זמן להתעסק עם קילוף העגבניות, או אין להשיג עגבניות אדומות - לקנות 2 קופסאות של עגבניות מרוסקות ולבשל עד שהמים יתאדו ועגבניות יסמיכו. ומכאן להמשיך כמו שכתוב בסעיף 3 במתכון. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
פשטידת תפוחי אדמה (מחמאר)

מתכון: פשטידת תפוחי אדמה (מחמאר) רכיבים: 6 תפוחי אדמה 2 גזרים 6 ביצים מופרדות פטרוזילה או קוסברה פלפל לבן כפית אבקת מרק עוף מלח כורכום מעט שמן לשימון התבנית אופן הכנה: מבשלים את תפוחי האדמה עם הגזר עד לריכוך. מועכים את תפוחי האדמה לעיסה גסה וחותכים את הגזר לקוביות קטנות. מערבבים יחד את הפירה ואת הגזר ומתבלים. מוסיפים את חלמוני הביצים ומערבבים היטב. מקציפים את חלבוני הביצה ומערבבים בעדינות עם העיסה. מחממים מעט שמן ומשמנים תבנית קפיצית מס' 26. מעבירים את העיסה לתבנית ואופים בחום בינוני עד שהפשטידה מוצקה למגע. הערות: טעים גם חם וגם קר. כדאי להגיש לצד סלטים מרוקאים טובים. אפשר להוסיף עוד 2-3 ביצים והפשטידה תשביח. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
סלט גזר בסגנון מרוקאי

מתכון: סלט גזר בסגנון מרוקאי רכיבים: אופן הכנה: מבשלים גזרים עד שיתרככו אבל ישמרו על מוצקות. חותכים אותם לפרוסות אלכסוניות. אני חותכת בסכין שיוצרת דוגמה משוננת ויפה. מכינים בקערית רוטב שמורכב משמן זית, לימון סחוט טרי, שום כתוש, מלח, פלפל שחור, כמון,, אריסה, פפריקה חריפה ופפריקה מתוקה. מערבבים את הגזר עם הרוטב. קוצצים דק פטרוזיליה מוסיפים לגזר ומערבבים היטב. הערות: אני נותנת את הסלט ללא כמויות. התיבול הוא לפי הטעם. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
סלט סלק בסגנון מרוקאי

מתכון: סלט סלק בסגנון מרוקאי (ברבה) רכיבים: אופן הכנה: מבשלים סלק בקליפותו עד לריכוך. מקלפים וחותכים לקוביות או פלחים עדינים. מערבבים בקערית שמן זית, לימון סחוט טרי, מלח, פלפל טחון טרי , כמון ופטרוזיליה קצוצה דק. מערבבים היטב עם הסלק. מגישים קר. הערות: תיבול לפי הטעם. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

מירבלי

New member
מציות מרוקאיות

חומרים 1 ק"ג קמח 2 ביצים חצי כוס שמן כוס מים 2 וניל 1/2 1 כוס סוכר חצי כוס שומשום - לקלות במחבת ללא שמן מספר דקות אך לא לשרוף אותו כפית תמצית אניס לערבב את כל החומרים, עד שנוצר בצק נעים לעבודה. אם הבצק מעט יבש, להוסיף בהדרגה מעט נוזלים, עד שנוצר בצק נוח לעבודה. לחלק את הבצק לכמה חלקים. מכל חלק לרדד עלה מרובע ולהניח אותו על תבנית לא משומנת לדקור את הבצק עם מזלג כמה מקומות. לחתוך את הבצק לריבועים עם גלגלת משוננת אם יש או עם סכין. לאפות בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב - לא לשרוף ! הערה: הכמות היא אמנם לק"ג קמח אבל מנסיוני, אני לא מכניסה ישר את כל הכמות למערבל אלא משהו כמו 4-5 כוסות, ומוסיפה קמח לפי הצורך. טעים מאד. מקור המתכון:לילית מ-Y-NET
 

מירבלי

New member
עוגיות שבקייה מרוקאיות

רכיבים: 2 ביצים 250 גרם קמח 1/4 כפית אבקת אפייה 70 סמ"ק מים מים קרים שמן לטיגון אופן הכנה: מערבבים הכל יחד לקבלת בצק קשה לחלק לכדורים ולתת להם מנוחה של 1/4 שעה. לרדד לרצועוה דקה מאד. לקפל /לגלגל תוך כדי טיגון בשמן חם. לטבול בסירופ דבש, ולפזר שומשום מעל בתוספת לימון. מקור המתכון:דרולי
 

מירבלי

New member
עוגיות ריפות מרוקאיות

עוגיות מרוקאיות הם קוראים לזה ריפות לחומרים: 4 בייצים 1/2 1 כוס סוכר 200 ג' שומשום 1 חב' מרגרינה 1 כוס שמן 2 שקיות אבקת אפיה 2 שקיות סוכר וניל 1 קג' קמח קצת אניס (לפי הטעם) אופן ההכנה: ערבבי את כל החומרים יחד שטחי עם מערוך את הבצק דק דק וחתכי ריבועים והניחי בתבנית משומנת (אין צורך בנייר אפיה) אפי בחום של 180 מעלות עד להזהבה בערך 10-15 דקות בתאבון ובהצלחה מקור המתכון: מירבלי -חמותי
 

מירבלי

New member
פשטידת פסטייה מרוקאית

פסטייה - פשטידת עוף מרוקנית /"פשטידות עולמיות" רות סירקיס בצק: 250 גרם בצק פילו, מופשר באיטיות במקרר 50 גרם מרגרינה, מומסת מלית: 1 עוף מוכן בגריל 2 בצלים בינוניים, קצוצים 4 שיני שום פרוסות דק חצי כוס שמן זית 1-2 כפיות חוואייג' למרק 1 כפית קינמון חצי כוס צימוקים 100 גרם שקדים מולבנים קצוצים רבע כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס כוסברה קצוצה 1 כפית סוכר מלח, פלפל שחור קישוט: 2 כפיות אבקת סוכר 2 כפיות קינמון הכנה: מסירים את הבשר מעל עצמות העוף וחותכים אותו לנתחים קטנים. מקפידים לסלק את כל העצמות הקטנות והסחוסים הקשים. שמים בקערה. במחבת גדוליה מטגנים בצל ושום בשמן זית להזהבה קלה. מוסיפים חוואייג' וקינמון ומערבבים. מוסיפים למחבת גם את נתחי העוף ומטגנים יחד למספר דקות עד שהעוף סופג את טעמי התבלינים. מוסיפים למחבת את הצימוקים, השקדים, הפטרוזיליה, הכוסברה וכפית הסוכר. מערבבים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מניחים עלה פילו על מרכז התבנית ומשמנים במרגרינה מומסת - רצוי בעזרת מברשת אפיה. מכסים בעלה נוסף ושוב משמנים. שמים שני עלים נוספים בהצלבה על פני אותו מרכז. חוזרים על הפעולה ומניחים עוד עלים לאורך, לרוחב וגם באלכסון ומשמנים כל אחד מהם. שמים על מרכז העלים את כל מלית העוף. מקפלים את עודפי הבצק מעליה כמו שאורזים חבילה. מברישים את הבצק מכל הכיוונים במרגרינה מומסת. שמים את התבנית בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180C) ואופים במשך 30-40 דקות. מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה. זורים למעלה את הסוכא והקינמון. כדי ליצור צורת פסים - חותכים מגיליון מייר 6 פסים ברוחב סנטימטר. מניחים הנייר על הפסטייה וזורים אבקת סוכר דרך מסננת. מרימים את הנייר בעדינות, מנערים את עודף הסוכר, מניחים את הנייר פעם נוספת על הפסטיה אבל בזווית אלכסונית וזורים עליו את הקינמון. חותכים למנות אישיות ומגישים חם או פושר. אפשר גם להכין מראש כמנות אישיות.
 

מירבלי

New member
עוגיות קוקוס מרוקאיות

עוגיות קוקוס מרוקאיות (50-60 יח'). 6 כוסות קמח 1/1/2 כוסות קוקוס או שקדים טחונים בקליפתם. 2 כוסות אבקת סוכר 1 כוס שמן 2 חבילות מרגרינה רכה 5,6 טיפות מי ורדים (להשיג בחנויות טבע ולקנות את הבקבוקון הקטן) או 3 שקיות אבקת סוכר וניל. 1 אבקת אפייה. מחממים תנור מראש ל- '180. לשים את כל החומים עד לקבלת עיסה רכה אך לא דביקה. בתבנית אפייה של התנור שמים נייר אפיה משומן במרגרינה. יוצרים כדורים הגודל של שזיף ומשטרים קלות. חורצים בעזרת סכין את מרכז העוגיה. מורידים את חום התנור ל- '150-'160 ואופים כ- 30 דק' או עד שהעוגיות משחימות קלות. *אפשר לקשט כל עוגיה ב 1/2 שקד. העוגיות מתקררות מהר מאוד מה שמאפשר התנפלות מיידית. אזהרה: הן ממכרות בטירוף!!! שומרים בכלי אטום, אני לא יודעת לכמה זמן, כי אצלי הן פשוט התאדו תוך יומיים! אני אישית משתמשת בחצי מהכמות. מקווה שתיהנו. מ צ ד ה
 

מירבלי

New member
פשטידת מעקודה -מחמר

פשטידת תפוחי אדמה- מעקודה חומרים הדרושים: 4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים ומעוכים לפירה (ללא המים) 8ביצים 10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים 2 כפות מיץ לימון חצי כפית פלפל שחור חצי כפית מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: את תפוחי האדמה מרסקים בממחה. מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את כל המרכיבים האחרים. מחממים שמן בסיר גבוה וכשהשמן חם, שופכים את העיסה לתוך הסיר ומטגנים למשך דקה על אש גבוהה ומיד מנמיכים את האש לאש נמוכה ומבשלים בערך כ35 דקות ואז הופכים את הפשטידה בעזרת צלחת החוצה שמים עוד שמן ומכניסים אותה בצד ההפוך ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה בהצלחה ובתיאבון מקור המתכון: מירבלי (חמותי)
 
פירוט לשלב הקיפול/גילגול

הי מירב, תוכלי לפרט למה הכוונה רידוד של רצועה דקה (איך יוצא מכדור רצועה דקה?) ואיך לקפל אח"כ.
 

נופר א

New member
פותחים את הכדור בעזרת האצבעות

לעיגול שטוח,כמו צלחת למשל,לא רצועה!!! עם אצבעות משומנות עושים תנועות עם האצבעות ולאט לאט פותחים ומשטחים את הכדור, הכדור הופך להיות עיגול שטוח, כאילו שחטף בובמה או כאילו שנדרס על ידי מכבש...
כדור מעוך... כמו הצורה של המלוואח, אם את לא מבינה אז תשאלי,יש לי עוד דוגמאות ...
 

נופר א

New member
יופי!!!../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

זה קלי קלות!!! הבעיה היא,שעד שלא רואים בעיניים לא מבינים מה זה ואיך ולמה..... ככה היה לי בהתחלה עם הספנז'..... הגיסות שלי מתו מצחוק,התעלפו, כי אני עשיתי מהספר ולא יצא לי טוב..... אבל למדתי אחרי שראיתי איך מכינים בשידור חי, מאז יוצא לי
ואף אחד לא צוחק עליי יותר....
 

נירהמ1

New member
חרירה - מרק הדגל של כל בית מרוקאי

מרק חרירה / "על השולחן" זהו מרק הדגל של כל בית מרוקאי אמיתי 1 כוס גרגרי חומוס שהושרו למשך הלילה 1 בצל גדול, קצוץ 2 גבעולי סלרי, קצוצים 3 כפות שמן 1 כפית כורכום 1 כפית גרגרי כוסברה, טחונים 1/2 כפית קינמון, טחון 1/4 כפית פלפל קאיין, גרוס 2 גזרים, חתוכים לקוביות 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות 4 עגבניות, קלופות וקצוצות 1 כוס מיץ עגבניות (אפשר לטחון בבלנדר) 2 קישואים, קצוצים 1/2 כוס אטריות למרק (דקות וקצרות) מיץ מ-2 לימונים גדולים 4 כפות פטרוזיליה קצוצה 4 כפות נענע קצוצה מלח ופלפל שחור, גרוס טרי - בסיר עם מים מבשלים את גרגרי החומוס כשעה, עד שהם רכים, מסננים ושומרים את מי הבישול. - בסיר גדול מזהיבים את הבצל והסלרי בשמן. מוסיפים תבלינים יבשים וגזר, ומאדים עוד 5 דקות. מערבבים מדי פעם. - מוסיפים תפוחי אדמה, עגבניות, מיץ עגבניות, קישואים, חומוס ו-5-4 כוסות ממי הבישול שלו. - מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות, או עד שהירקות רכים. מוסיפים אטריות, מיץ לימון, פטרוזיליה ונענע, מלח ופלפל, טועמים ומאזנים טעמים. בתיאבון!
 
מרק חרירה של יניבניב

מתכון: מרק חרירה - מרק המשי רכיבים: החומרים (6 מנות): 3 עצמות בקר חצי ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות 2 בצלים פרוסים 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות צרור גדול של עלי פטרוזיליה, קצוצים צרור גדול של עלי כוסברה קצוצים צרור גדול של עלי סלרי, קצוצים 1 כפית קינמון 1 כפית כורכום רסק מ – 4 עגבניות טריות 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים 1 כוס עדשים שחורים חצי כוס אטריות קצרות שליש כוס מיץ לימון, סחוט טרי מלח, פלפל, שמן זיתהחומרים (6 מנות): 3 עצמות בקר חצי ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות 2 בצלים פרוסים 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות צרור גדול של עלי פטרוזיליה, קצוצים צרור גדול של עלי כוסברה קצוצים צרור גדול של עלי סלרי, קצוצים 1 כפית קינמון 1 כפית כורכום רסק מ – 4 עגבניות טריות 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים 1 כוס עדשים שחורים חצי כוס אטריות קצרות שליש כוס מיץ לימון, סחוט טרי מלח, פלפל, שמן זית אופן הכנה: 1. מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים. (הכי קל בסיר לחץ). מסננים ושומרים שתי כוסות ממי הבישול. 2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומשחימים בו מעט את העצמות וקוביות הבשר, מוציאים ושומרים בצד. 3. מטגנים באותו סיר את הבצלים כ – 5 דקות, מוסיפים את שורש הסלרי והגזרים ומטגנים עוד כ – 3 דקות. 4. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים עוד כשתי דקות. 5. מוסיפים לסיר את הכורכום והקינמון, מערבבים מעט ומחזירים לסיר את הבשר והעצמות. 6. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את רסק העגבניות הטרי ומבשלים כ – 5 דקות. 7. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס יחד עם שתי כוסות ממי הבישול, מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך לגמרי. 8. מתבלים את המרק במלח ופלפל, מוסיפים את האטריות ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד כרבע שעה. הערות: מקור המתכון: יניבניב הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
למעלה