שרשור יום ב'

• פותח הנושא ohadk
  • פורסם בתאריך

ohadk

New member
../images/Emo41.gifשרשור יום ב' ../images/Emo41.gif

1. איך אני מוכיח שהתפלגות בינומית נמצאת בין 0 ל 1 . ( להראות שהסכום שווה ל1 זו לא בעיה ) . 2. מחשב משדר הודעה , 0.9 ההודעה תגיעה ליעדה . 0.1- הודעה לא תגיע . א. מה ההסתברות שמתוך 10 הודעות ששוגרו 9 הגיעו ליעדן ? ב. מה ההסתברות שההודעה השנייה שלא הגיעה ליעדה היתה ה10 שנשלחה ? ג. ידוע שמתוך 10 הודעות 9 הגיעו ליעדן , מה ההסתברות שההודעה 10 הגיעה ליעדה ? ד. מה התוחלת של מספר ההודעות ששוגרו עד שהגיעה הודעה 2 ליעדה ?

snogal

New member
ת

1 השאלה לא ברורה...תוכל לשנות את הניסוח? 2 א אם (10,9) אומר 10 מעל 9 אזי לפי ההגדרה התשובה היא
(10,9)*0.9^9 * 0.1^(10-9)​
באופן כללי יש לנו 10 ניסויים בוחרים 9 מהם (ויש (10,9) אפשרויות לכך) שהסתיימו בהצלחה 9^0.9 , ויתר הניסויים 10-9 = 1 הסתיימו בכשלון. ב תחשב את ההסתברות שמתוך 9 ההדועות הראשונות בדיוק אחת נכשלה. ג תחשב את ההסתברות שבדיוק 9 הודעות הצליחו ותחסר את האפשרות (היחדיה) ש9 הראושנות הצליחו והאחרונה נכשלה.

chim chim

New member
בעיית גילים

גיל האב הוא פי חמש מסכום גילים של שני בניו, בעוד שש שנים יהיה גיל האב פי שניים מסכום הגילים של בניו, בן כמה האבא היום ? עשיתי משוואה בין הגיל של האב היום ובעוד שש שנים, חילצתי את אחד מהנעלמים והצבתי במשוואה, יש דרך פשוטה יותר ? תודה

freedom rider

New member
הדרכה

אם גיל האב הוא X אז סכום הגילים של בניו היום הוא X/5. בעוד 6 שנים גיל האב יהיה X+6 וסכום גילי הבנים יהיה X/5)+12). ולכן
(X/5)+12=(X+6)/2​

p i c k l e

New member
היי היי יש לי עוד יומיים מגן

אני במתמטיקה 3 יח"ל ואני צריך עזרה בתרגיל אחד הנה ציירתי אותו....

Taam YutvatA

New member
בבקשה../images/Emo19.gif../images/Emo104.gif

בגלל שזה מקביל השיפוע של המשיק לפרבולה שווה לשיפוע של הישר,לכן נגזור את הפונקציה(פרבולה) וה-y' שלה שווה לשיפוע של המשיק ששוה בעצם ל-1

maverick88

New member
כאן בקצרה

אם המשיק מקביל לישר אנחנו יודעים מהוא השיפוע של המשיק שהוא פה 1. לכן הנגזרת של הפונק' תהיה בעלת שיפוע 1. גוזרים ומשווים את הנגזרת ל1:
y' = -2x + 5 = 1 x = 2​
מציבים בפרבולה ויוצא הY
y = -4 + 10-4 = 2​
יש מצב לטעות חישוב אבל זה השיטה אני חושב...

Gazoyz

New member
שאלה בגאומטריה אנליטית-3 יח"ל

בתרגיל בו נתון מרובע וקדקודים, בסעיף הראשון צריך להוכיח ש2 מהצלעות מקבילות עכשיו בסעיף השני צריך להוכיח שהמרובע הוא לא מקבילית. אני יודע שדרך אחת היא להוכיח שזוג הצלע ותהשני במרובע לא מקבילות. האם אפשר להוכיח שהמרובע הוא לא מקבילית גם בעזרת זה שמוכיחים כי הצלע המקבילה (שמוכיחים בסעיף הראשון) לא שווה, ובכך להגיד כי מקבילית היא מרובע בה הצלעות הנגדיות שוות ומקבילות (והוכח בסעיפים כי הצלעות מקבילות אך לא שוות..) ? חשוב .. תודה רבה לעוזרים

Gazoyz

New member
הוספתי תמונה-מקווה שיותר ברור עכשיו

http://rotter.name/User_files/nor/42762dab64a03cb9.jpg

ייץ

New member
זוג צלעות

אם הצלעות המקבילות אינן שוות אזי זה לא מקבילית ההוכחה טריביאלית נניח בשלילה שזה מקבילית לכן הצלעות המקבילות שוות וזה סתירה לנתון לכן הטענה שלך נכונה

nanako

New member
בעייה מילולית

שאלתי את זה בפורום לימודים,פשוט עדיין לא הבנתי את הפתרון
"המרחק שעבר הגוף השני בסה"כ ב-n שניות הוא סכום סדרה חשבונית כאשר d=3 a1=4 (יש נוסחה) ואילו המרחק שעבר גוף א' הינו פשוט 19n עכשיו נדרוש שסכום המרחקים הללו יהיה 1380" מה הפונקציה ואיך הגעתם אליה? <בבקשה אל תסתירו ממני את סודותיכם ואל תכתבו בקודים ורמזים את הפתרון
>

khaydarin

New member
שמע, רציתי לענות...

אבל יש כלל בפורום - לא עונים אחרי חצות.

maverick88

New member
אתה רציני?

אני עניתי 3 לראת בוקר בפסח כמה פעמים...חחחח למה זה הכלל הזה?

למעלה